Jump to content
Annons

markuriusen

Medlem
  • Antal inlägg

    35
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av markuriusen

  1. Får man fråga hur inspelningskedjan var? Allt låter väldigt högupplöst och snyggt. Mina virvlar har alltid en tendens att bli burkiga. Hur gör du?
  2. Är trummorna triggade? Det låter mycket som det i mina öron.
  3. Ja, precis. Profire är dött. Har gjort det, men hittar ingen säkring direkt. Men om jag skulle hitta någon, vad skulle jag göra då? Byta ut den?
  4. Tjena! Jag äger för tillfället ett profire 2626 samt en octane 8ch preamp. Allt har funkat super, tills jag en morgon var lite tröttare i studion än vanligt. Profire 2626 kör 12v batterieliminator medans octane kör 18v. Fail. Nu startar inte 2626. Ingen rök eller liknande dock, så jag tror inte hela kortet är brännt, men vad vet jag. 😎 Nu undrar jag - finns det några elektronikrävar som har koll på sånt här? Om det är någon som vet hur det kan fixas så är jag villig att betala en peng till den för att få det fixat. Allt väl!
  5. Kör 16 gb i stationära och 8 gb i min bärbara. Om jag ska vara ärlig märker jag inte jättestor skillnad när man är uppe i stora volymer. Har hastigheten på ramminnena någon betydelse tro?
  6. Det beror ju självklart på vilken lyssning du har. Det är t.ex lättare att höra en dålig mix på ett par bra monitorer i ett akustikbehandlat rum än i ett par sletna iphonehörlurar. Men en bra mix är enligt mig för det första något som ger låten något. Som tillför till låten istället för att dra ner på den. Man hör alla instrument, det är bra separerat och ingenting ligger för högt eller lågt i volym. Basen är tight, midfrekvenserna är rena och tydliga och de höga frekvenserna är behagliga och skär inte i örat.
  7. Har du några pluggar på spåren när du spelar in? Det kan skapa latency när du spelar in.
  8. Jag är riktigt på jag med! Skulle va kul. 🙂
  9. Jag kan försöka slänga ihop en mix om du har lust. Hör av dig till markus@videsater.com eller på nåt sätt vettja. Har också cubase.
  10. jag kan ge det ett försök. Hur får jag tag i filerna? Mejla gärna Markus@videsater.com =)
  11. Tack så mycket! Kolla gärna in vår facebook sida o släng oss en like om ni har lust. Det nya sättet att mäta sig som band ni vet. Allt handlar ju om likes nuförtiden. Har hört att man får skivkontrakt runt 7-8 tusen. 😛
  12. http://www.youtube.com/watch?v=ttFgjNKc-4k Vill inte vara den som är den men här sjunger jag på refrängen och growlar/skriker i verserna. Jag sjunger även tenor i en barbershop kvartett och spelar trumpet klassiskt och jazz. Jag använder mitt skrik för att jag anser att det är ett otroligt energiskt uttryckssätt. Att skrika meningsfulla rader ger för mig så mycket mer än att sjunga dom.
  13. Jag tänkte på en grej - ursäkta om det har sagts tidigare i tråden men varför testar man inte bara att spela in en förstärkare med en 58:a/57:a? Man behöver ju inte ha u87:or för att det ska bli ett bra o fett gitarrsound och det blir ju inte heller dyrt (förutsatt att man har en förstärkare då). När jag spelade in ett band för inte så länge sen körde vi Marshall MG100HDFX genom en 4x12 låda och bara en sm58:a, lät skitbra! Mycket bättre än Amplitube någonsin låtit för mig. Lägger till att det var metal. Dock så är det viktigaste ett bra öra för gitarrljud. Om det låter extremt fett bra som det är ensamt betyder inte det att det sitter bra i mixen. =)
  14. Rytmgitarren låter skitbra, bara beskriver hur jag tror jag skulle göra. Nej jag syftade mest bara på guran. Småplock vettu, haha. Men det hela låter svinbra! Hur har du spelat in det?
