Jump to content
Annons

enghell

Medlem
  • Antal inlägg

    109
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

5 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Har du kollat in Lewitt? Köpte nyligen en LCT 440 Pure och gillar den som f-n. Förutom att den bara är cardioid, tycker jag annars att den står sej bra mot min TLM107 för 4x pengarna. https://www.thomann.de/se/lewitt_lct_440_pure.htm
  2. Har hört ljudklipp och läst mycket gott om Audio Technica's AT4041 för just akustisk gitarr. Kostar ung. 3000:- och tänker köpa en för att testa själv med nu i dagarna.
  3. Har bara en sak att säga och det är: checka aldrig in en gitarr, ta alltid med den i kabinen.
  4. enghell

    Cubase Pro 8

    Fungerar klockrent på min iMac, men det är helt klart fulare än 6.5 som jag hade tidigare. Krascher förr i tiden brukade ha med någon suspekt plugin att göra (då använde jag PC, men det spelar nog mindre roll), nu kör jag bara UAD-2 ihop med Cubase Pro 8 och det kan inte bli bättre.
  5. Ah, jag förstår. Lycka till med projektet i alla fall. 🙂
  6. Är det till en Apollo 8P? Och om, har du kommit på nåt bra trick än?
  7. Men tjena? BKP gör en hel uppsjö av mickar och de är inte inriktade enbart på metal. Finns ju många som lirar musik som rock/blues/pop/country med BKP även om det är inom metal som de har blivit riktigt uppmärksammade (för att de är så jävla bra helt enkelt). Jag gav länken för att det finns ljudklipp där man kan lyssna på hur mickarna låter, sen får man ju bilde sej själv en egen uppfattning om man hittar ett sound man gillar. Skulle tro att vilken som helst från deras Vintage eller Vintage Hot humbuckers skulle funka, men t.ex. Black Dog eller VH II. för de funkar skitbra till rock/hårdrock. Annars kan man maila och beskriva vilken typ av gitarr man har och vilket sound man är ute efter, så får man tips. Deras support är jättetrevlig. Så där, är det tips nog eller ska jag välja, beställa och installera mickarna åt dej också? 😛
  8. Kika och lyssna här. Bästa mickarna (som jag har och har testat). https://bareknucklepickups.co.uk/main/
  9. Jag äger ingen Pod HD men har provat vid ett par tillfällen och har lyssnat på en del grejor på Youtube. Den är okej fast har aldrig lockat fram någon "gas" hos mej även om jag normalt sett tycker bra om Line6 grejor. Idag var jag dock och hämtade min Kemper som jag fått undanlagd och den är löjligt bra! Nu känns det som att spela på en riktig rörstärkare igen (har bott utomlands och varit tvungen att göra av med min ENGL Powerball och Peavey 5150 och levt på PodFarm 2.5). Jämförelsevis om Kempern spelar i landslaget spelar Pod HD'n i ett korp-lag. Dynamiken, känslan och ljudet går inte ens att jämföra tycker jag.
  10. En stycken Kemper undanlagd och ska hämtas nu på måndag. Ska bli intressant att riktigt få utforska den då jag bara testat den lite snabbt en gång.
  11. Kanske inte det! Nu gällde det den där listan av gitarrer att välja från och då hade jag valt den sista i listan, annars nej.
  12. Jag tycker att du ska vända på listan och börja bakifrån istället. Kör på Ibanez RG420'n, den kommer du att vara mer nöjd med i längden och tillräckligt bra gitarr för att vara lönt att t.ex. byta mickar på om du skulle vilja det i framtiden.
  13. Set inlägget är inte alls borttaget, hittade det på en minut. Men om det nu hade varit det hade du ju kunnat googla det själv. Hur är det med internet-färdigheterna egentligen? 😛
  14. Vad jag vet så måste Kempern vara master när man använder S/PDIF med den, så då kan jag förstå att sync source unlocked visas om du stänger av Kempern.
×
×
  • Skapa ny...