Jump to content
Annons

PA, med in och utgångar på varje kanal ?


Emmmir

Recommended Posts

Annons

Om du ska ha det til isnpelniing kan du i princip ta vilket mixerbord som heölst bara det har insertjack. DEssa insertjack kan man med lite lödning på kablar elelr genom att bara trycka i insertkabeln halv få som fusk direct out.

Skillnaden mellan riktig direct out och fusk direct out är att om man spela rin från en riktig direct out så splar man in alla ev.reverb på aux-sendarna samt eq-inställningar.

Med fusk direct out spelar man bara in den rena signalen utan EQ och påverkan från aux-sendar. Man spelar alltså bara in signalen som preampen i mixern har förstärkt.

Jag tycker det är smartare att använda fusk direct out om man ska spal in en livespelning eftersom EQ: som man har i PA:t elelr mängden reverb kanske låter skit i en inspelad version. Har man använt riktig direct out så är det inget man kan ändra på. Men hár man däremot använt fusk direct out så har man stora redigeringsmöjligheter i datorn.

Det ska även tilläggas att det är få nya mixerbord som är ny och ska vara så små som har direct out. Jag letade efter ett förut o det minsta då var En ONYX-mixer av mackie=dyr :rolleyes: .

Fast du kanske inte ska använda mixern till inspelning 😄

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...