  15. Jag tror att en mix kan antas som öppen när den är transparent. Frekvensfördela instrumenten och tänk på oktaver och vilka som spelar med varandra så inte så mycket krockar. Var noga med att komprimera särskillt innehåll med mycket bas och använd mycket högpassfilter. Var inte heller rädd för panorering, testa dig fram och försök skapa en bred stereobild. Men det beror ju också på vilken musik du fipplar med.
  16. Herrejesus här var det drag! Är du som shreddar hårt på guran alltså! Fräscht! 🙂 Jag kan tänkta lite på det du sa med riden och virveln, skär lite... Jag antar att YouTube drar ner kvaliten lite dock... men jag skulle nog försöka få det lite tydligare, kanske få fram rytmgitarrerna lite mer och få mer tydlighet i dom, kanske rulla av lite bas. Fräsch låt!
  17. Instämmer helt, hoppas verkligen för din skull att det går framåt!
  18. Tack det gör jag gärna! Schysst av dig! Jag tycker att du har helt rätt, men samtidigt är det ju ett problem inom genren... Alla är vana vid att ha allting snortajt och om det kommer ett band som inte låter fullt ut så tajt och perfekt så vill ju inte en sate lyssna på dom. Dock så finns det ju en sak som skiljer sig mellan trummisar som jag har upplevt det; Känslan, anslaget och drivet. En riktigt bra trummis kan enligt mig få ett sämre trumset att låta bättre än vad det gör genom fenomenala anslag och DRIVET i en tagning. Det finns inget så underbart som en riktigt grym trummis som spelar trummor som ett instrument istället för att bara banka och slå. Verkligen inte, absolut inte så jag menar! Men det känns som att det krävs maskintajt för att lyssnare ska bli nöjda. Men hur gör ni alla för att få slagen jämna i t.ex breakdowns med snabba rytmer och liknande?
  19. Lite av båda två. Dubbelkaggeslagen i synnerhet är otajta och ojämna. Använder du någon kvantisering av något slag eller föredrar du utan? (i metal sammanhang nu då) Nja, på kaggen kanske. Tycker om att få lite rumskänsla på de =)
  20. http://soundcloud.com/malkus/trum-mix-markus-studios Här har ni lite trummor att relatera till. Har inget färdigt projekt just nu men som man kan höra så känns det otajt och när dubbeltrampet används så blir inte slagen "jämna" riktigt. Inte bästa exemplet men hoppas ni förstår lite vad jag menar!
  21. Ska kolla upp det där med slipediting, lät intressant! Har du användt det något själv? I så fall, funkar det bra tror du? Jag har försökt lite i Cubase med hitpoints och liknande, men inte fått till det riktigt. Vet du om nån plugin som sköter det relativt smidigt? BD i PT testade jag ett par gånger och det var ju fantastiskt! Så enkelt och smidigt. Haha, sökte på "Alesis D4 fatcity" på google. Kom in på denna sida; http://www.ultimatemetal.com/forum/production-tips/693223-any-you-used-fatcity-snare-sample.html och scrolla ner lite, titta vem jag hitta! 😄 Visst är det! Lite dött musikliv dock. Var på en spelning med ett lokalband igår och var en av tre lyssnande. Ska se om jag har någonting som jag kan slänga upp lite snabbt! 🙂
  22. Hej alla! Jag har spelat in ett tag nu i min hemmastudio i Linköping och sitter lite med metalband av olika slag. Har fått ihop det grymt med bra gitarrljud, lärt mig trigga trummor osv... men det är några problem som ställer till det lite! Jag har svårt att få det att låta så tajt och "jämt" i rytmer med gitarr, bas och kaggar. Det blir lätt ojämt och inte lika power speciellt bland kaggslagen och det låter inte så tajt och snyggt som det gör på låtar som dessa: http://www.youtube.com/watch?v=NTiktZzPguU - Lyssna från 2.45 http://www.youtube.com/watch?v=0G13JalPB1Y - 0.25 typ Jag jobbar i Cubase 5. Finns det några tips på detta? Kvantisering har jag funderat på, men jag har inte fattat hur man gör egentligen. Audio till midi kanske? Tacksam för svar!
  23. tjena! jag tar hem spåren o kollar vad jag kan åstakomma, hör av mig när jag är färdig så får du höra.
×
×
  • Skapa ny...