Jump to content
Annons

Lesky

Medlem
  • Antal inlägg

    82
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om Lesky

  • Födelsedag 1986-04-18

Om mig

  1. Hur räknar man ut Noise Reduction Rate (NRR) när man använder hörselkåpor och öronproppar samtidigt? Om man tex har öronproppar av Hearos eller Flents som har 34 i NRR och samtidigt bär Peltor hörselkåpor som har 30 i NRR. Vad blir det totala NRR? Vänligen inkludera ekvationen/uträkningen så att jag i fortsättningen kan räkna ut det själv 🙂 Har googlat detta utan att hitta något ordentligt svar. Tack på förhand! Mvh L
  2. Jag hittade detta om senaste resultaten av vagus stimulering - tyvärr är det negativa uppgifter:
  3. Menar du att smärtan skulle kunna vara orsakad av någon form av el-allergi? Eller finns det någon form av allmän smärtlindring utanför LAN/strålning områden?
  4. Sven, du ska ha stort tack för att du delade med dig av denna erfarenhet. Har din fru provat cannabis tidigare med gott resultat? Hur kände hon annars till medicinen? Många har föreslagit mig att testa cannabis som smärtlindring. Går det att inmundiga på annat sätt än att röka det? Naturligtvis vore det värt att testa - enda problemet är väl hur man får tag i riktiga grejer och inte åker på någon kass fejk produkt. Jag har aldrig tagit droger, så jag har ingen som helst erfarenhet gällande dosering, priser och tillgång etc. Tack också för omtanken om sprayljudet skulle vara skadligt 🙂 Det klarar jag, bara man slipper spraya hela tiden! --- Verkar dock som en del får förvärrad eller ny tinnitus när de intar cannabis: https://www.flashback.org/t1095874 https://www.flashback.org/t1527820 http://tinnitussupport92262.yuku.com/topic/6937#.UOrhVHe5xp0
  5. Har kollat blodtrycket och det var helt normalt, så det är inte orsaken iaf! Det har kommit och gått den sista tiden, så det kanske finns hopp att det försvinner av sig självt.
  6. Svar från min läkare: "Det är en annan form av tinnitus som du upplever som är ungefär 20% av all tinnitus. Nästan alltid beror den på muskelspänningar i nacke+axlar+rygg eller käkar. Ofta går den att manipulera, dvs tinnitusupplevelsen förändras genom att du tex vrider huvudet i olika lägen, trycker på halsen, nacken eller ansiktet eller gör käkrörelser/borstar tänderna. Jag har journaluppgifter på att du har en bettstörning och har fått en bettskena för det. Men jag vet inte när det var du fick den och om du fortfarande använder din bettskena. Det är dock en vanlig förklaring till det du upplever. I första hand söker man bettintresserade tandläkare som gör bettskenor, just nu är det väldigt dålig tillgång på bettfysiolog i länet. Är det besvär från nacke/axlar rygg är det sjukgymnastik som rekommenderas i första hand. Vi har inte längre en sjukgymnast knuten till hörselrehabiliteringen (arbetar på det) utan i första hand kontaktar man sjukgymnast vid den vårdcentral man tillhör. Avslappningsövningar är också en väldigt viktig del i behandlingen av pulserande tinnitus."
  7. Hej och återigen tack för dina råd! Här är min läkares kommentar angående Mirtazapin och SSRI: Menade du SSRI när du nämde den antidepressiva gruppen? Men finns det verkligen något fog för att neuroleptika har någon påverkan på hörselsystemet i hjärnan? De läkare som skrev ut Zyprexa åt mig menade att det kanske skulle kunna minska min känslighet i hörselsystemet -. men jag har inte fått någon positiv effekt alls på den fronten. Du menar att 10 MG Zyprexa är en liten dos? 20 MG Zyprexa är ju tydligen för personer med Psykoser och det vore väl inte lämpligt att ge mig så mycket? Som jag nämt tidigare i tråden var jag inlagd på ett kriscentrum i Sundsvall i drygt en veckan i maj i år. Det var under den vistelsen jag började med Zyprexa på överläkarens inrådan. Jag orkade precis med ljudnivån när jag var där. I nuläget skulle jag inte klara av att bo någon annantans än hemma pga av öronsituationen försämrats radikalt sista halvåret. Ska man vara riktigt paranoid skulle man kunna sätta ett samband mellan Zyprexa och den kontinuerliga försämringen av min situation det sista halvåret eftersom jag endast ätit Zyprexa under den tiden. Men det finns väl inga belägg för att Zyprexa skulle försämra öronsituationen? Men det är inte lätt att helt undvika att koppla samman mediciner med öronsituationen.....Det är därför jag egentligen avskyr att medicinera.
