Jump to content
Annons
  • 0

Välja EN genre, är det viktigt?


jhm

Question

9 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Ja och nej. Man behöver ju inte vara jättesnäv i sitt val av genre, men det är nog bra att hålla det ganska samlat åtminstone per EP/album. Annars är det mer som en samling av demos och det tycker inte jag har på Spotify att göra. 

I ditt exempel hade jag nog försökt separera de engelska bowie-rockiga låtarna från den där raplåten om Malmö. Det känns spontant som ett för stort gap. 

Sen finns det nog exempel på artister som gör det till en grej att sprida soundet, som dessutom lyckas få en publik på det sättet. Men de är nog ganska få. Kan inte komma på nån på rak arm. Zappa kanske? Har dålig koll på honom, men har fått för mig att han hoppade runt en del.

  • Gilla 1
Link to comment
Share on other sites

Annons
  • 0

Jag tror man sticker ut bättre och tränger genom bruset lättare om man specialiserar sig. Det betyder i så fall att jag ska göra musik under olika artistnamn. Det är bara om man är superkänd som man kan roa sig med olika genrer och ändå nå publik.

Jag gör RnB och Indierock (tror jag). Ibland är det i samma genre engelska texter, ibland svenska men så länge man lanserar sig bara i Sverige så ska väl det inte spela någon roll.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Bandet The Bronx har (kända) alter egon för sina sidoprojekt, beroende på musikstil.

Som The Bronx är det hardcore, Mariachi El Bronx spelar mariachi och Pounded by the Surf spelar surfrock.

 

Edited by oioioi
Link to comment
Share on other sites

  • 0

En gång i tiden fanns ett populärt pojkband som du kanske hört talats om: The Beatles. Om du lyssnar på valfritt album från den senare halvan av deras relativt korta karriär, tex Revolver, Abbey Road, …, så finns en blandning av olika musikstilar som sträcker sig från muntra visor till hårdare rock. Det kanske inte är helt nödvändigt att hålla sig till ett uttryck.

  • Gilla 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...