Jump to content

Neko

Medlem
 • Content Count

  3,738
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutralt

About Neko

 • Rank
  Galen
 • Birthday 07/29/1981

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Studio och musikproduktion
 1. Nej, företaget är avvecklat, ingen moms inblandad. Däremot tar vi gärna mot bud på grejjerna, låter det vettigt så kan vi säkert lösa det.
 2. Studioutrustning säljes På grund av tidsbrist säljer vi av den studioutrustning vi samlat på oss genom åren. Passa på att fynda då det finns en del riktiga rariteter. Utrustningen finns i Växjö, och kan skickas därifrån. Är du intresserad så hör gärna av dig till Stefan Toivonen under kvällstid tel. 0702980546, eller mail. Seriösa bud. Reserverar mig för eventuella felskrivningar. Lista nedan. Bifogar PDF med pris. Bandare MCI 2ch Bandare MCI 8ch såld Bandare Soundcraft Saturn 16ch 2'' Monitor Red Box Monitor Tannoy Little Red Monitor Urei 813 Förstärkare Labgruppen ip2100 monitorstativ Tannoy monitorStativ Urei Aphex compellor Dig. Processor Rosendahl nanosync såld Dig. Processor TC Finalizer 96k Kompressor A&D Såld Kompressor Cad Reverb Tc M5000 Effekt Eventide H3000 såld Parallelbox Starec Monitorswitch Eq Rane SP15 2st Vocal Processor Starec Preamp Yamama MLA 7 Compressor DBX 266 XL Såld Reverb Lexicon PCM 60 Såld Patchbay Behringer Hörlursförstärkare Behringer Mickstativ blandade Storstativ Atlas såld Syntstativ 4 våningar Mixerbord Yamaha 02r 2st Absorbenter 10+ Puffskydd Mikrofon Sure s5655 Mikrofon Primo C2 Mikrofon AKG 290 E Mikrofon Sennheiser MKH 105 Mikrofon Neuman KM86i såld Mikrofon Shure Beta 57 Mikrofon Neuman u87 Mikrofon Sennheiser MD421 Mikrofon Sennheiser MD421 Mikrofon Sennheiser MD421 Mikrofon Sennheiser MD421 Mikrofon Sennheiser MD-21 Mikrofon RCA DX77 Mikrofon Beyer M69 Mikrofon Electrovoice Re20 såld Mikrofon Audiotechnica AT 8-11 Mikrofon PML DC-73 Mikrofon PML DC-73 Mikrofon PML DC-73 Mikrofon National Mikrofon Neuman U47 Ljudkort Motu 828mkII fw såld Ljudkort Motu 2408 2st + fw kort Ljudkort Presonus Audiobox USB Synt Nord G2 X Engine Såld Blandat kablage Barstol Fender Dammsugare Påslös Elbas Bilder http://db.tt/yh151oiq http://db.tt/gvwQBjPn http://db.tt/CBLwzRy7 http://db.tt/s7VhHUEf http://db.tt/yOUEz21n http://db.tt/nCc7E3Hi http://db.tt/SlWUDJuD http://db.tt/GNWamI9B http://db.tt/jON7nNtY http://db.tt/YX0VbltQ http://db.tt/RwNMftbK http://db.tt/HyJxeTDw
 3. Någon gång inom en överskådlig framtid (säg ett år) kommer vi få fiber hit ut i skogen och då är det nog rätt lugnt med datatrafik, men fram till dess, ja, då är det ett bekymmer. Tack för info om att stänga av dropbox, inte reflekterat över detta, men det är logiskt när du säger det. Att vi kan arbeta exakt samtidigt får man väl försöka komma runt på nått sätt. Har man flera projekt igång är det ju dessutom ytterligare ett sätt att komma runt det. Tack för info om iChat. Värt att i alla fall titta på, även om det kanske inte är den slutgiltiga lösningen.
 4. Tack för många bra svar! (Märkligt, jag har bevakning på tråden, men får inga meddelanden om att folk svarat) Verkar otvivelaktigt som remote desktop är uteslutet. Kan tillägga att linan jag har hemma är en "nedgraderad 8mbit" eftersom min lina är för ostabil att köra 8. Osäker på exakt hur mycket vi ligger på, men skulle gissa på runt 5. Att skicka grejjer per post verkar ju omständigt, även om det var ett kreativt förslag. Lutar allt mer mot dropbox eller Gobbler då. Just fördelen av att projektet alltid är "uppdaterat" är ju en av de största fördelarna. Vad gäller DAW så kommer det nog inte bli reason. Jag gillar det helt enkelt bara inte. Har använt det en del genom åren och det gör inte som jag vill. Men jag har förstått att det är viktigt att ha samma version av allt som används, och att hålla det ganska slimmat. Lätt att det blir fel mellan versionerna annars, och det vore ju tråkigt. Ohm studio grejjen med filmerna ovan verkar ju trevlig, men jag tror inte vi kommer sitta och arbeta på samma tider, och då spelar det inte så stor roll om det syncar just på det sättet. Men tack för filmerna! Att frysa hårdvaruspår är en tänkbar, men inte jätteskoj lösning. Får klura på det och kanske långsiktigt skaffa dubbla virus. Studio mitt i mellan våra orter, ja det hade också varit lite intressant, speciellt eftersom man kan träffas och snacka och jamma på ett annat sätt. Nackdelen är att det blir ett ställe där vi inte är så ofta och dyr utrustning står relativt obevakad. Fördelen vi haft hittills är att vi haft en löjligt stor lokal och obefintlig hyra. Att flytta ut allt till en ny gemensam lokal skulle innebära en rejäl kostnadsökning i månaden. Istället kanske vi säljer av lite allt för skrymmande utrustning och kör hemmastudio igen.
