Jump to content

flintan

Medlem
 • Content Count

  919
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutralt

About flintan

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 03/07/1983

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm

My music online

Recent Profile Visitors

3,500 profile views
 1. flintan

  Reaper re-wire

  Tack för svar. Verkar bökigt, körde på Vienna Ensemble istället.
 2. flintan

  Reaper re-wire

  Osäker på om ämnet hör hemma i den här underavdelningen eller i Pro Tools forumet.. Jag vill kunna köra Reaper via re-wire pluggen som ”slav” till Pro Tools. Har installerat Reaper men får inte upp pluggen, varken i plugin listan eller i mappen med pluggar. Mac OS Sierra, senaste Reaper och har testat på både Pro Tools HD 12 och Ultimate 2018.12. Någon som har koll på detta?
 3. Nu sitter den på plats och det snurrar på bra.
 4. Brukar oftast köra nån kondensatormick på pukor för att komplettera overheaden med lite mer attack och botten. Om man placerar mickarna någorlunda rimligt så behöver det inte bli så mycket läck. Steg två blir ju annars att se till att det läck som ändå finns blir användbart/hanterbart. Tycker personligen att cymbaler och hihat-läck genom sm57:or låter för bedrövligt och i övrigt att den är en rätt överskattad mikrofon..
 5. Toppen, tack! Då var det beställt och klart. Köpte en ny optibay från MCE också, utifall att de som haft problem med Momentus XT berott på billiga/dåliga optibays..
 6. Från: http://forums.seagate.com/t5/Momentus-XT-Momentus-Momentus/Momentus-XT-ST750LX003-issue-in-OptiBay-DVD-Bay-in-late-2011-MBP/td-p/142034
 7. Jag köpte min för över två år sen så har ingen aktuell länk kvar. Men de verkar variera en del i kvalitet så ett tips är att kanske inte köpa den allra billigaste.
 8. Låter ju mycket lovande. Du har inte upplevt några kompabilitetsproblem? Om jag förstår rätt av det här databladet så är Momentus XT 750Gb disken SATA III? Har läst om folk som haft problem med just SATA III + MBP + optibay.. Men det kanske har löst sig med nya mjukvaruuppdateringar. Gick det smidigt att få plats med disken i datorn rent mekaniskt? Fick karva bort en del plast när jag monterade den förra disken och det var verkligen på håret att det gick.
 9. Jag köpte direkt från kineserna på ebay. Vill minnas att det landade på ~200 kr inkl frakt och ett usb case för dvd-läsaren. Det var väldigt tight med utrymme att få plats med hårddisken. Jag har hittills kört på den som blev över när systemdisken byttes till SSD.
 10. Menar givetvis inte 57'a på rummet utan den andra c 3000.. Verkar inget gå att ändra en post i mobilversionen..
 11. Jag hade nog utgått från det här typ: OH - Akg c 391 stereo XY Baskagge - shure beta 52 Virvel över - sennheiser E 906 Virvel under - Shure beta 57 Pukor - AKG C535 Golvpuka - akg c 3000 Ambiens - Shure beta 57 Möjligen hade jag försökt rådda om lite för att få ambiensen i stereo om det är ett bra rum alt. slängt upp någon extra av de överblivna mickarna på rummet också. Tänk på att akta mikrofonerna från cybaler och hihat. Rumsmick på "hihatsidan" är tex oftast ingen bra ide. Förhandla med trummisen om att banta ner setet om det inte finns utrymme för vettiga mickplaceringar. En crasch och en hängpuka räcker ofta långt..
 12. Tänkte blåsa lite nytt liv i macbooken och köra ett tag till innan det blir en ny.. MacBook Pro (2011), 8Gb RAM, 120Gb SSD systemdisk. Har en 320Gb 5400rpm istället för DVD-läsare som jag tänkte byta till något större och snabbare nu. Sitter och läser på div dataforum och liknande men blir inte riktigt klok på vad som kommer fungera bäst. Verkar som att det bör vara SATA II för att fungera bra via optibay. Sen vill man ju att den inte ska bli för varm och så, förutom att den bör passa rent mekaniskt och fungera stabilt för musikproduktion med övriga komponenter i datorn. Har kollat på de här bl.a: http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/171422-seagate_intern_harddisk_thin_sshd_500gb_sata_25 http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/111606-seagate_intern_harddisk_momentus_xt_72001_500gb_sata_25_s Någon som kör liknande setup? Tacksam för alla tips/synpunkter i övrigt. (Är hopplöst ointresserad av datorhårdvara men man måste ju ha en fungerande maskin för att kunna jobba..)
 13. Funderar på att bygga en dylik. Hur är utsignalen egentligen? Antar ganska svag men brusar/brummar den? Hur funkar det om man skulle koppla in den direkt i PA't? Via DI box då kanske. Funderar om man skulle bygga in ett litet buffersteg och en balanserad utgång som drivs av fantommatning..eller om det är ok att bara köra den via en DI box.
 14. Och där har vi kanske anledningen till att gitarrljudet blir svagt och förvrängt. Om det är balanserade line ingångar, vilket det borde vara. Då "tror" mixern att höger och vänster kanal från podden är en balanserad signal, fasvänder och adderar dom=skit konstigt ljud
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.