  8. OBS: Jag har även postat detta i min "stora tråd" men jag gör även ett separat ämne om denna fråga då den är så otroligt viktig för mig! ---- Mitt helt nya problem är att jag i mitt normalt sett "bra högra öra" nu hela tiden hör min egen puls/blodflöde. Jag uppskattar att det är mellan 65 och 75 dB. Det låter precis som det kan göra när det slår lock för örat under träning och man hör pulsen dåna. Skillnaden är att jag nu inte har lock för örat. I några dagar har jag haft detta till och från med idag har det blivit permanent som det verkar. Varje gång hjärtat slår brusar/dånar det högre i örat. Problemet är att det är ständiga ljudet tröttar ut mitt öra och jag får fruktansvärt ont - jag vet inte hur jag ska kunna stå ut med detta. Det är precis som jag vore tvungen att höra på en riktigt högljudd fläkt eller dylikt hela tiden innuti mitt öra. Det är en fullständig mardröm! Någon som har någon aning vad detta kan bero på och om man kan göra något åt det? Jag har mailat min hörselläkare och väntar på svar. För att spä på misären har jag ju sjukt hög vilopuls eftersom jag inte kan motionera utan att tinnitus och öronsmärta ballar ur fullständigt. Detta lider jag nu av när pulsen dånar i örat. Det blir en form av moment 22 - jag får ont i örat av min egen puls nu, och ska jag försöka sänka vilopulsen måste jag börja motionera/träna och därmed höja pulsen och smärtan ännu mer! Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig för att få fram hur jävla vidrigt det här känns, det liksom finns inget slut på eländet. Nu kan jag inte längre vila från smärtan eftersom jag inte längre har någon tystnad - det här är ju en form av pulserande (objektiv) tinnitus! Om man ens kan kalla det för tinnitus när det är reellt ljud inifrån kroppen? Min vanliga tinnitus orsakar ju inte i sig mer smärta eller högre tinnitus - denna nya skit öppnar för en helt ny nivå på lidandet. Jag hoppas och ber att detta skall gå över och försvinna av sig självt. (ta i trä). Jag är inte förkyld och märker inte av någon hörselnedsättning som skulle kunna tyda på en vaxpropp. Möjligen bör jag påpeka att jag aldrig haft någon vaxpropp och därmed inte tror att det har något med saken att skaffa! Vidare har jag kontrollerat mitt blodtryck och det är också normalt. Förenklat sagt kan man säga att det är tinnitus med smärta - eftersom jag får fysiska smärtförnimmelser av mitt eget blodflöde/puls. Mot externa ljud kan jag skydda mig hyggligt - men inte mot interna ljud! Jag är hemskt ledsen över att behöva ta upp något som egentligen inte är relaterat till min ursprungliga problematik! Det känns ju nästan bara för osannolikt att jag skulle drabbas av även detta fenomen. EDIT: Har googlat runt lite och tydligen finns det de som har diagnosen - pulserande tinnitus från sin egen puls permanent! Vilket jävla öde att åka på det resten av livet utan särskild anledning!
  9. Tack för alla svar och stödjande ord - jag har inte svarat pga av att jag drabbats av en helt ny kris! Jag ska svara på alla inlägg så snart jag orkar, men just nu måste jag försöka få någon pejling på detta nya akuta problem! Mitt helt nya problem är att jag i mitt normalt sett "bra högra öra" nu hela tiden hör min egen puls/blodflöde. Jag uppskattar att det är mellan 65 och 75 dB. Det låter precis som det kan göra när det slår lock för örat under träning och man hör pulsen dåna. Skillnaden är att jag nu inte har lock för örat. I några dagar har jag haft detta till och från med idag har det blivit permanent som det verkar. Varje gång hjärtat slår brusar/dånar det högre i örat. Problemet är att det är ständiga ljudet tröttar ut mitt öra och jag får fruktansvärt ont - jag vet inte hur jag ska kunna stå ut med detta. Det är precis som jag vore tvungen att höra på en riktigt högljudd fläkt eller dylikt hela tiden innuti mitt öra. Det är en fullständig mardröm! Någon som har någon aning vad detta kan bero på och om man kan göra något åt det? Jag har mailat min hörselläkare och väntar på svar. För att spä på misären har jag ju sjukt hög vilopuls eftersom jag inte kan motionera utan att tinnitus och öronsmärta ballar ur fullständigt. Detta lider jag nu av när pulsen dånar i örat. Det blir en form av moment 22 - jag får ont i örat av min egen puls nu, och ska jag försöka sänka vilopulsen måste jag börja motionera/träna och därmed höja pulsen och smärtan ännu mer! Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig för att få fram hur jävla vidrigt det här känns, det liksom finns inget slut på eländet. Nu kan jag inte längre vila från smärtan eftersom jag inte längre har någon tystnad - det här är ju en form av pulserande (objektiv) tinnitus! Om man ens kan kalla det för tinnitus när det är reellt ljud inifrån kroppen? Min vanliga tinnitus orsakar ju inte i sig mer smärta eller högre tinnitus - denna nya skit öppnar för en helt ny nivå på lidandet. Jag hoppas och ber att detta skall gå över och försvinna av sig självt. (ta i trä). Jag är inte förkyld och märker inte av någon hörselnedsättning som skulle kunna tyda på en vaxpropp. Möjligen bör jag påpeka att jag aldrig haft någon vaxpropp och därmed inte tror att det har något med saken att skaffa! Vidare har jag kontrollerat mitt blodtryck och det är också normalt. Förenklat sagt kan man säga att det är tinnitus med smärta - eftersom jag får fysiska smärtförnimmelser av mitt eget blodflöde/puls. Mot externa ljud kan jag skydda mig hyggligt - men inte mot interna ljud! Jag är hemskt ledsen över att behöva ta upp något som egentligen inte är relaterat till min ursprungliga problematik! Det känns ju nästan bara för osannolikt att jag skulle drabbas av även detta fenomen. EDIT: Har googlat runt lite och tydligen finns det de som har diagnosen - pulserande tinnitus från sin egen puls permanent! Vilket jävla öde att åka på det resten av livet utan anledning!
  10. Vänligen notera att delar av detta inlägg publicerats tidigare, men vissa delar har nu tagits bort för att följa forumet regler. Jag ber om ursäkt om någon tog illa vid sig sist. Kronisk öronvärk/smärta i hörselsystemet Min ljudtålighet/smärtröskel ligger i nuläget på extremt låga 35 dB - vilket motsvarar då jag flyttar min mus på musmattan. Jag har en dator som är helt tyst utan fläktar. Det är alltså en ensidig smärta - dvs jag har alltid ont i endast ett öra i taget (99% av tiden det vänstra örat). Hörselsystemet har fastnat i ett läge som är tänkt att vara aktiverat direkt efter en pistolskott för att skydda hörseln. Det är en dov smärta i örat samtidigt som ljudtåligheten sänks till absolut minimum - därav smärttröskeln 35 dB. Det är alltså inte frågan om normal ljudöverkänslighet utan ett "hörselsystemets alarm funktion" som är aktiverad hela tiden - det ger mig ingen möjlighet att ta mig an ljud på ett normalt sätt. Ljud ovanför 50 dB gör att mitt hörselsystem kollapsar totalt och tinnitusen ökar både tillfälligt och permanent. Smärta föder smärta Det är så enkelt som det låter - desto mer jag provocerar hörselsystemet när det redan sänder ut stark smärta, ju kraftigare blir smärtan och ju länge varar den. Därför gäller det att så långt som möjligt undvika det som aggreverar smärtproblematiken. I nuläget sover jag 12-15 timmar av dygnet, mest för att jag inte psykiskt orkar vara vaken längre tid. Under dagen spenderar jag mest tid på en toalett som ligger mitt i radhuset eftersom det är den tystaste platsen i huset. Jag har så ont redan när jag vaknar att jag bävar för det som skall komma under dagen. Smärtan gör att jag har problem att äta eftersom tuggljudet/vibrationerna ökar min öronsmärta. Därför äter dricker jag nu mest föda i form av grädde, soppor och yoghurt. Tandborstning är också smärtsamt och ökar på den kroniska smärtan. Tragiskt nog kan jag inte ens gråta utan att smärtan blir värre, snyftande, ulkningar och snytande påverkar smärtan negativt. Hela min tillvaro är full av begränsningar - enbart för att kunna fortsätta leva dag för dag. Det är alltså en hemsk balangsgång att försöka komma igenom dagen utan att trigga smärtan så att den blir värre. Enda chansen till att bli bättre är att undvika allt som ger mer smärta - då finns det kanske en minimal chans att kunna ta sig ur ekorrhjulet. Problemet är att smärtan inte ens lägger sig efter 12-15 timmar sömn och det talar för att smärtan är på väg att bli kronisk och då är jag finito. Jag har dödsångest och mår så fruktansvärt dåligt - jag vet att om smärtan inte bedarrar snart är jag rökt. Jag äter Mirtazapin 45 MG och Zyprexa 10 MG mot generell ångest men det hjälper ändå inte ett dugg! Jag är livrädd för att dö men hur jag ska kunna stå ut med den här smärtan övergår mitt förstånd! Jag försöker att hålla mig lugn och inte få panik, men det är lättare sagt än gjort. Ska försöka kommunicera frekvent med min läkare för att se om det möjligen finns något vi kan göra för att hjälpa mig!
