Jump to content
Annons

Göra samplespelare i SynthEdit?


GeckoYamori

Recommended Posts

Hej hallå! Har läst Studio sedan #1 men så asocial som jag är har jag inte registrerat mig på forumet förräns nu.

Idag fick jag en snilleblixt för ett VSTi, så jag installerade SynthEdit och började leka runt. Fast nu sitter jag fast. Jag har gått igenom tutorialen för att göra en vanlig synthesizer, fast det är inte riktigt det jag är ute efter. Jag vill ha ett VSTi som innehåller samplingar i .wav som kan spelas upp, tillsammans med det typiska tjafset som volymkontroll och ADSR envelope. Någon sa att det är en "Rompler" jag är ute efter att göra, och att det kanske redan fanns en färdig modul att ladda ner men jag har inte hittat någon.

Om ni vill ha exempel på vad det är för typ av VSTi jag menar kolla in Stringer, BassBox, ReeseMachine, Peach eller Toad.

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Hej! Skoj med fler som utvecklar SE grejer. Det du vill använda är en soundfont loader/player. Där du helt enkelt laddar in en soundfont och använder som oscillator. Soundfonts kan du göra själv genom att ladda hem gratisprogrammet vienna soundfont studio. Ett exempel på en vsti som använder detta är de tidigare beta versionerna av min trummaskin Twitch. Ladda gärna hem och testa så kan du se om det är vad du menar. I de senare versionerna är det en waveplayer vilket kanske också kan vara av intresse.

http://www.majken.se/twitch

Så fort jag får lite tid över kommer jag att öppna en liten sida där jag går igenom lite grejer kring hur SE fungerar och även lite tips och tricks på saker som kanske inte är uppenbara till en början. Fråga gärna på när du kör fast, jag hjälper gärna till. Kolla även in forumet för SE där man kan söka efter tidigare inlägg och på så vis snabbt lösa sina problem. Länk till detta hittar du på:

http://www.synthedit.com

Åh! Just ja, registrera programmet när du jobbat en del med det! Jeff förtjänar varenda liten slant.

/Majken

Link to comment
Dela på andra sajter

Nej, inte som Twitch. Jag menar att mina samplingar ska finnas i själva pluginet, man ska inte ladda in sina egna, ungefär som denna apparat:

http://www.kvr-vst.com/get/903.html

Jag har alltså tänkt att den ska vara fylld med mina hemmagjorda samplingar, de är diverse stråk och syntinstrument som klippts upp och redigerat för att få det där tidiga 90-tals soundet (Gamla Prodigy, 808-state m.m). Det ska underlätta för alla som vill krydda lite Old School i sina låtar 😎

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...