Jump to content
Annons

Aggro69

Medlem
  • Antal inlägg

    21
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Aggro69

  1. Kanske inte är så mycket till hjälp då jag inte gjort visor själv, men är inte själva berättandet i texten det primära i en visa? Isf skulle jag personligen ha sett till att utveckla historian så mycket som möjligt och lagt till/dragit bort i musiken för att accentuera där det passar och behövs. På så sätt blir det inte så svårt att komma ihåg heller för en relativ novis, att om det är något drastiskt som händer i berättelsen så kan man köra med ett hårdare anslag eller dissonans i ett ackord osv. Om du lägger fram det för honom på ett bra sätt så kan han under resans gång kanske till och med lära sig lite nya ackord och utveckla sig själv på köpet, allt handlar ju om motivation..från alla inblandade 😉
  2. Testa att stänga av det trådlösa nätverkskortet om det är igång, och även så om du har bluetooth aktiverat. Dessutom, gå in på datorns egenskaper -> Avancerade systeminställningar ->Fliken Avancerat, välj inställningar under prestanda -> välj Avancerat och se till att det är förbockat för Bakgrundstjänster. Ser dessutom på den bilden att Latency Checker klagar på att vissa drivrutiner inte är helt 100. Gå in på tillverkarens hemsida och kolla om du hittar några uppdateringar. Om det är det inbyggda ljudkortet du använder vet jag av erfarenhet att de har en tendens att orsaka lite latency beroende på vilket det är osv. Klagar Spotify på det ofta eller är det bara om du har FL Studio igång samtidigt?
  3. Inte för att vara sån 😉 Men har du sett till att mixreglaget på ditt ljudkort är vriden helt mot DAW med? Står det mot input får du bara ut det rena ljudet från ingången.
  4. Hittade Dimensions. 18.42"(W) 2.67"(H) 6.42"(D). Vet dock inte vilken generation som måtten hör till. Det ska alltså bli 6.7818 centimeter.
  5. Och Filters svar på SAMI´s bemötande... http://www.magasinetfilter.se/artiklar/bisarra-dimridaaer-fraan-sami.aspx
  6. Ska bara tillägga det att Lexicon Alpha inte har fantommatning, så det kan ju ställa till det lite med kondensatormickarna 😉 Annars är det ett smidigt litet kort, funkar bra för hemmapul men hur det står sig mot andra i fråga om preamps vet jag dock inte.
  7. Kolla denna tråden, det här problemet är inte beroende på vare sig ljudkort eller vilket program man använder. https://www.studio.se/index.php/topic/84152-cubase-doedar-allt-annat-ljud/page__p__1199575#entry1199575
  8. Irriterande att den funktionen inte verkar finnas i alla DAW´s..
  9. Nu vet jag ju inte vad du har för op, men sen Vista kom till pc så skrevs allt som hade med ljud att göra helt om från grunden om jag fattat det rätt. Detta ledde till att så fort man drar igång något som kräver ASIO-drivisar så slutar ljudet att funka för windows egna ljuddrivrutiner. Själv kom jag på att man kan lösa det på 2 sätt, antingen så använder man Windows Audio i sitt DAW, något som dock ger en massa latency och krångel. Det andra alternativet är att använda sig av 2 ljudkort, ett man kör windows ljud i (jag använder det inbyggda på moderkortet för detta) och sitt andra exklusivt till sin DAW. Personligen tycker jag mig märka att det är stabilare än när jag körde på xp förut och allt gick genom samma ljudkort. Har du bara en uppsättning med monitorer kan du alltid dra en kabel från ditt windowskort till ditt andra och köra direktlyssning genom det.
  10. Är inte en av anledningarna att man skriver ner värdet just för att man vill betala mindre i tull och moms? Annars håller jag med dig, beställer man dyra varor kan det vara vettigt att ha en transportförsäkring. Händer det något står man där med skägget i slutsteget.
  11. Jag skulle ha använt 2st RCA-telekablar. Använder du en y-kabel så kommer spåret du får in att vara i mono.
  12. Jo frigolit är nog i tätaste laget, och skulle du hitta någon lite mer porös så är det ju istället frågan hur pass länge den håller.
  13. 2 hyfsade spånskivor, lite billiga tennisbollar från ÖoB eller liknande så kan du göra något sånt här http://farm4.static.flickr.com/3420/3380294795_49b2d7206f.jpg Har inte testat själv med enligt en polare ska det ha funkat utmärkt. edit: Hittade en bra länk med. http://www.vdrums.com/forum/showthread.php?t=45889&highlight=tennis+ball
  14. Bra som vanligt från VWOA, tack för det!
  15. Aggro69

    STIM loves us!

    Fast den plattan som ligger på Spotify (Automated Species) har du väl stimmat?
  16. Kan det vara denna? http://www.korg.com/services/downloads/pc/...ditor_0100E.zip Letade lite snabbt bara...
  17. Om jag fattat det rätt så finns den inte som egen VSTi längre, men däremot ingår den väl i Kontakt numer? Men då i samplad version.
  18. Vet inte om jag är ute och cyklar helt, men här är iaf en länk som kan vara av intresse. http://kilostudios.net/2009/07/dynamix-300...lorious-future/ OM det nu är ett 3000-bord vi pratar om...
  19. Nej det känns inte helt logiskt att drivrutinen till grafikkortet gör så att du inte kan starta program...mycket mysko indeed.
  20. Här ska du kunna söka på äldre drivisar http://www.nvidia.co.uk/Download/Find.aspx?lang=en-uk
  21. Om jag inte har helt fel så är det väl bara uppdateringar till utgångna produkter som ligger där? Mao måste du ha ex Cubase 2 installerat för att ha någon nytta av det du tankar ner till den sas. Samma sak med The Grand, det är ju bara uppdaterad .exe-fil och inga ljudbanker?
×
×
  • Skapa ny...