Jump to content

staxxon

Medlem
 • Posts

  126
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutralt
 1. assar: jepp avstängd på båda ställen. bierball: tveksamt, jag får iallafall inte det till att fungera. peterT: ja så är det nog, och ditt svar innebär kanske också svaret på problemet. Man kan väl då göra så att man styckar upp takten i mindre bitar, ex 1 st 4/4 blir då 2 st 2/4 och så tar man bort den sista 2:an, så hamnar man ju i mitten? Får prova det. 3/4, kan man ju då stycka upp i 3 bitar osv.
 2. ok, har ett gäng voc spår som jag tänkte ha samma settings i eq, har fått det till att kopiera från ett spår till ett annat, men.........det följer med en massa annat 'skit' också. typ reverv inställning och ...ja vad det nu finns. Hur gör jag för att bara kopiera eq settings, inget annat?
 3. bierball: ja det har jag testat men den sätter sig där ändå., alltså ex takt 37 och 38 så vill jag sätta den på 37, 5, men den hoppar vilket som till 37 eller 38. Det står i manualen att det skall vara så, alltså det går bara att sätta den där barsen börjar, vilket verkar lite 'fattigt'. ?
 4. tjenar Är i tempotrack och rotar. Sitter med en låt som har olika tempo och olika timesignaturer, upptäckte just att man inte kan lägga in 'signaturen' precis var man vill? Går bara i början av en bars? Stämmer detta? Verkar knasigt, är mitt i en bars och vill lägga en timesign, men.ja. Går det att komma runt detta på nät sätt? Tips?
 5. pressrec: det ordnade sig, det var en volymknapp som man kunde dra ner. Alltså jag menar. (skriver det i bokstäver). A a a a, A a a a.....osv 1 är markerad mer än dom andra, jag ville ha bort den för den störde
 6. hej! gäller klicket. Vill ha ett markeringsfritt klick och är i metronome setup och rotar. Förmodar det är use division som man skall använda. Kruxet är att jag vill ha det till 0/4, dvs ingen markering alls, men varenda gång jag skriver in 0/4 trycker enter, så hoppar den tillbaks till 1/4. Vad gör jag för fel? Eller det går kanske inte ha 'utan markering i klicket'?
 7. Tjenar! Får alltså inte Read and write till fungera som det skall. Har en vers som jag vill sänka volymen på en gitarr. Ställde mig 2 takter innan själva versen, tryckte in Write, kicka igång play, och när jag kom till till versen så sänkte jag volymen, lät den köra över versen, när den var slut så höjde jag volumen igen. Slog av write knappen sedan Nu till kruxet. Om jag nu ställer mig på samma ställe(eller vilket ställe som helst innan) och slår på Read knappen, så lägger sig volymen direkt på 'vers volumymen'? Det skall den ju inte göra utan vänta till själva versen kommer. Varför gör den det? Om jag startar från 0 punkten, dvs början av låten och kör write därifrån och väntar ända till versen och sänker/höjer där så funkar det! Men man skall väl inte behöva ställa sig i början varenda gång eller? Jag trodde att man kunde gör det en bit ifrån. Måste göra fel någonstans. Var?? Tips?
 8. johnrick: ah...nån som kör edirol! Är säkert någon kompabilitets fråga någonstans. Det är en stationnär. Fick ju med sonar med edirolen och provade lite men tyckte det var jobbigt att komma in i det så jag lät det vara. Blev lite sugen nu igen, och det började hyfsat men sedan knasa det. Funderar på att fixa en dator som enbart skall vara till musikproduktion, inget fancy, men enbart gjordet för det ändamålet. Blir väl bäst så.
 9. johnrick: sonar 8.5 le, winxp, 2gig minne och ett vanligt moderkort, kommer inte ihåg vilket, inget fancy iallafall, processorn är amd dualcore, 2gig. ljudkortet är edirol, ua 25 ex. Funkar bra till cubase(4). Kör inga tunga grejor i cuben och det jag gjorde i sonar var ju bara skrattretande, typ 3 ljudspår eller nåt. Så började det bråka. Lite får det väl tåla tycker man. Får se hur det utvecklar sig, det är ju inget man vill hålla på med direkt
 10. ja, har lite problem med det nu, att det börjar till att hacka vid uppspelning etc. Checkade lite på nätet och det verkade till att vara rätt vanligt när det gäller sonor. Kör ungefär samma inställningar som på cubase och där funkar det bra. Är det fler som känner igen sig i det?
 11. hegobald: ja du, det gör lite som det själv vill det här Sonar. Körde igång idag igen och nu hör man allting. Jag vet inte vad det var, programmet kanske behöver tid för ställa in sig gentemot ljudkortet etc. Aja, får hoppas att det håller i sig. Det är väl lite 'nybörjarsjukdomar' 🙂 Men så var det. Typ du hade lagt in melodin till du gamla du fria och så hörde man bara tonerna till 'gamla', 'fjällhöga', 'tysta'. sista gången så hörde man bara 'du', alltså bara första tonen. Skumt,
 12. hej! lite märkligt. Slängde in några toner på random, man hör dom när man lägger in dom men det är bara vissa som hörs när man spelar upp dom? Klicka man på dom så funkar dom men inte vid uppspelning. Och bara vissa? update: nu hör man bara första tonen och sedan är det tyst på resten. Man ser att det är utslag på mätaren. Flyttar man sedan startpunkten till en annan ton så ljuder den. Skumt
 13. johnrick: det löste sig nu. Det var rätt som det var, men jag hade 16 dels snap på slaget men men griden visar bara 1/8 vilket gjorde att när jag trodde det var fel så snappade den egentligen till 16. Ändrade då till 1/8 snap så funkar det. problemet löst.🙂
 14. Tjenar! Är newbie på sonar(sonar le 8.5) och är i piano roll och lägger in toner. Grejen är att tonerna 'snappar' inte till grid. Har lite olika sättninga i snap to grid, move by, move to, magnetic strength of etc. INget funkar, möjligt jag glömt något. Tips någo?
 15. intressanta inlägg. Det där med att dona med andras grejor i utbyte är jag inte ett skit intresserad av. Det är ju det som är poängen med att betala för det. Varken tid eller lust med sådant. Givetvis är personliga kontakter bästa, kan du få en polare att ställ upp och göra jobbet så är ju det bättre. Och billigare 🙂. Men just nu finns det inte tillfälle till det. Det var bara ett test, för att kolla läget. Och det är ett specifikt tillfälle det gäller Och hur många har egentligen fått lagt sång genom att fråga folk på hobbynivå. Hö hö..-.sorry inte min stil, sorry har inte tid, sorry..osv. valle: tror precis tvärtom när det gäller sk 'demosångare'. Dom bränner sitt krut i bägge ändarna, folk vet inte vem dom är i slutändan. Ena dagen lägger dom hårdrockssång, andra dagen, en reagge. Vem är du säger dom? Vad skall vi göra med dig, du har ingen identitet. Till sist blir dom anonyma, ja det är en bra röst men inte mer. Jag kan 'sjunga', för att visa melodi men det är f-n precis, låter liksom inte något. Och passar bara till en viss typ av musik. Skall du upp på en nivå där du skall presentera demos för riktiga artister så får man nog steppa upp nivån lite. Florian: Skicka över över en demosångare när du ändå är igång.................... Farmer boy: Vad menar du med byta tid? Scratch yours, scratch mine?
×
×
 • Create New...