Jump to content
Annons

mucko

Medlem
  • Antal inlägg

    71
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då mucko senast vann var 13 juli 2011

mucko hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

13 Bra

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Du kan beställa direkt från Bach. Det har jag gjort. Lite justering när man får gitarren bara... http://www.bachmusik.com/en/
  2. Nilsson: Det är möjligtvis inte så att du kanske blandar ihop Billebros Kappa-element men Eminence Kappa-element. Billebro kör ju med samma modellbeteckningar på sina element som Eminence, ett billigt försök att åka snålskjuts antar jag. Eminence däremot är lågprishögtalare som håller hög kvalitet.
  3. This is the shit: http://www.thomann.de/se/fmr_audio_rnc_1773.htm 🙂
  4. Jag kan berätta lite grand om OFO-borden. OFO är en ljudfirma som startades i Linköping tidigt 80-tal av Torsten Ohlsson, som, vill jag minnas, var professor i akustik på Chalmers (är inte helt säker på detta). Framförallt tillverkade OFO högtalare, deras monster till subbar var omtalade. Istället för krökta horn, för storlekens skull, valde de att att bygga dem med raka horn vilket gjorde dem mastodontiska. Men de lät bra :-). Körde själv på OFO några år under 80-talet. De hade till att börja med ingen egen tillverkning av mixerbord utan var agent åt märket"Frunt". Frunt-mixrarna bytte så småningom namn till "Soundtracs", ett inte helt obekant märke :-) men nånstans där tror jag att OFO bestämde sig för att de skulle ha ett bord med sin egen label och så kom OFO-bordet och de släppte agenturen för Soundtracs. OFO-bordet legotillverkades i England av en firma vars namn jag inte kommer ihåg just nu men jag tror att den hette "Soundout" eller nåt liknande. Tyvärr höll inte OFO-bordet samma klass som Soundtracs. Komponenterna var inte de bästa och brusnivån ganska hög. Volympottarna pajade gärna efter ett tag och en del småfel brukade dyka upp. Jag äger själv dels ett gammalt Frunt- bord som faktiskt inte är dåligt alls, men vars ena masterbus är bränd (kanske ska se till att reparera det nån gång), och dels ett 16-kanals OFO-bord som jag köpte billigt på tradera mest för nostalgins skull. Jag har testat det och kommit fram till att jag inte kan använda det till nåt vettigt i nuvarande skick, kanske om jag byter en del komponeter, bl a volympottarna som har pajat allihop. Vet inte i vilket skick ditt bord är, men jag misstänker att det genererar en del brus. Fast, å andra sidan, så kanske du älskar soundet i det och då är det bara att köra :-) Företaget OFO är numera audio-konsulter och uthyrare av utrustning. De driver också en mediautbildning på ett gymnasium i Linköping. Jag tror inte att de längre har nån egen tillverkning.
  5. Hmm....skumt...Kan det vara så att det är nåt slags fel på presseriets mjukvara? Om detta vore en bugg i Waveburner så tycker man att det borde ha skrivits mer om det på nätet....
  6. mucko

    Å Ä Ö i Waveburner

    Hejsan Tänkte kolla om nån har upplevt detta. Idag fick jag ett samtal från snubben som ska pressa nya CD:n. Han sa att det inte gick att läsa CD-texten ordentligt på min Master-CD, dvs Å,Ä och Ö blev felkodade. Jag blev förvånad minst sagt eftersom jag har mastrat ett antal skivor i Waveburner genom tiderna, och aldrig någonsin fått klagomål från nåt CD-presseri tidigare. Snubben hävdade att detta är ett problem som finns i Waveburner och att de brukar rekommendera att man använder en annan programvara istället, själv satt han med Wavelab. Jag blev, som sagt, konfunderad och nu undrar jag om det är fler som varit med om detta, och om det finns nån fix. Eller måste jag byta programvara?
  7. Varför tror ni att serien ska utspela sig på 70-talet? Den är från 90-91 och mig veterligen är den tänkt att utspela sig i samma tid. Har försökt kolla om jag har fel men kan inte hitta nåt som tyder på det. Serien heter "Nothern exposure" på engelska. Brukade titta på den när den gick på TV första gången på 90-talet.
  8. Ta ett bra rum i ett reverb, typ realverb, lägg det på en buss och skicka signaler till den.
  9. Egentligen bara en tidsfråga innan ett sånt här inlägg skulle dyka upp suck...
  10. Behåll dem. Du kommer knappast att få särskit mycket för dem ändå. Kanske en tusing om du har tur, och sedan ska du ändå köpa andra högtalare för en femhundring minst om du ska komma upp i någorlunda klass. Så förtjänsten blir kanske några hundringar för en massa besvär med att annonsera, skicka iväg, hitta och köpa nya högtalare mm. Inte riktigt värt det, eller?
  11. Jag har en mick som är helt fantastisk. En dynamisk som man kan få för runt 400:- . Den ska jag göra ett sånt här projekt med så fort jag får tid. Jag misstänker att resultatet kommer att bli grymt ;-)
  12. En recension från SOS. Verkar ju helt ok. http://www.soundonsound.com/sos/feb99/articles/alesisgtmics.127.htm
  13. mucko

    Veckans Kluring.

    Man det var alltså inte G-mixolydisk skala PXM menade utan just G7 som dominant-ackord i tonarten C-dur. Så, alltså, frågan är helt enkelt felställd.
×
×
  • Skapa ny...