 5. Många visningar, inga svar. Jag tror mig inte vara helt ensam med behovet av att köra samma projekt i flera studios, eller? Borde finnas fler som gör nätsamarbeten. Funderar även på lösningar med dropbox om det inte går att fixa en server. Vad tror ni om det?. Finns det någon som har kloka åsikter i frågan? Är det lönt att köra en serverlösning med all hårdvara på ett ställe, eller är det bäst att spara ihop och köpa t.ex en extra virus?
 6. På grund av förändringar i familjesituationen kommer vi troligen att flytta från vår nuvarande studiolokal. Jag och min studiopolare har ca 4 mil mellan oss och det kommer helt enkelt bli allt för tidskrävande att köra flera gånger i veckan. Värt att nämna i frågan är att jag bor på landet och har lite halvdan uppkoppling, även om fiber är på väg, så är det nog något år kvar innan det är aktuellt. Vi har istället funderat i banorna på om man kan ha någon form av lösning som gör att vi kan arbeta med samma projekt, med samma utrustning, fast på var sitt håll, inte nödvändigtvis samtidigt dock. Kollegan lägger i regel all sång, så prio på mickar och latency ligger hos honom. Jag däremot är den som i regel använder Virus Ti 2an och mixar. Vi har kommit fram till att det borde bli en av två lösningar, men vet inte hur bra de kan tänkas fungera och i ena fallet ens hur det skulle funka rent praktiskt. 1: All utrustning står hemma hos min polare, alla filerna tillgängliga på en server. Jag ansluter till servern för att arbeta med projektet. Problemet är att jag inte riktigt vet hur det blir med * Latency, * Virus Ti - hur det funkar att öppna och även panic. * Ljud till min dator hemma. Rent praktiskt så finns det ju massor av remote desktoplösningar, men hur det funkar med återkoppling av ljud, vad det kräver för bandbredd osv. 2: Vi kör varsin uppsättning av samma mjukvara och möjligen även varsin Virus, Det som talar emot är att det kommer vara ett dyrt alternativ. Projektfilerna hämtas då från en server och arbetas med lokalt, för att sedan skickas tillbaka till servern när man är klar. Nackdel här är ju även min bandbredd. Det kan ju vara rätt stora filer som ska skickas upp och ned, vilket kanske kan begränsa arbetsmöjligheterna. Finns det andra förslag eller lösningar? Någon smart och smidig programvara som kan vara till god hjälp?
 7. Det gör det säkert. Jag tror inte nödvändigtvis att registrering MÅSTE finnas, men nu råkar den göra det. Vad gäller spårning så får man självklart vara så paranoid om man vill. Det här forumet är ju fullt av folk som är ute efter att störta landet, så det är ju viktigt att ha koll på dom små jävlarna. Dessutom. Orkar man inte göra en profil för att få svar på en fråga, så har man ju sannolikt inte heller ett speciellt krångligt problem heller, eller hur? (om man nu inte har stora terroristplaner och passar väl in i punkten ovan) Beror väl på vem som äger forumet i fråga.
 8. Du har delvis en poäng där. Floodspärr Förhindrar riktigt galna troll eller bots att fullkomligt "floodar" forumet med nya trådar. Det skulle göra forumet ganska ohanterligt. Ja, relativt få trollar på det viset, men när de kommer upp drabbas hela användarbasen av problemet. De kommer klaga på dålig moderation eller sluta använda forumet. Nu menar jag inte att det är OK att någon enskild blir blåst av någon annan i en köptråd (eller påhoppad via meddelanden eller inlägg), men det drabbar statistiskt sett få användare. Harsh, men så är det. Livet är inte rättvist. Registreringsförfarande Följer ju någon slags princip om att man vill kunna "se" vem som postade. Underlättar även för moderatorer. Förhindrar möjligtvis i någon mån även forumtroll. Fördelen är att man kan få en användarprofil som innehåller en viss information om du vill dela med dig av den. Och gör det möjligt för folk att kunna skapa sig av en bild av att "Han den där, han kan sina saker" eller tvärs om. Sedan är det mer eller mindre standard på forum att du måste ha ett konto för att posta (även om det inte nödvändigtvis är en bra anledning).
 9. Neko

