Jump to content
Annons

Waves DeBreath nu $49 - Bra? Onödig?


laban1

Recommended Posts

Annons

Tycker den är väldigt bra. Bäst inom sitt gebit, lätt. Fast jag hade den redan.

Men det är en plugin, så den missar ibland nån inandning här och var, mest pga att inandningen innehåller andra ljud, som .. ja, allehanda halsljud osv.

Den funkar inte som de-esser. Den verkar mer undersöka, med igenkännande teknik, om ljudet ifråga är en inandning eller inte. Tror den det, så tillämpas effekten, annars så släpper den bara igenom allt opåverkat. En de-esser typ släpper igenom allt under en viss tröskel. DeBreathern kan kapa andningar som ligger både extremt lågt eller högt i nivå. Så den jobbar inte med traditionellt tröskel-värde.

Händer nån gång att den släpper igenom en inandning som man egentligen velat ha ner i nivå. Då får man ta bort just det stället manuellt, och det är då frågan kommer om man inte borde gjort det manuellt hela vägen.

Ljudmässigt verkar den inte förändra klangen i inandningen heller, som en de-esser skulle göra. Den verkar enbart sänka volymen.

Hur känsligt den "lyssnar", och hur mycket som tags bort när den tillämpas, det är två värden som man ställer in för hela sångspåret. Går iofs att automatisera. Skulle tro att Debreathern är nästan så bra som en sånhär plug-in kan göras. Men som Giz säger^ så är det automatik. Du får 95%-ig kontroll men inte 100, som du får med manuell redigering.

plus, den funkar bara på mono-spår.

Redigerat av Signia
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...