Jump to content
Annons

NutCase

Medlem
  • Antal inlägg

    325
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

8 Neutralt
  1. Sitter och slötittar på Så ska det låta och ser till min förvåning att gitarristen spelar på en Squier. Det är inte direkt något man ser varje dag hos professionella musiker. Lite coolt tycker jag. Det ser ut som någon nyare variant och inte en sån där high end japansk variant från 80-talet, men jag kan ha fel. Någon som vet mer? Ser ut som en sån här: http://www.engr.colostate.edu/~echong/images/SquierTeleCustomIIblonde.jpg
  2. Vad tror ni om det? Jag tycker det som mest avslöjar det digitala trumspåret är just ofta hiahat och ride, men framför allt cymbalerna. Det är ju extremt dynamiska instrument som ger väldigt olika klang beroende på var man slår osv. Tycker det är svårt att få till. Vill att man ska höra att det låter skitigare än det gör med plugins, mer äkta känsla. Funderar därför på att köpa hihat, ride och cymbaler. MEN, det kanske är att ta sig vatten övedr huvudet (förmodligen). Det som talar emot... 1. Är det realistiskt att anta att det går att spela in dessa delar i en lägenhet utan att det stör grannarna? Det är iofs inte basfrekvenser men ändå. 2. Jag är ingen trummis även om jag kan spela lite trummor. Det kommer förmodligen höras på främst hihattekniken. 3. Känns som ett jävla projekt att rigga upp allt det där. Kanske bara nöja mig med hihaten? Tankar?
  3. Det är en sak att ha bra självförtroende, det är en annan sak att utmåla sig som något man inte är. http://sv.wikipedia....torhetsvansinne Men lycka till.
  4. Därför att det låter som att du har storhetsvansinne: "jag har stor fanbase", "lady gaggas fotograf" bla bla. Du har ju inte ens något att visa upp annat än selfies och målar upp dig själv som superstjärna. Alla får väl tycka vad dom vill om det, men jag tycker det är fånigt och följer tråden mest för att den är komisk. Ska väl erkänna också att jag aldrig varit mycket för den här typen av artisteri, dvs åt american idol hållet, jagvillblikändförattblikänd, mainstream crap. Jag skulle ha så oerhört mycket mer respekt för dig om du inte var så narcissistisk i ditt sätt för du sjunger helt ok och skulle säkert kunna bli typ en Ed Sheeran om du kom ner på jorden lite och lärde dig skapa musik själv och gjorde det för musikens skull och inte för att bli känd. Jag ser tyvärr ingenting som sticker ut eller är mer intressant än det man ser överallt nu för tiden.
  5. Haha snälla säg att den här tråden är ett skämt och att killen trollar 😄
  6. Jag känner mig modig nu. Vill prova att fräsa plats för en humbucker i min strata. Har sett att de använder ett handhållet verktyg på youtube som ser ut som en större elektrisk tandborste ungefär med en roterande rund slip längst ner. Vet någon vad detta verktyg heter?
  7. Det hade varit sjukt jobbigt om något hade pajjat vid första försöket...man sätter ihop alla delar och strängar och så funkar inte en pot eller har man gjort fel. Hade nog varit en riktig moraldödare för det var ett jäkla pill för mig som inte gjort det förr. Det svåraste var att få loss det gamla lödtennet tycker jag...sen lite fundering hur man skulle göra med kablarna. Tur att jag läste på och förstod att jag måste göra en fasvändning. Helt otroligt vad lyckat det blev slutresultatet och kul var det. Tack för alla goda råd!
  8. Ok. Är lite nyfiken på lödtennet...60/40 för elektronik, hittar jag det var som helst? Vissa säger att man ska använda blyfritt och andra säger att det är sämre...blir lite förvirrad. Har kollat in denna lödstation för övrigt. Väldigt billig. Vet dock inte om den duger: http://www.kjell.com...iledInformation Och en till fråga...kan man bara lossa strängarna på något sätt och återanvända dom eller brukar ni byta strängar när ni gör sånt här?
  9. Så vad jag behöver för att kunna göra jobbet är???... Lödkolv (40W) Lödtenn (blyfri eller icke blyfri?) Någon säger "solder flux" för att rengöra lödkolven innan jag börjar löda, någon annan säger att det inte behövs och att det räcker med att torka av spetsen på en blöt svamp. Är det något mer jag behöver? Ser ut som att vissa använder antingen en liten pump eller vad det är eller någon papperssticka för att suga åt sig lödtennet när man löder loss grejer.
  10. Ok, tack för svar. Vilken lödpenna rekommenderar ni då om den som jag länkade till inte duger? Jag har köpt en mick till min tele. Ska jag försöka mig på att installera den utan att ha gjort det tidigare? Verkar ju inte som att det borde vara den mest avancerade tekniken i en gitarr med elektronik som härstammar från 50-talet?
  11. Kan någon rekommendera en ok lödkolv som klarar av jobbet att byta gitarrmickar med, samt vilket lödtenn jag ska använda. Behöver jag något mer verktyg, t ex kan man behöva skala sladdar? Funkar det med detta lödtenn: http://www.clasohlso...itt/Pr309862000 ?? Ok lödpenna: http://www.clasohlso...ler/Pr408938000 ?? Har spetstyp i mm någon betydelse? Funderar även på att lära mig routa för humbucker själv på någon billig skitgitarr och skulle vilja ha en handhållen fräsmaskin eller om det egentligen är en borr? Sett vissa gitarrbyggare som använder sådana. Någon som vet vad de heter?
  12. Tack för feedback! Kan vara värt att lägga lite pengar på att få det bra gjort. Ska följa upp förslagen. Det var inte dumt alls!
  13. Har testat e-drums, ezdrummer, superior drummer, addictive och alla de där, men jag gillar dom verkligen inte. Hur man än vrider och vänder på det så kommer de enligt min mening inte ens i närheten av all dynamik och känsla av ett riktigt trumset. E-drums är trots allt begränsande av antal velocities, anslag osv, medan ett äkta trumset ger ifrån sig en oändlig dynamik, så för min del råder det ingen tvekan. Är därför inte intresserad av att diskutera hur bra alla andra tycker e-drums är. Jag tycker det inte. Så till min fråga. Har försökt få till samarbeten, men det är svårt att hitta trummisar som det är, men att hitta någon som kan micka upp ett äkta trumset och göra det bra och spelar bra är ännu svårare. Finns det några andra alternativ för mig? Kan man t ex hyra en trummis som spelar in ens låtar? Känns ju rätt patetiskt det med egentligen och antagligen måste man vända sig till någon som livnär sig på detta och måste ta hutlöst betalt. Finns det t ex någon onlinetjänst där musiker hjälper varandra med samarbeten?
×
×
  • Skapa ny...