Jump to content
Annons

Alexho

Medlem
  • Antal inlägg

    440
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Intressen
    Mixar och spelar in skön musik i ladan.

Senaste profilbesökare

5 984 profilvisningar
  1. AB-testade min patch, via patchen/rakt in i bordet. Ingen skillnad.
  2. För trummor hade jag försökt hitta en gammal mixer från 70-tal med trafos. Kräma på som fan och du får bättre ljud än vad du får om du spelar rakt in i ett ljudkort. My point of view.
  3. Ok, märkligt att du har fått den upplevelsen av dessa mickar. Jag har precis tvärt om, äger själv ett gäng Km84. 2 väldigt tidiga svarta och ett par lite nyare silvriga. Tycker de är mycket mer intressanta än de nyare. Låter bättre på allt. De nyare km184 är lite toppigare på ett onaturligt sätt tycker jag.
  4. Använder Focal Twin 6be. Raka och sköna att arbeta med, tröttar inte ut öronen.
  5. Men där har du Ju 8 st preamps också. Personligen gillar jag inte att kombinera omvandlare/preamps i samma enhet. En otroligt prisvärd ad/da är Lynx Aura 16 som du kan köra med usb nu mera (dock inte firewire på 16ch varianten).
  6. Hej! Har testat båda omvandlarna. Tycker du helt klart ska köra på Apogee kortet eftersom du har fler möjligheter där. Speciellt om du har en bra dator, i PT9 är det numera delaycomp. Men du måste nästan testa själv! En sak som jag tycker är det bästa med Apogeet är att du kan själv väla in/ut gain via mjukvaran. Otroligt användvart!
  7. Tänkte köpa 2st till studion och testa dem mot orginalet, men vill modda dem först. Vet någon exakt vilken carnhill det ska vara? Är det i så fall bara att trycka dit eller måste jag byta ut andra komponenter också?
  8. setup --> playback engine --> buffer size --> 128 funkar (brukar själv köra 32)
  9. Här är min studio. Mr Studer C37.
  10. Jag bara måste be dig testa Tk-Audios DP-1a. Den är kalas. Där kan du få flera olika sounds med samma burk!De har kampanj på den just nu på Golden Age! Annars är api 512/312 riktigt bra på det mesta, använder själv dem väldigt mycket ihop med en rör-kompressor eller en studer c37 (rör bandare). I den prisklassen finns det inte mycket som låter illa, bara olika sound! Välj efter tycke o smak!
  11. Hej! Ljudkortet har mer eller mindre betydelse i detta fall eftersom kunskapen hos dig som tekniker är minimal. Köp det billigaste du hittar, spelar ingen roll i dagsläget. Lägg sedan lite av pengarna på litteratur om isnpelning, hur du du kan använda de olika mikrofonerna, EQ, kompressor mm. Som många har sagt är akustiken väldigt viktig när du ska spela in trummor. Så en bok om akustik skadar inte heller:) Lycka till!
  12. har aldrig hört någon skillnad på hörlurar efter "inspelningstiden" som en del säger. Har dock hört ganska stor skillnad när det gäller subbar/baselement. De blir mjukare nör konen spelats ett tag och får då en mjukare karaktär, tycker jag!
×
×
  • Skapa ny...