  IRL 2011 Småland

  Kommer nog vara en sväng i Växjö imorgon. När tror du att du är där på en höft?
 10. Neko

  IRL 2011 Småland

  Oj! Nu blev det svårt! Har rätt fullsmockat men kanske kan hitta en lucka? Växjö funkar.
 11. Vänta-innan-du-får-posta-period kommer sannolikt inte lösa problemet. Dessutom, om jag letar efter ett forum, hittar ett som passar mina behov och vill ställa en fråga, men inte KAN förrän en viss period har passerat, skulle i alla fall inte jag återvända till det forumet. Tror inte riktigt på en sådan lösning. Tyvärr. När allt kommer till kritan så finns det alltid (och kommer alltid finnas) rötägg som skapar konton för att blåsa folk eller för att sprida dynga om andra eller bara allmänt trolla runt. Vad gäller köp så är det viktigt att hitta ett sätt att sköta affären på som känns bra och pålitligt för samtliga inblandade. Bara för att forumet är bekant behöver ju inte säljaren vara vettig. Att ta rimliga försiktighetsåtgärder och vara selektiv som köpare är ju a och o. Internetgirot finns med som tips i en nitad tråd på säljforumet. Värt att ta en titt på om man ska köpa eller sälja. Jag ogillar lösningar där man gör strikta begränsningar för den stora massan användare, om än bara för en period, för att komma åt en relativt liten grupp rötägg. Edit: Glömde lite text
 12. Den nya XL versionen har fler röster (4 kan vara lite begränsande), vilket givetvis är trevlit. Ny ljudmotor är ju inte heller fel, och enligt korg ska man kunna importera presetsen från den gamla till den nya. R3an har inte färre tangenter, men fullstora, vilket jag tycker är väldigt skönt om man inte har en midiklav med fullstora. Det kan vara ganska praktiskt med små tangenter eftersom det gör hela paketet lite mindre och smidigare att ta med sig om andan faller på. r3an har också USB. USBn är ju som du skriver förmodligen huvudsakligen till att styra midi signaler i logic. Det går inte att spela in ljud från synten via USBkabeln. Vocodern i den gamla microkorgen var rätt skoj, men långt ifrån jättebra. Den ska enligt Korg vara putsad till XL modellen. Så vitt jag kan förstå så använder både XL och R3 samma ljudmotor i grunden. Och vad jag kan se från lite videos på r3an så påminner den om min microkorg i hur den är uppbyggd. Har dock inte testat båda, så jag kan inte uttala mig om hur olika (om) de låter. Mitt tips är att klura på om du behöver en fullstor klav, hur mobil du vill vara, hur stor plats du har att tillgå och om du gillar designen och kvalitén. In i en butik och jämför lite.
 13. När du väl har lagt sången tror jag det är enklare att veta hur du ska behandla din mix, innan dess är det ju svårt att säga hur slutresultatet kommer låta, speciellt för oss som inte vet hurdan sången kommer att låta. Någon form av referenslåt för vad du eftersträvar är också behjälplig. Spontant: Men vill du ha lite mer diskant kan du prova att lägga en lite rivig synt som spelar samma slinga som basen. Du kan kapa av basen och lägga synten lite lågt. Gör du så är det ju lätt att välja hur mycket du vill ha av "skorr" "riv" "bzzz" eller vad du skulle vilja kalla det. På så vis lägger du till färg, men stökar inte till det med massa nya slingor. Men samtidigt kanske det inte alls är hur du tänkt att angripa låten.
 14. Vet inte om du fått nån reda i problemet ännu. Har du testat att växla mellan de olika outputlägena? H M L? Är det samma problem på alla lägen? Med lite tur så kan det vara lite oxid som ställt till problem. Testa att växla fram och tillbaka en stund och se om det gör någon som helst nytta.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.