Jump to content
Annons

ChrisJones

Medlem
  • Antal inlägg

    41
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

2 följare

Om ChrisJones

  • Födelsedag 1983-11-20

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Hej, Ni som har en studio med jordade uttag men ojordad utrustning hur har ni gjort? Tänker mest på säkerheten. Det mesta jag har i studion är jordad förutom 3 rörmikrofoner och i den lägenhet jag bor nu finns bara jordade uttag. Tänkte bygga en liten hemmastudio och har inte ens tänkt på det förens nu när jag skulle koppla in PSU'n och kontakten inte gick in.
  2. Hade inte så stora förväntningar då den var gratis. Men CA-2A levererar! Har inte så mkt att jämföra med, men tycker den låter och beter sig bättre än CLA-2A!
  3. Tänk inte på det, de som låter bäst för dig är det enda rätta! Och känner du dig fortfarande osäker så prata med han som ska mastra låtarna/skivan. Jag brukar köra min mix som den är plus printa en extra vocal up.
  4. Bra att vi som köper pluggarna kan känna oss nöjda som kunder. 😏 Bara wup kändes drygt, + att man skaffade tdm versioner av vissa plugins förut som nu är helt värdelösa, och nu det här! Förvånar mig inte om soundgrid försvinner om 3-4 år.
  5. I ett "obehandlat" rum skulle jag köra en SM7b utan tvekan. En stormembransmick är mer känslig för rummet än vad en dynamisk är. Dock så behöver SM7b ganska mkt gain! Vet inte hur dina preamps är, men annars så är GAP Pre-73 ett billigt alternativ för en populär kombo tillsammans med SM7b-micken. Av alla mickar du nämnde(har dock ej testat en MK4) så skulle jag ändå köra på en SM7b om jag fick vara i vilket ställe som helst i hela världen. Fast det bästa är om du kan fråga butiken om du får låna hem och testa...
  6. Jag måste vara totalt tondöv... Lyssnade på Come what från tidigare album och Absolute Zero från nya skivan. Jag tycker gitarrerna låter mkt bättre på nya skivan. Även hela mixen. Sitter iofs och lyssnar på jobbets hörlurar ATH-M35... Ska lyssna hemma och i studion senare och se om jag ändrar min åsikt...
  7. Gillar den skarpt! Fin topp, inte vass alls i mitt tycke. Har bara testat med en Don Classic NV73 och nyss med en Chandler TG2 preamp. Men lät mumma varje gång.
  8. Jag kan starkt rekomendera KSM32 micken. Är ett stort fan av den. Jag sålde t.o.m. ett par Neumann U87 från 70, för att jag gillade dessa mer. Nu när jag tänker efter så är jag är nog den enda i hela världen som gillar den mer än U87. Många tycker den är mörk och och dov, ja om man jämför med en massa kina mickar som är ljusare och vassare än Sebastian Bach på att sjunga så. Sen Focusrite preampen skulle jag personligen hålla mej borta ifrån, allt ifrån silver serien är sisådär i min mening. Men finns säkert dom som gillar dom. Nu menar jag inte att dom är värdelös eller dåliga, men jag gillar dom inte. Men skulle jag behöva använda så skulle det funka ändå. Däremot Focusrite Isa är faktist rätt bra om jag inte minns fel. Men i slutändan är det ju bara du som kan avgöra vad som låter bra för dej. Testa och låna!
  9. Åh du har ju testat en Bock 241! 😄 Håller med dej angående M147. Jag har haft tillgång till en under flera år. Men har aldrig hittat någon användning för den. Dyra pengar för lite säger jag. Håller även med dej angående Milab micken, mkt detalj, fin rak kurva. Helt klart mkt för pengarna!
