Jump to content
Annons

mucko

Medlem
  • Antal inlägg

    71
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av mucko

  1. Du kan beställa direkt från Bach. Det har jag gjort. Lite justering när man får gitarren bara... http://www.bachmusik.com/en/
  2. Nilsson: Det är möjligtvis inte så att du kanske blandar ihop Billebros Kappa-element men Eminence Kappa-element. Billebro kör ju med samma modellbeteckningar på sina element som Eminence, ett billigt försök att åka snålskjuts antar jag. Eminence däremot är lågprishögtalare som håller hög kvalitet.
  3. This is the shit: http://www.thomann.de/se/fmr_audio_rnc_1773.htm 🙂
  4. Jag kan berätta lite grand om OFO-borden. OFO är en ljudfirma som startades i Linköping tidigt 80-tal av Torsten Ohlsson, som, vill jag minnas, var professor i akustik på Chalmers (är inte helt säker på detta). Framförallt tillverkade OFO högtalare, deras monster till subbar var omtalade. Istället för krökta horn, för storlekens skull, valde de att att bygga dem med raka horn vilket gjorde dem mastodontiska. Men de lät bra :-). Körde själv på OFO några år under 80-talet. De hade till att börja med ingen egen tillverkning av mixerbord utan var agent åt märket"Frunt". Frunt-mixrarna bytte så småningom namn till "Soundtracs", ett inte helt obekant märke :-) men nånstans där tror jag att OFO bestämde sig för att de skulle ha ett bord med sin egen label och så kom OFO-bordet och de släppte agenturen för Soundtracs. OFO-bordet legotillverkades i England av en firma vars namn jag inte kommer ihåg just nu men jag tror att den hette "Soundout" eller nåt liknande. Tyvärr höll inte OFO-bordet samma klass som Soundtracs. Komponenterna var inte de bästa och brusnivån ganska hög. Volympottarna pajade gärna efter ett tag och en del småfel brukade dyka upp. Jag äger själv dels ett gammalt Frunt- bord som faktiskt inte är dåligt alls, men vars ena masterbus är bränd (kanske ska se till att reparera det nån gång), och dels ett 16-kanals OFO-bord som jag köpte billigt på tradera mest för nostalgins skull. Jag har testat det och kommit fram till att jag inte kan använda det till nåt vettigt i nuvarande skick, kanske om jag byter en del komponeter, bl a volympottarna som har pajat allihop. Vet inte i vilket skick ditt bord är, men jag misstänker att det genererar en del brus. Fast, å andra sidan, så kanske du älskar soundet i det och då är det bara att köra :-) Företaget OFO är numera audio-konsulter och uthyrare av utrustning. De driver också en mediautbildning på ett gymnasium i Linköping. Jag tror inte att de längre har nån egen tillverkning.
  5. Hmm....skumt...Kan det vara så att det är nåt slags fel på presseriets mjukvara? Om detta vore en bugg i Waveburner så tycker man att det borde ha skrivits mer om det på nätet....
  6. mucko

    Å Ä Ö i Waveburner

    Hejsan Tänkte kolla om nån har upplevt detta. Idag fick jag ett samtal från snubben som ska pressa nya CD:n. Han sa att det inte gick att läsa CD-texten ordentligt på min Master-CD, dvs Å,Ä och Ö blev felkodade. Jag blev förvånad minst sagt eftersom jag har mastrat ett antal skivor i Waveburner genom tiderna, och aldrig någonsin fått klagomål från nåt CD-presseri tidigare. Snubben hävdade att detta är ett problem som finns i Waveburner och att de brukar rekommendera att man använder en annan programvara istället, själv satt han med Wavelab. Jag blev, som sagt, konfunderad och nu undrar jag om det är fler som varit med om detta, och om det finns nån fix. Eller måste jag byta programvara?
  7. Varför tror ni att serien ska utspela sig på 70-talet? Den är från 90-91 och mig veterligen är den tänkt att utspela sig i samma tid. Har försökt kolla om jag har fel men kan inte hitta nåt som tyder på det. Serien heter "Nothern exposure" på engelska. Brukade titta på den när den gick på TV första gången på 90-talet.
  8. Ta ett bra rum i ett reverb, typ realverb, lägg det på en buss och skicka signaler till den.
  9. Egentligen bara en tidsfråga innan ett sånt här inlägg skulle dyka upp suck...
  10. Behåll dem. Du kommer knappast att få särskit mycket för dem ändå. Kanske en tusing om du har tur, och sedan ska du ändå köpa andra högtalare för en femhundring minst om du ska komma upp i någorlunda klass. Så förtjänsten blir kanske några hundringar för en massa besvär med att annonsera, skicka iväg, hitta och köpa nya högtalare mm. Inte riktigt värt det, eller?
  11. Jag har en mick som är helt fantastisk. En dynamisk som man kan få för runt 400:- . Den ska jag göra ett sånt här projekt med så fort jag får tid. Jag misstänker att resultatet kommer att bli grymt ;-)
  12. En recension från SOS. Verkar ju helt ok. http://www.soundonsound.com/sos/feb99/articles/alesisgtmics.127.htm
  13. mucko

    Veckans Kluring.

    Man det var alltså inte G-mixolydisk skala PXM menade utan just G7 som dominant-ackord i tonarten C-dur. Så, alltså, frågan är helt enkelt felställd.
  14. mucko

    Veckans Kluring.

