Jump to content
Annons

jhm

Medlem
  • Antal inlägg

    62
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av jhm

  1. Tack för kommentarer och beröm! Min nya låt har blivit en större succé än Madame Zelda - men man lyssnar nog bara på texten, i så fall.
  2. Jo, det stämmer att det är några klick här och där. Försökte få bort det, hoppades att masteringen skulle ta bort det...
  3. Förlåt, det är förvirrande att jag har en gammal låt liggande i min signatur (Madame Zelda). Den låt som jag har gjort med AI-sång ligger som en länk till Spotify i mitt meddelande. (Ska ta bort den gamla låten, tror jag.)
  4. Det finns flera sidor på nätet som gör om en skriven text till en speakerröst. Minns inte nu vilken jag använde. Men det kostar, förstås. Sedan har jag fått jobba med materialet - ändra tempo, både göra den snabbare och långsammare ibland. Dessutom ändra pitch på några ställen.
  5. Låten är genomarbetad, texten har jag skrivit själv och jag tänkte lägga på egen sång/rap. Men så provade jag på skoj att göra det med en AI-genererad röst och resultatet blev så bra att jag valde att behålla det! Jag tycker att det funkar - tack vare att det är en text med ett budskap. Eller...? open.spotify.com/album/465PHBO9yILqrJLKCrUe7p?utm_campaign=website&utm_medium=Email+&utm_source=SendGrid
  6. Och det är ju kul med oväntade blandningar av musikstilar...
  7. Jag tror man sticker ut bättre och tränger genom bruset lättare om man specialiserar sig. Det betyder i så fall att jag ska göra musik under olika artistnamn. Det är bara om man är superkänd som man kan roa sig med olika genrer och ändå nå publik. Jag gör RnB och Indierock (tror jag). Ibland är det i samma genre engelska texter, ibland svenska men så länge man lanserar sig bara i Sverige så ska väl det inte spela någon roll.
  8. Jag gör låtar i många olika genrer. Är det förvirrande för mina fans? Vad är detta för genre t.ex.?
  9. Bara för att man fått en kraftfull förstärkare och ett mixerbord att leka med så är man ingen ljudtekniker. Som sagt, alltför ofta är det fel människa bakom spakarna som förstör hela musikupplevelsen.
  10. Är det fler än jag som upplever alltför ofta att den som mixar har dragit på basfrekvenserna för mycket i PA-anläggningen? Det kan gälla både live-framträdanden och uppspelning av inspelad musik. Visst är det häftigt med mycket bas men att dra på så mycket så att inte högtalarna pallar är amatörmässigt. Ett proffs strävar efter en balanserad ljudbild. Som gammal ljudtekniker så det har varit så störande för mig att jag ibland tvingats lämna lokalen. Hur ska man kunna få stopp på detta ofog? Morgan
  11. Är Malmö Sveriges coolaste stad? Jag är ingen sångare - men kanske sådan här prat/sång funkar?
  12. Jamenvisst, jag är intresserad! För tillfället är jag hårt engagerad i annat men jag återkommer!
  13. Men visst, gärna det, tack. I alla fall nå´t.
  14. Jag gillar att göra musik, har ingen tid att marknadsföra den men har gott om pengar. Du är en amatör som vet hur man får många likes, du hittar kanaler och har idéer om styling etc. Vi gör en deal där du får ersättning för tiden.
  15. Tack! Jo, jag har fått fler gillanden...
  16. A Hard Situation - YouTube Den låt som jag gjort som jag känner mest för...
  17. Inget existerande band. Jag behövde bilder när jag gjorde videon tll min låt och plockade lite diverse från nätet. (Det är alltså endast jag som spelar å sjunger i låten)
  18. Inte illa! Imponerande att det är gjort i en iphone - fattar inte att man har tålamodet. Du borde skaffa bättre grejor!
  19. Äsch, länken funkar inte! Om någon vill kolla videon så har jag här länken till Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=JkHqr38qKnA
  20. Allt är subjektivt. Jag kan få för mig att låten plötsligt ändrar tempo mitt i - fast jag vet att det ju är omöjligt.
  21. ...för det är ingen som tror att jag - en 60-årig företagsledare - kan låta som en 25-åring. "Proffsigt", får jag höra. Ganska opersonligt, säger jag själv. Jag fuskar i flera olika genrer, har mest fokuserat på att det ska låta så snyggt som möjligt. Men jag hoppas på att göra en hitlåt - har bara kommit halvvägs ännu. 🙂 myspace.com/jhmband/music/song/i-39-m-driving-faster-89609561-99693935
  22. jhm

    Riktigt bra!

    Jag har blivit riktigt bra på att göra låtar - i alla kategorier - både sound, arrangemang, text o.s.v. och känner mig redo för topplistorna! (Lyssna själv på mitt senaste alster t.ex. ) http://www.myspace.com/music/player?sid=89609561&ac=now MEN... hur kommer jag ut med min musik? Jag är inte aktiv på sociala forum, spelar inte ihop med andra och känner inte rätt människor. Är det någon som har något tips?
×
×
  • Skapa ny...