Jump to content
Annons

DuckieTheAnk

Medlem
  • Antal inlägg

    41
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av DuckieTheAnk

  1. Jag håller med om att det ser jättefint ut, men väggarna ser ut som rena mardrömmen för en mixningsplats, no?
  2. Hejsan! Puremagnetik (www.puremagnetik.com) utvecklar nu för tiden skräddarsydda samplade instrument till ableton live. Jag får riktigt schysst resultat med deras trap kit. även purple kit är fint. Det bästa av allt är priset. 5.75$ i månaden och du som medlem får tanka hem minst två nya instrument per månad. Du kan även köpa instrument för 12$ styck! med tanke på priset är det fantastiskt! och givetvis är alla "micropacks" som de kallas skräddarsydda in i lives interface! Videor och ljudexempel finns till alla instrument! Mycket nöje! PS. de har även massor av samplade trummaskiner som smäller på ordentligt i electronicaproduktionerna! DS.
  3. Hej. Det är till detta som du använder s.k. returntracks. I mixern ligger de längst till höger (så länge det lilla "R'et" är iklickat). Vid varje kanal ser du en "send"-knob (så länge det lilla "S'et" är iklickat på samma ställe som R'et). Denna knobb använder du för att sända ljudet från din kanal till returnkanalen. Om du däremot vill ha ett jätteblött reverb eller delay på flera kanaler rekomenderar jag att du grupperar dessa kanaler. (ctrl. - G på PC) eller högerklicka och väljer "Group". Nu kan du lägga effekter på gruppkanalen som påverkar samtliga grupperade spår. MVH
  4. 1. Jag föll för användarvänligheten. Att skapa musik är lätt som en plätt. framför allt "kom-igång" fasen är mycket lättare med ableton jämförelsevis. 2. Live 8.1.3. 3. Jajjamensan 4. japp. 5. Jag gick från Cubase SX 3 till Ableton live.
  5. ...? jag förstår inte?
  6. Detta verkar väldigt underligt. Det är inte så att kickarna är väldigt Sub-heavy och du har någon limiter/compressor på antingen kanalen ellera mastern? Det skulle kunna vara en anledning.
  7. Först och främst. vilket program tänker du använda? Att använda midikontroller och externt ljudkort skall inte vara något problem. Du är lite orolig över att inte kunna "cue-lyssna". För att göra detta krävs ett ljudkort med flera utgångar vilket 0404 har (har jag för mig). I de flesta program finns sen i inställningsmenyn möjligheten att välja en separat utgång på ljudkortet för att lyssna på material som inte går ut i högtalarna. kort svar: inga problem med midi-kontroller och separat ljudkort, tänk bara på att köpa ljudkort med flera stereoutgångar. Kom ihåg att kontrollenheten inte har något med själva ljudet att göra. det är mjukvaran som det hänger på oavsett kontroll. midikontrollen styr bara funktioner i programnet. mvh
  8. När du köper tidningen "Computer Music" (139:- Presstop) Får du dvd-skiva med allt du behöver för att börja göra musik med datorn. Energy XT CM Edition (absolut tillräckligt Program för inspelning och mixning), Plug-ins, samplingar och guider! Rekomenderas varmt!
  9. Du har redan fått bra svar på fråga 1-3 så jag svarar bara på fråga 4: När du arbetar med Drum Rack så anväder du faktiskt Simpler. För varje loop/sample du lägger i Drum Racken laddar du upp en ny instans av Simpler. Pad -> Simpler -> Mixer. Så i Simplern (som du får fram genom att antingen dubbelklicka på samplingen i Drum Rack rutan, eller genom att klicka på den lilla deviceknappen som ligger längst till vänster [om jag inte minns fel] på drumracken. När jag arbetar med loops använder jag mig ofta av "Slice to midi" funktionen. En helt fantastisk funktion som styckar upp en loop efter dina premisser och lägger varje sample i på en egen plats i en Drumrack. (Ableton skapar automatiskt ett nytt spår med Drumracken laddad). Efter detta kan du arrangera om loopen likt i en StepSequencer. Jag skall även tillägga att Impulse är tänkt som ett percussioninstrumment. Av denna anledning så fadar impuls automatiskt ut samplingen efter bara en-två sekunder. Det är därför ingen bra idé att använda längre samplingar med Impuls.
  10. Titta hit alla ableton användare! Har ni varit inne på ableton.com på sistonne? (5/11 & senare) Ableton firar tioårsjubileum och detta firas med dunder och brak! 8.0.9 update + 10 gratis livepacks av tunga producenter! MVH!
  11. Gura -> eventuella pedaler -> Förstärkare -> CM3 Mic -> Ljudkort
  12. DuckieTheAnk