  11. Jag är verkligen ledsen att du råkat illa ut, hoppas att tinnitusen kan gå tillbaka något och inte blir permanent? Det har kommit nya rekommendationer för bullerskador inom militären. Det man gör nu är att man ger acetylcystein 400 mg inom 4 timmar efter ett ljudtrauma och sedan 400 mg morgonen därpå. Det skyddar mot celldöd i hörselsnäckan. Sedan rekommenderas inte längre ljudvila mer en högst en dag eller två utan att man så snart som möjligt kommer igång med att lyssna på ljud på normal volym.
  12. Tack för ditt svar. Intressant att du nämner mediciner eftersom jag i dagarna fick ett mail från min hörselläkare där han skrev följande: Min läkare och psykolog som samarbetar är ytterst restriktiva gällande Bensodiazepiner eftersom de är beroendeframkallande och har bla tinnitus och hörselnedsättning som biverkingar. Här kanske man dock bör överväga om en eventuell medicins potentiella positiva verkningar överträffar tänkbara biverkningar. Jag vill dock i längsta mån ej behöva äta mediciner som kan försämra min öronsituation. Det är väl antagligen så att jag också är kroniskt deprimerad pga av det otillfredställande liv jag lever. Jag äter sedan 2009 Mirtazapin för hjälp med sömn och som lugnande, samt sedan 2012 Zyprexa (Olanzapin) mot generell ångest. Har du erfarenhet själv att behandla tinnituspatienter? Angående samtalskontakter: Jag har en kontakt vid Psykatriska mottagningen som jag chattar med. Så det är inte ett problem längre att komma fram i vårdapparaten, snarare att de kontakterna som finns inte har några lösningar - vilket inte är särskilt konstigt alls med tanke på problemens natur! Mina problem kan rangordnas enligt följande: 1. Aktivering av hörselsystemets akutfunktioner vid patetiskt låga ljudnivåer 45-55 dB med extrem ljudöverkänslighet som följd - 35 dB smärttröskel 2. Kronisk öronsmärta 3. Fysisk aktivitet leder till markant ökad ljudöverkänslighet, öronsmärta och tinnitus. 4. Normal ljudöverkänslighet 5. Tinnitus Det som är vitalt i denna rangordning är att tinnitus trots att den är jobbig, inte är central i mina problem! Dock kan jag inte negligera att om tinnitus tillåts eskalera gång efter annan och därigenom blir så hög att det blir ett handikapp i form av svårigheter att ta till sig andra ljud!
  13. Fabz: Tack för ditt svar. Jag postar detta inlägg för 3:gången - om någon finner något olämpligt i inlägget nedan, vänligen redigera bort det istället för att radera hela inlägg utan att meddela varför.Jag har redigerat bort det jag tror var olämpligt. Vänligen skicka mig ett PM och förklara vilken regel som jag bryter mot så att jag kan hålla mig inom ramen för regelverket framöver. Tack på förhand! Vänligen ta del av följande: 1. Jag kan aldrig mer tala eller sjunga. Således kan jag aldrig mer umgås med vänner eller ha ett kärleksförhållande. 2. Jag kan aldrig mer anstränga mig fysiskt = jag kan ej motionera, träna eller onanera. 3. Jag kan aldrig mer lyssna på musik eller se TV med ljud 4. Jag kan aldrig mer utsätta mig för pulsulär aktivitet pga av nervositet, upprördhet eller rädsla. Jag kan därmed inte följa mina favoritlag på TV. Trots dessa undvikanden är det med stort lidande som fortsätter att försämras främst av oförutsedda ljud. Om jag skulle börja leva som vanligt skulle jag snabbt som attan plågas av så kraftiga kroniska smärtor att jag skulle vara tvungen att ta mitt liv. Jag prövade nämligen detta 2009 och skrev avskedsbrev till vänner och släktingar pga av de våldsamma smärtor jag hade. Den enda anledningen att jag lyckades återhämta mig något så när var att jag slutade med samtliga saker som nämns ovan. Under dessa premisser, är det inte i sanningens namn ett sundhetstecken att fundera på om det är värt att leva vidare? Vore det inte mer befängt att rakt av acceptera ett liv utan kärlek, sex, vänskap, musik, sport och sång? Att som jag leva endast för levandets skull och av respekt mot mina nära och kära är inget att eftersträva kan jag lova. Jag ligger mina föräldrar till last och till vilken nytta? Jag är dömd till fysisk och mental föruttnelse utan pardon. Jag levde ett helt normalt liv med mer normal tinnitus och ljudöverkänslighet mellan 1997 och 2007. Ingalunda är jag därför obekant med strategier och tänkande. KBT har jag också prövat - jag har haft förmånen att kommunicera i skrift med 2 olika psykologer de senaste 3 åren. Med psykoterapi kan på intet vis de helvetiska smärtor, extrema känslighet i hörselsystemet och rytande tinnitus!
