Jump to content

Potchipoo

Medlem
 • Content Count

  79
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutralt

About Potchipoo

 • Rank
  Med i gänget
 1. Version 16

  34 downloads

  En pop/rock-låt på svenska, skriven av mig. Jag spelar in allt, arrangerar, mixar och "fulmastrar" på egen hand. För tillfället känns balansen ganska OK frekvensmässigt, men jag är fortfarande osäker. Kanske är det för bantat någonstans i något register? Problemet med den här mixen är att den till en början var alldeles för vass runt 2-3khz. Gjorde då om hela mixen igen, utan att boosta logics EQ eftersom jag har märkt att den låter tämligen illa vid de högre frekvenserna. Nu har jag mjukat upp den lite. Kom gärna med synpunkter.

  Free

 2. Titel: När Du Lämnade Av: Potchipoo Uppladdad: 26 jun 2013 Kategori: Övrig musik En pop/rock-låt på svenska, skriven av mig. Jag spelar in allt, arrangerar, mixar och "fulmastrar" på egen hand. För tillfället känns balansen ganska OK frekvensmässigt, men jag är fortfarande osäker. Kanske är det för bantat någonstans i något register? Problemet med den här mixen är att den till en början var alldeles för vass runt 2-3khz. Gjorde då om hela mixen igen, utan att boosta logics EQ eftersom jag har märkt att den låter tämligen illa vid de högre frekvenserna. Nu har jag mjukat upp den lite. Kom gärna med synpunkter. Klicka här för att ladda ner filen
 3. "Det finns små trick som får folk att ge dig mer än du är värd." - Jocke Berg, Kent (Från låten Max 500)
 4. Är inte säker på vad du menar med nytänkande och originell, men ett band jag har väldigt svårt att släppa är danska gruppen Mew. http://www.youtube.com/watch?v=-pVkvQYieLs
 5. Håller fullständigt med! Den där mixologi-kursen kommer typ följa med en genom livet känns det som. Är väldigt glad att jag sprang på den! En väldigt bra och pedagogisk grund att stå på! Enkel att hänga med i dessutom.
 6. http://soundcloud.com/andyjonsson/falls-to-the-ground-new-mix Den här låten spelade jag in utan metronom. Alltså inget bestämt bpm. Tempot ändras under låtens gång, går successivt snabbare mot slutet. Poängen med inspelningen var att det skulle bli så spontant som möjligt, helst inga omtagningar alls. Och man kan ju höra en del misstag och halvskönt spontana grejer i låten. Det var som ett litet kul expriment. Men jag gillar det.
 7. Intressant det Claes och Ekstasis pratar om. Jag håller med er båda. (Även om ni kanske inte håller med varandra fullt ut.) Jag kom att tänka på en rolig grej utifrån mina egna inspelningar, som handlar om just "missar". Jag har vid några tillfället gjort om-inspelningar på mina gamla låtar/idéskisser. Och när det väl kommer till kritan, så saknar jag oftast en hel del utav dessa "fel" som jag spelade på de första slask-mixarna. Vilket i sin tur gör att jag vill spela in dessa "misstag" på nytt även i de nya versionerna, bara för att de känns så jävla rätt där. Dock blir det ändå aldrig riktigt samma sak som vid första tillfället. Det är som att ta ett exakt likadant fotografi vid två olika tillfällen. (Det behöver inte skilja många sekunder.) Man upplever ändå att den första bilden hade något speciellt som den andra bilden saknade. Jävligt märkligt, och det är svårt att ta på. Men det finns någon själ där. (Jag vet.. nu blev det flummigt här.) Gör man många trötta sång-omtagningar blir detta oftast ganska påtagligt. Den första tagningen är oftast bäst, för det finns ett speciellt uttryck där. Efter det börjar man tänka för mycket, och det blir krystat. Sammanfattningsvis: Uttryck är viktigt.
 8. Härlig kick! Låter till o med sköön genom mobiltelefonens lilla sketna högtalare. Mycket kyss-topp på den
 9. Ser nästan ut som någon slags avreaktion. Antingen så hade han bara haft en riktigt dålig dag innan detta giget (frugan slängde ut honom), eller också en fruktansvärt bra dag (vunnit flera miljoner på lotto). ... Eller så har han bara lite extra hög testosteron-halt i kroppen normalt. Tycker han påminner om den ena snubben i "Dum Dummare" vilket gör allting desto roligare.
 10. Som några redan nämnt. Man måste tro på det själv. Och det måste betyda något för en själv, i stället för att man skriver musik som ska uppfattas hårdare och råare av andra. Tror du inte på det själv, så är det antagligen inte bra. Det gäller att verkligen "fånga känslan" när man befinner sig i ett pissförbannat tillstånd eller liknande, och inte vara rädd för hur det kommer bli. Kör på bara!
 11. Skaffade mig ett par AKG K702. Lurarna kom hem till mig tidigare i dag. Första lyssningen tänkte jag: "Nääe". Men efter att ha gett lurarna några timmar, så känns det lite jobbigt att byta till mina gamla slutna lurar. Måste säga att jag uppskattar lufitgheten och det väldigt tydliga mellanregistret, som en suverän strålkastare, framför allt övre mellanregistret. Blir genast sugen på att göra någon luftigare och lättare pop/rock-låt. Inspirationen flödar. (Även om diskantlyftet är lite väl häftigt emellanåt, kan jag tycka) MEN.. Jag måste nog allvarligt talat skaffa mig en hörlursförstärkare! Ljudet saknar ändå någon form av stabil grund, som gör att jag inte riktigt får "grepp" om ljudet. Dessutom måste jag skruva upp volymen ganska rejält på mitt interface. (Antar att det är en ren bieffekt av att ljudkortet inte klarar att driva lurarna ordentligt.) Detta är ju förstås en helt ny djungel för mig. Så jag tänkte att ni kanske skulle vilja hjälpa mig att tipsa om bra hörlursförstärkare som fungerar ihop med AKG K702. För vad jag förstår det som kan en hörlursstärkare färga ljudet lite olika.. Hoppas någon med lite erfarenhet kan guida mig på rätt spår såhär i början. Tack på förhand!
 12. Monitorerna har jag ställt på varsin CD-box. Lite tråkigt är dock att jag inte kan lyssna på CD-skivorna som ligger i boxarna... orkar inte förstöra min inställda sweetspot (eller vad det kallas).
 13. Detta är någonting jag också funderar kring just nu. Själv har jag ett Motu Audio Express-ljudkort och funderar på en tyngre öppen lur. Om det finns något sätt att typ "räkna" ut om ljudkortets hörlursförstärkare matchar hörluren i fråga, vore det grymt.
 14. Det låter ju jävligt intressant. Men vad jag däremot grubblar över är ju att det blir väl alltid lite latency över nätet då eller?
 15. Dessa AKG-lurar jag funderar på är öppna, och det är väl den största anledningen till att jag tänker skaffa nya lurar, jag känner att det inte riktigt går att mixa i slutna lurar, speciellt inte längre pass. De slutna lurarna slukar upp mycket av luftigheten som man vill åt. Har ju hört mycket bra om de lurarna som du kör med (DT990PRO). Så dessa lurar funderar jag också starkt på. Läser otroligt mycket gott om dem. Det står lite i valet och kvalet mellan de två lurarna just nu. EDIT: Det smartaste är väl dock att åka till någon musikaffär och be om att få prova ett gäng lurar. Synd bara att det inte finns fler musikaffärer att åka till. Blir några mils åkande i så fall.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.