    Studiobygge

    in med en lampa och häng tjocka tyger runt "väggarna" i garderoben, det bör göra tillräckligt för en nybörjarstudio. om du inte är nöjd kan jag rekomendera någon av de "micsreens" som finns på marknaden, till exempel T-Bone: Thomann
  13. ett litet, litet ljudkort som jag själv är väldigt sugen på i och med att det är så extremt lätt att ta med sig är Apogee One... det är visserligen ganska dyrt för sin prestanda, men om man väl har det tror jag man njuter och njuter igen av att kunna stoppa ljudkortet i innerfickan när man skall iväg och som vanligt inte på något sätt kan slita sig från musikproduktionen.
  14. försökte immitera just den funktionen på min nocturn idag! satte pedsen i momentory-läge, kopplade dem till repeatknappen på beatrepetern och drog ner chans på 0%. jag kopplade även knobs till funktionerna på beatrepeatern... jäkligt kul att leka med!
  15. på Novation LaunchPad eller på AKAI APC40? launchpaden kommer gå på kring två lakan, apc'n går för ca 4900 rikstaler.
  16. woh! inspirerande rulle! men hördudu! hur fungerar den där glitch/scratch/loop knappen vid varje kanal som ligger just under sceneknapparna? är det beatrepeatern som är assignad till den knappen? MVH
  17. Hejsan! De frekvenser du pratar om är där själva tonen och "kroppen" ligger! Men drar du upp dem och struntar i resten riskerar du att få ett väldigt burkigt ljud! Man får inte glömma "luften" i de högre registren! jag föredrar att höja lite där själva tonen ligger, skära bort lite runtom! sen höjer jag gärna lite 5000-7000 khz upp! För att få upp luften lite... efter detta brukar jag kunna dra upp volymen lite på sången! Kram!
  18. kom igen nu! 47 som läst! ingen som känner sig sugen på launchpaden? *bumb*
  19. Hej på er alla abletonister! Jag tror inte jag är den enda som är sugen på den nya LaunchPad'en från Novation och Ableton. Har alla sett PR videon på ableton.com? Bra! (har du inte gjort det så ta en titt!) Jag blev i alla fall oerhört inspirerad och sugen på denna guds gåva till Live'aren! Så till saken: Jag har get mig f*n på att förstå mig på hur User-moden är konfigurerad på filmen. Större delen av padytan verkar var tillägnad att lira på drum-racken. längst ner tycks padsen användas för att aktivera livescenes. Raden ovanför verkar styra vissa effekter och jag anar att iaf ett par pads högst upp aktiverar beat-repeats (flera i en kedja). Kolla in filmen och se om ni förstår hur padsen är assignade! MVH!
  20. hur ska han köra logic på en PC? och notera att han tänker använda cubase. Så som jag förstår det är det framför allt VST-instrument du söker? inte effekter? Jag håller med om kjaerhus classic serie som är helt gratis och låter ok! gillar reverbet starkt! (snyggt spring-sound till guran). DDMF gör jättebra jättebilliga plugins! (du betalar vad du vill!! 0,6 dollar och uppåt! har väl lagt en 10 dollar per plug från dom och är jättenöjd!) Kolla in deras colourEQ och NYCompressor! fina grejjor (tycker jag). Gratissyntar som jag kan rekomendera: Nitrox, cableGuys Curve samt Superwave P8.. (kanske inte riktigt rockigt men väl värt och ratta lite på) Trummor är väl den biten som alltid är lite av ett aber för hemmastudio rockaren. någon av ovan nämnda trumpluggar blir ett måste... kanske till och med ez-drummer kan funka? MVH
  21. Det lutar åt att du får köpa en kompressor med sidechain-funktion...
  22. helt klart saffire eller firebox! (Jag lutar dock åt Presonus Firebox om jag ska vara ärlig).
×
×
  • Skapa ny...