Jump to content
Annons

Cliff

Medlem
  • Antal inlägg

    240
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

1 följare

Om Cliff

  • Födelsedag 1974-07-09

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Malmö

Min musik online

  1. Mycket bra och engagerande tråd, den här kommer jag följa med spänning. Jag gillar verkligen din ide att berätta om den långa vägen till färdig skiva, jag tror det finns många som skulle ha nytta av att förstå hur otroligt mycket tid, arbete och engagemang det faktiskt krävs för att nå hela vägen fram. Och som tidigare sagts, så är det en mycket välkommen frisk fläkt som blåser in på forumet med en sån här tråd. Önskar er all lycka på vägen. /Cliff.
  2. Det är inte så att du har glömt att ändra till 16bit istället för 24bit när du "bouncar"? /Cliff.
  3. Jag kan verkligen rekommendera denna bok för uppstarten (när den kommer ut), jag köpte den förra utgåvan för 6.x versionen och den var helt ovärderlig i början när allt var ovant och nytt. Jag använder den fortfarande nästan dagligen som uppslagsbok när frågetecken dyker upp, så köp den om du inte redan har den. Pro Tools for dummies
  4. Cliff

    Midi-strul

    Syns midiavdelningen inte när du tar fram din "transport" kan du gå in på Wiev --> Transport, och kontrollera så MIDI controls är förbockat.
  5. Jag använder alltid 192kbps, tycker det är en bra kompromiss mellan storleken och kvaliten på filen. Sen som bakke sa så spelar det ju in vad ni ska använda filerna till samt vilken decoder ni har, det skulle jag nog säga spelar mycket större roll än i vilken rate ni konverterar.
  6. En ide är ju att köra en adapter från din midienhet till usb på datorn. MIDI till USB
  7. ut och spela in själv Ge mig en biljett till brazilien 😄 http://www.relaxingsoftware.com/atmdeluxedown.htm Den verkar ju grymt bra, vet någon om det finns en liknande fast för mac och ännu bättre om det finns något liknande för mac och i RTAS-format?
  8. På Freesound hittar du mängder av samplingar som kommer från folks egna inspelningar. Jag kollar alltid där när jag letar ljud och i 9 fall av 10 hittar jag vad jag letar efter, registrera dig där så kan du ladda ner och kolla själv. Freesound
  9. Lysande ide, även om jag inte ställer upp själv skulle jag tycka det var oerhört kul att se alla olika tolkningar, dock verkar det vara iallfall två forumfestivaler på gång just nu, så den kanske ska läggas lite längre fram i tiden, (så kan jag vara med ochså 😄 ) /Cliff.
  10. Här finns en hel del listat, det är iofs en rättt gammal tråd, men en del av dom kanske fortfarande finns: Rtas, gratis
  11. Just nu har jag bara en hårddisk som jag har pationerat till 2. Jag har Pro Tools på ena och spelar in på den andra. Kan det vara problemet? Bör jag spela in på samma "disk" som programmet ligger på? Jag har bara en disk. Eller måste jag köpa en till disk? Jag har en extern hårddisk också, tycker du att jag ska prova att spela in på den? Gain: Den enda effekten jag har i projektet just nu är ett delay. Inga VSTs finns häller. Tack för svaren! Sorry, Olsberg. Ska inte hända igen! /Jocke Att partionera hårddisken hjälper inte i det här fallet, det är fortfarande på samma fysiska disk som PT och dina inspelade filer hamnar, testa med att spela in till en annan hårddisk, antingen intern eller extern och behåll PT på systemdisken, det borde hjälpa till en del. Sedan bör du ochså kolla som tidigare påpekats i "playback engine" så att värdena där stämmer överens någorlunda med vad ditt system klarar av att leverera. Sedan vet jag att PT har lite problem med vissa typer av moderkort, det finns en lista på Digidesigns hemsida där sådana listas. Det behöver inte alls vara ditt problem, men det kan ju vara värt att kolla om något i ditt system finns som känd problemnskapare hos Digidesign. Hoppas det löser sig. /Clilff.
  12. Låter spännande, jag är med.
  13. Är ni fler än två stycken som ska bilda bolag så är nog handelsbolag det bästa alternativet, då är ni själva juridiska personer och inte bolaget. Gå in på Bolagsverket och titta, där finns all info ni behöver.
×
×
  • Skapa ny...