  14. Anledningen till att jag antagligen kommer dö inom en snar framtid: Kronisk öronvärk/smärta i hörselsystemet Min ljudtålighet/smärtröskel ligger i nuläget på extremt låga 36 dB - vilket motsvarar då jag flyttar min mus på musmattan. Jag har en dator som är helt tyst utan fläktar. Det är alltså en ensidig smärta - dvs jag har alltid ont i endast ett öra i taget (99% av tiden det vänstra örat). Hörselsystemet har fastnat i ett läge som är tänkt att vara aktiverat direkt efter en pistolskott för att skydda hörseln. Det är en dov smärta i örat samtidigt som ljudtåligheten sänks till absolut minimum - därav smärttröskeln 35 dB. Det är alltså inte frågan om normal ljudöverkänslighet utan ett "hörselsystemets alarm funktion" som är aktiverad hela tiden - det ger mig ingen möjlighet att ta mig an ljud på ett normalt sätt. Ljud ovanför 50 dB gör att mitt hörselsystem kollapsar totalt och tinnitusen ökar både tillfälligt och permanent. Smärta föder smärta Det är så enkelt som det låter - desto mer jag provocerar hörselsystemet när det redan sänder ut stark smärta, ju kraftigare blir smärtan och ju länge varar den. Därför gäller det att så långt som möjligt undvika det som aggreverar smärtproblematiken. I nuläget sover jag 12-15 timmar av dygnet, mest för att jag inte psykiskt orkar vara vaken längre tid. Under dagen spenderar jag mest tid på en toalett som ligger mitt i radhuset eftersom det är den tystaste platsen i huset. Jag har så ont redan när jag vaknar att jag bävar för det som skall komma under dagen. Smärtan gör att jag har problem att äta eftersom tuggljudet/vibrationerna ökar min öronsmärta. Därför äter dricker jag nu mest föda i form av grädde, soppor och yoghurt. Tandborstning är också smärtsamt och ökar på den kroniska smärtan. Tragiskt nog kan jag inte ens gråta utan att smärtan blir värre, snyftande, ulkningar och snytande påverkar smärtan negativt. Hela min tillvaro är full av begränsningar för att kunna fortsätta leva dag för dag. Det är alltså en hemsk balangsgång att försöka komma igenom dagen utan att trigga smärtan så att den blir värre. Enda chansen till att bli bättre är att undvika allt som ger mer smärta - då finns det kanske en minimal chans att kunna vila bort smärtan. Problemet är att smärtan inte ens lägger sig efter 12-15 timmar sömn och det talar för att smärtan är på väg att bli kronisk och då är mitt liv slut. Jag har dödsångest och mår så fruktansvärt dåligt - jag vet att om smärtan inte bedarrar kommer jag inte att klara att fortsätta leva vidare. Jag äter Mirtazapin 45 MG och Zyprexa 10 MG mot generell ångest men det hjälper ändå inte ett dugg! Jag är livrädd för att dö men orkar inte heller med den press och stress som situationen kräver i samband med all smärta. Just nu känner jag att jag bara vill få dö tillsammans med min familj, för jag vill inte behöva göra det ensam! Vore en nåd att få dö utan att skuldbelägga någon annan = hoppa framför en bil eller tåg eller dylikt. Jag vill helst inte ställa till med en grotesk scen heller i hemmet, mina föräldrar har ställt upp på mig till 100% så jag vill inte att de skall behöva råka ut för något blodbad etc. Jag har hört mig för om cyanid men det verkar så gott som omöjligt att få tag i synnerhet eftersom ingen vill hjälpa mig att dö. Viktigast är att döden kommer snabbt så att jag slipper ångest efter att jag tagit en dödlig dos av något!
  15. Menar du endast förskräckelsen nu? Eller åsyftar du att eventuellt påverkan på tinnitus och hörsel blir de facto blir värre om man är oförberedd på ljudet i fråga?
×
×
  • Skapa ny...