Jump to content
Annons

markuriusen

Medlem
  • Antal inlägg

    35
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Får man fråga hur inspelningskedjan var? Allt låter väldigt högupplöst och snyggt. Mina virvlar har alltid en tendens att bli burkiga. Hur gör du?
  2. Är trummorna triggade? Det låter mycket som det i mina öron.
  3. Ja, precis. Profire är dött. Har gjort det, men hittar ingen säkring direkt. Men om jag skulle hitta någon, vad skulle jag göra då? Byta ut den?
  4. Tjena! Jag äger för tillfället ett profire 2626 samt en octane 8ch preamp. Allt har funkat super, tills jag en morgon var lite tröttare i studion än vanligt. Profire 2626 kör 12v batterieliminator medans octane kör 18v. Fail. Nu startar inte 2626. Ingen rök eller liknande dock, så jag tror inte hela kortet är brännt, men vad vet jag. 😎 Nu undrar jag - finns det några elektronikrävar som har koll på sånt här? Om det är någon som vet hur det kan fixas så är jag villig att betala en peng till den för att få det fixat. Allt väl!
  5. Kör 16 gb i stationära och 8 gb i min bärbara. Om jag ska vara ärlig märker jag inte jättestor skillnad när man är uppe i stora volymer. Har hastigheten på ramminnena någon betydelse tro?
  6. Det beror ju självklart på vilken lyssning du har. Det är t.ex lättare att höra en dålig mix på ett par bra monitorer i ett akustikbehandlat rum än i ett par sletna iphonehörlurar. Men en bra mix är enligt mig för det första något som ger låten något. Som tillför till låten istället för att dra ner på den. Man hör alla instrument, det är bra separerat och ingenting ligger för högt eller lågt i volym. Basen är tight, midfrekvenserna är rena och tydliga och de höga frekvenserna är behagliga och skär inte i örat.
  7. Har du några pluggar på spåren när du spelar in? Det kan skapa latency när du spelar in.
  8. Jag är riktigt på jag med! Skulle va kul. 🙂
  9. Jag kan försöka slänga ihop en mix om du har lust. Hör av dig till markus@videsater.com eller på nåt sätt vettja. Har också cubase.
  10. jag kan ge det ett försök. Hur får jag tag i filerna? Mejla gärna Markus@videsater.com =)
  11. Tack så mycket! Kolla gärna in vår facebook sida o släng oss en like om ni har lust. Det nya sättet att mäta sig som band ni vet. Allt handlar ju om likes nuförtiden. Har hört att man får skivkontrakt runt 7-8 tusen. 😛
  12. http://www.youtube.com/watch?v=ttFgjNKc-4k Vill inte vara den som är den men här sjunger jag på refrängen och growlar/skriker i verserna. Jag sjunger även tenor i en barbershop kvartett och spelar trumpet klassiskt och jazz. Jag använder mitt skrik för att jag anser att det är ett otroligt energiskt uttryckssätt. Att skrika meningsfulla rader ger för mig så mycket mer än att sjunga dom.
  13. Jag tänkte på en grej - ursäkta om det har sagts tidigare i tråden men varför testar man inte bara att spela in en förstärkare med en 58:a/57:a? Man behöver ju inte ha u87:or för att det ska bli ett bra o fett gitarrsound och det blir ju inte heller dyrt (förutsatt att man har en förstärkare då). När jag spelade in ett band för inte så länge sen körde vi Marshall MG100HDFX genom en 4x12 låda och bara en sm58:a, lät skitbra! Mycket bättre än Amplitube någonsin låtit för mig. Lägger till att det var metal. Dock så är det viktigaste ett bra öra för gitarrljud. Om det låter extremt fett bra som det är ensamt betyder inte det att det sitter bra i mixen. =)
×
×
  • Skapa ny...