Jump to content

Modern Rockstar

Medlem
 • Content Count

  273
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Modern Rockstar last won the day on March 26 2016

Modern Rockstar had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutralt

1 Follower

About Modern Rockstar

 • Rank
  Med i gänget

Recent Profile Visitors

6,040 profile views
 1. Ja exakt, en liten 7a intervall är det jag menar - från C3 till D2 tex. Tack för tipsen, ska kika in dem!
 2. Försöker lära mig att höra alla intervaller åt bägge riktningar med hjälp utav låtar som referens. Har problem att hitta en låt (som man någorlunda känner igen) som använder sig utav moll7 i nedåtgående riktning (10 halvtoner). Något tips? Tritone i samma riktning är också till hjälp, även fast "Even Flow" med pearl jam funkar relativt bra där!
 3. Tack för svar! Behövde höra något sådant, så man liksom är lite förberedd på vad man kan ha att förvänta sig
 4. Stämmer nog delvis, jag har bra vänner i vardagen känner jag - problemet är att INGEN håller på med musik. Hade varit kul om åtminstone en utav dem delade det intresset haha... Men jag får klura ut något, blir nog bra till slut!
 5. Folkhögskola är kanske inte helt tokigt! Ska ha det i åtanke. Precis, ovana är ordet - och tipset med spotify/playalong-låter är ingen dum idé. Började googla fram lite improvasitiontips igår kväll och använt dem i praktiken, redan efter en dag så känns det lite bättre. Så visst ger träning färdighet! Så med lite mer träning så får det bli att hitta musiker (och/eller börja folkhögskola). Tack!
 6. Precis, det stämmer nog det du säger. Och med internet idag så finns det nästan hjälp direkt framför näsan, bara att googla på det man specifikt bli bättre på och så dyker det upp ett x antal hjälpmedel. Så efter lite träning så blir det steg nr 2 - hitta lite musiker Tack!
 7. Hej, Jag har ägnat några år nu (är 23år) i min hemmastudio och känner att jag har blivit tillräckligt bra kring mixning, inspelning, syntar, ljudlära/ljudteknik och annat studiorelaterat för att göra mig själv nöjd. Är ej professionell där, men jag vet hur bra jag är samt hur jag ska gå tillväga för att bli ännu bättre. Under denna tid har jag glömt bort att ägna mig åt det som fick mig att börja med musik en gång - att faktiskt spela på ett livs verkligt instrument! Allt har handlat om datorn endast i princip. Jag är relativt bra/godkänd på gitarr och piano när jag sitter och spelar för mig själv. Jag är ganska kunnig, och tycker det är intressant, med musikteori. Jag kan lära dem flesta "top 100" låtarna på ovanstående instrument om jag skulle vilja det... ... MEN, det jag inte är bra på är att spela i grupp eller live. Låt säga att sitter och jammar med några musiker och det är min tur att dra några slingor eller riff skulle jag behöva tacka för mig och lämna rummet frivilligt. Jag vill bli mer ETT tillsammans med mitt instrument dvs. bli bättre på att improvisera, skriva eget matrial, spela och ha kul tillsammans med andra musiker. Bli bättre och få mer självförtroende live och framför en publik. Jag vill alltså ta mina teoretiska och tekniska färdigheter och kunna använda dem i verkligheten. Kort och gott, vill egetnligen bli bättre på att lalla och ha kul (men proffesionellt). Frågan är vilken utbildning ni tror lämpar sig bäst för detta? Finns ju så jäkla mycket att välja bland. Mycket av det jag vill bli bättre på kräver givetvis träning som man kan lära sig själv, men vill utöver det ändå börja i en skola där man hamnar i en klass där alla delar samma intresse och allt det där! Vill ut från min hemmastudio Tack!
 8. Kanske kan den här hjälpa; http://www.loopmasters.com/articles/2557-5-Techniques-To-Help-You-Make-More-Music
 9. Kort fråga, hur beter sig autopanorerings-plugins i förhållande till vald pan law i sin DAW? Struntar de i den "lagen" eller räknar den in det värdet man nu har valt? Tex. om man har -3 dB så använder sig pluggen utav det värdet automatiskt. Tack och hej!
 10. Tack för era svar! parallellt med lite googlesökande så fick man lite nytt och klokare tänk angående detta. Youtube-kursen som tog upp detta skulle även gå in mer praktiskt i detta under senare videos visade det sig Tack tack! Återkommer om det skulle kvarstå frågetecken.
 11. Hej, Skriver i dagsläget pop- och EDM musik. Det är som känt ganska simpla genrer där jag har kommit undan lätt genom användning av en vanlig dur eller moll-skala. Nu försöker jag avancera min teoretiska musikalitet och har stött på det som kallas för harmonisk och melodisk moll-skala. Jag är medveten om vilka toner som skiljer sig från den vanliga moll-skalan, så det är alltså inte det jag frågar om. Det jag frågar är om "hur" man använder sig utav dessa? Om jag har en låt som går i t ex. en harmonisk moll-skala, ska jag som regel hålla mig till de tonerna den skalan består utav genom hela sången eller används det mer som en "fill" - dvs. toner som jag använder för att skapa något intressant under en låt som går i en vanlig moll-skala? Som ni ser är det mycket som är oklart för mig angående detta, men kort formulerat; Jag känner till tonerna i vanlig, harmonisk, melodisk moll-skala men ingenting utöver det. Tacksam för all hjälp!
 12. En riktig inspelning hade förstås varit det mest optimala pga de faktorer som du nämner Var lite tanken först, men kommer processera vänsterhandens spelning annorlunda (eq, reverb m.m) gentemot högerhandens under ett viktigt parti som gjorde det alternativet omöjligt Kul att se så mycket tips, googlade lite på jobbet tidigare idag och de verkar matcha de alternativ ni har nämnt här - så ska bocka av en efter en av dem! Tack hörni!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.