  10. Mina 5 favoriter och tips: 1. AKG C12, den gamla gråa/silvriga. EJ VR eller The Tube. Har bara använt en 4 ggr. Men låter mumma för öronen på sång, ak gira, overhead eller det mesta. Kanske över budget. 🙂 Vad kostar dessa idag? 50-60 tusen? 2. Lomo 19A19, en mikrofon som slutades tillverka på 90-talet. Mkt botten(typ U47ish) och känns som att toppen avtar ganska fort. Jämför man med modernare mickar kanske den känns lite för mörk. Men i mitt tycke alldeles perfekt. Tar eq bra. Jag har 2 st. Tyvärr inte matchat så en har lite ljusare topp. Priserna har stigit ganska rejält på dessa. Mellan 11 - 17 papp får man punga ut. Om man nu ens hittar ett ex som inte gjorts/moddats om inuti. Har ett udda utseende men låter bra det gör den. Har för för mej att denna mick även kallas för Pink Floyd micken men kan ha fel. 3. Manley Ref C, en öppen mick med bra botten, en ljus mick som oftast kräver lite eq vid mix om någon alls. 4. Lawson L251, ska väll vara en kopia av Ela M 251. Om den är lik har ingen aning. Men den låter underbart. Skulle säga att denna mick låter "mer" som en C12 vintage än vad C12VR gör. 5. Shure KSM32, inte en high end mick som kostar sjutton direkt. Låter kanske inte jättebra men funkar oftast mer än ok på allt. Känns rak och tråkig men tar eq bra. Låter inte exakt som en U87 men påminner. Skulle säga att detta är min fattigmans U87. Sålde min U87 efter jag köpt denna. Har för mej att det inte ens är en stormembransmick heller. Man kan få 2 beg för ca 5 tusen. Kanske inte världens roligaste köp men helt värt det i mitt tycke. Bra på sång, overhead och rum. Föresten någon som testat en Bock(soundelux) 241?
  11. Om man inte vet grundprincipen/syftet med parallelkomprimering så ska man inte yttra sig och komma med dumma kommentarer. Jag nämner inga namn, men fan stackars nybörjare som sitter och läser det ni skriver och tar in det. Att komprimera ett spår kommer aldrig att låta som om man gjord en yankees. Jag känner många som älskar det och lika många som inte gör det. Det är en smaksak. Parallelprocessering överhuvudtaget är väldigt populärt, behöver inte bara vara komprimering. Var det någon som sa stenåldersteknik? Vad är då vanlig komprimering och eq? Kritateknik?
  12. Inte ovanligt att man lägger reverb på mastern. Vissa gör det när dom mastrar. Skulle jag göra det, nä lägger hellre på enskilda spår och inte på allt. Ett coolt trick är att om du har ett stort inspelningsrum, ställ ett par högtalare i det och kräma nu mixen på hög volym, ställ ett par kondensator mikrofoner i rummet och spela in, blenda in med originalmixen. Brukar även göra detta bara på trummorna när man fått in ett mix jobb och trummorna är inspelade i ett litet rum/bås. Sen att säga att man inte ska ha något på mastern, vem kom på det? Jag föredrar att ha en kompressor på mastern vid mixning, vissa gör det andra inte. Ibland har jag även en EQ på masterbussen, men väldigt sällan. Blir så less på folk som skriver, "man ska inte ha", "man ska inte göra så". Pröva på, låter det bra och funkar för dej så kör på det. Dom ända reglerna som finns är att det inte finns några regler.
  13. En stor eloge till Olof som gjort detta... Kul att det är olika forum med i denna tävling. Gjorde själv en mix igår kväll, kul som fan. Har suttit idag och lyssnat på nästan alla versioner på olika forum, förbannat roligt att se hur alla mixar är olika från varandra. 😆
  14. Har lirat in en massa låtar med hjälp utav en pad kontroller(för trummor då). Nu återstår bara finslipet att editera, finjustera velocityn och kanske quantisera. Har nu suttit med detta en evighet, är så less! =) Finns det någon här som är jävligt bra på midi trummor som vill finjustera så det låter bättre för en summa pengar? Finns det något företag som gör det? Om du är sugen, kom gärna med referenser och hur mkt du tar för det? Sitter med Toontrack Superior 2.0. //Chris
×
×
  • Skapa ny...