    Det finns knappast nån tonart som heter G7. Det är ett ackord, ingen tonart. Antingen heter tonarten G-dur och då är parallelltonarten e-moll eller så är ackordet G7 dominant i tonarten C-dur där parallelltonarten är a-moll. Motsvarande dominantackord i parallelltonarten är E-moll eller möjligtvis E-dur/E7 om man väljer att ha dur-dominant vilket man gör i de absolut flesta fallen. Jag skulle vilja påstå att frågan är lite fel ställd.....men vi får väl se vad PXM har att komma med ;-)
  15. Tusan....ja, vi ses väl om fem dagar då....
  16. Och på vilket sätt var den frågan relevant? Ungefär som "Snygga kalsonger du har, hur många barn har du?"
  17. Förstärkare som jag äger just nu: Marshall MG50dfx: Är väl ok, men inget som jag går igång på. Hyfsad dist och även det rena ljudet är ok. Effekterna suger dock. Men stärkaren funkar dock bra när man har gig där man ska bära själv... Marshall JCM800: Denna är i lite dålig form, skrapig i pottarna od. Har inte riktigt orkat gå igenom den än, men generellt är den betydligt trevligare än min andra Marshall. Gött solodistljud som nämnts tidigare Laney 65-wattare som det står "Hardcore MAX" på, kommer inte riktigt ihåg modellbeteckningen, men det är en budgetmodell. Jag älskar den här förstärkaren. Den har ett rejält klipp och låter fantastiskt både rent och ihop med min gamla boss od1. Har haft den ganska länge och den är alltid mitt förstahandsval på minder gig. Peavey Deuce 120: Årsmodell 1978. Transistorförsteg och rörslutsteg som drivs med 4 st 6L6:or. Tyckte inte om den på den tiden den var min förstaförstärkare så den fick stå bortglömd ett tag. Sedan fick jag tag på fyra sylvania-rör som jag bytte mot de gamla slutkörda originalen. Jädrans vad det hände grejer! Denna hade varit den jag tog med mig överallt om det inte vore för att den väger nåt så inihelvete mycket. Soundet är lite gott smutsigt med lite dist på topp om man klämmer till. Använder den mest i studion. Fender FM212: Fenders billiga transistorserie. Köpte den billigt på annons. En förstärkare som fått mycket skit, men jag tycker inte riktigt att den förtjänar det. Det rena ljudet låter klockren Fender och jag tycker att det låter fantastiskt. Dessutom svarar den riktigt bra på pedaldisten. Den inbyggda disten låter väl ok om man inte skulle ha nåt annat, men jag använder den inte. Förstärkaren har visat sig ha en tendens att bli överhettad om den går riktigt länge. Vid ett tillfälle när jag hade kört den i sex timmar började den att glappa. Hade isär den och upptäckte att några lödningar hade släppt, så jag lödde om dem. Sedan har jag inte haft några problem, men jag har å andra sidan inte kört den lika länge i sträck igen ;-) Yamaha B212: Årsmodell 1976. Mitt senaste impulsköp som jag bara har hunnit testa lite grand ännu. 100 kraftfulla transistor-watt med rejält med output. Disten är rena skämtet men det rena ljudet låter fantastiskt, faktiskt lite som en Fender och även den här förstärkaren svarar bra på outboard-effekter. Vet inte riktigt vad den här kommer att användas till, men den är kul att ha och jag betalade inte så mycket för den :-) Gitarrerna jag använder mest är en Ibanez proline från tidigt 80-tal, en Variax och en Washburn-kopia av en 335:a och av dessa är Ibanezen min absoluta favorit, den har jag haft så länge att den nästan känns som en utväxt på min kropp ;-) Variaxen är grymt praktisk att ha med sig och 335:an är snygg!!! Så alla fyller sin funktion :-) Jag fuskar i de flesta stilar, men har en förkärlek för funkriff och reggaeplock. Sedan råkar jag, av nån anledning, vara ganska duktig på gubbrock så det blir en hel del såna gig...
  18. Förutom ovan nämnda så har du två riktigt bra mickar här. AT2020 för det priset anser jag vara det ultimata klippet :-) http://www.thomann.de/se/audio_technica_at2020_b_stock.htm http://www.thomann.de/se/studio_projects_b1.htm
  19. Testa diskwarrior. Jag har själv varit med om att filer försvann helt oförklarligt. Diskwarrior fixade det för mig den gången.
  20. Jag måste säga att din agerade fyllemotorik är väldigt övertygande i videon Fredrik. Man skulle nästan kunna tro att du har en del erfarenhet ;-)
  21. Av de mickar du nämner ovan skulle jag direkt föreslå. AT2035 och TLM102. Oktavamickarna är också fina men funkar inte så bra till sång tycker jag. Ett annan jag skulle föreslå, som inte nämns, är Oktavamod MK-319 http://www.oktavamodshop.com/product_info.php?cPath=2_28&products_id=100 en mick som aldrig upphör att imponera på mig. Super på både sång och akustisk gitarr.
  22. Stormembranare, i mitt fall en oktavamod mk-319, ca 20 cm utanför tolfte bandet, svagt riktad mot ljudhålet. Brukar funka kanon på nylonsträngade för min del.
×
×
  • Skapa ny...