Jump to content

Bunkert

Medlem
 • Content Count

  203
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Bunkert last won the day on December 14 2013

Bunkert had the most liked content!

Community Reputation

22 Utmärkt

1 Follower

About Bunkert

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

5,652 profile views
 1. https://youtu.be/SBughtXVnVU En favorit. 9min 40sek jam ihop med pianisten Joel Lyssarides. Detta var första gången jag trummade sedan min dotter föddes, ett par veckor innan. Fina minnen. Tycker virvelljudet blev så bra. Trackar överhänget genom en Buzz Audio SOC 1.1 vilket bidrog. Annars går allt in i 4ch Forsell SMP 2a och 4ch Earthworks 1024. (Hur får man länken att visas som filmruta?!)
 2. Kul att se! Jag skulle nog ha flyttat in cymbalerna lite in mot mitten och satt upp ett stereopar till hela kitet. Men om det är skivproduktion du spelar in till, så skulle jag ha krånglat lite och satt upp instrumenten mitt i rummet. Det viktigaste är väl att det känns ergonomiskt för dig när du lirar!
 3. Senaste prylen: Cranesong Egret summeringsmixer. Tjoho!
 4. Alltid mäta först Lindblom! Hur har det gått?
 5. Hehe! Ganska omöjligt att berätta hur allt detta skall få plats. :) Jag som är slagverkare själv skulle nog rekommendera att du kan låta congas stå och kanske ett par cymbalstativ. Det andra kan vara placerat på hyllor så att det inte blir resonans i de saker du inte spelar på. Du vill ju ändå ha en specifik uppmickning för varje instrument. Så allt på en gång är ingen bra idé. Det blir dessutom oergonomiskt att spela när det står en mängd andra nstument inom armlängds avstånd. När du övar kan du ju hitta placeringar för olika kombinationer av instrument som du vill kunna spela samtidigt. Uppdatera gärna med bilder här!
 6. Någon som går i liknande cloudtankar? De klassiska Echophon Gedina A som jag fick tips om på Gearslutz funkade tyvärr inte. De släpper inte igenom de högsta frekvenserna, vilka istället studsar tillbaka pga det målade färgskiktet. Så det blev denna platta istället! https://www.don-audio.com/CARUSO-ISO-BOND-WLG-040-100mm-Akustikvlies-Schallabsorber Klockrena spec!
 7. Hejsan! 1an är Neumann U67 i original. 2an är vår första prototyp som vi kallar mk1. 3an är vår tredje prototyp, mk3. I en summering av kommentarer här, på gearslutz, youtube och Facebook så gillades nickarna i följande ordning: BT67 mk1 50% BT67 Mk3 25% Neumann U67 15% Trots att de flesta gillade mk1 landar vi nu på en mk4 som ligger precis mellan mk1 och mk3 i sound. Den har en perfekt balans mellan mjukhet och silkeslen krisp Vi har hittills 17st beställningar. Vi tillverkar 30st i första batchen.
 8. Hur har det gått? http://www.diffusor.com/ Kolla med Matts Odemalm, han kan rita studio åt dig, så kan du bygga den själv, och sedan hjälpa till att mäta upp rummet och justera, så du får en helt frekvenslinjär lyssning!
 9. Vad säger den samlade kunskapen här? Kan jag använda detta material till ytan på en/ett cloud? http://www.ecophon.com/sv/produkter/Akustiktak/Gedina/Gedina--A/ jag tänkte givetvis fylla på med mer material ovanpå de 15mm tjocka skivorna. Men är ytan/materialet i ecophonskivorna ok? Om det funkar så monterar jag dem i ett 60x60 bärverk, lägger stenull ovanpå och kör en rejälare trälist som ytterkant.
 10. Hejsan! Det vore trevligt med lite hjälp. Vilken mikrofon föredrar du av dessa tre? 1, 2 eller 3? https://youtu.be/jEOZ8oJK0QY 2st är nybyggen under utveckling. Byggd runt K67-kapseln, just nu i två olika versioner. Den tredje i testet är en Neumann U67 i original. Jag säger inte vilken som är vilken. Gissa gärna, men framför allt ge lite feedback på de olika sounden, så vi får lite utvecklingshjälp och kommer vidare. Det börjar bli rätt lurigt ju närmare slutet man kommer. Är det bra? Är det något mer som går att förbättra? Lite mer om inspelningen i youtubeinfon!
 11. Ha ha ha! Hittade lösningen via en knapp "2ROW" i den ljusblå sektionen på panelen till höger.
 12. Sitter med ett RME Fireface 800 framför mig. Total Mix ser snyggt och prydligt ut med ingångarna högst upp, playback i mitten och utgångarna längst ned. Koppar sen in RME UFX och då ser Total Mix Fx väldigt oorganiserat ut, och jag kan inte hitta var jag ändrar layouten så att allt är upplagt som på bilden av Total Mix till RME Fireface 800? Jag har provat att klicka på den lilla trekanten vid texten Layout Presets längst ned till höger, men där gick det inte att ändra. RME Fireface 800 / Total Mix RME UFX / Total Mix Fx
 13. Tack Signia! Allihopa! Kan vi sluta prata om definitionen av ordet "upplösning" här och nu? Vi vet ju alla vad det betyder. Vi menar alla samma sak, men jag använde ordet i jämförelse med orden klarare, renare "mer högupplöst" som jämförelse med en bild etc. Vilket jag i efterhand förklarat ett antal gånger här i tråden. Så. Då är vi klara med det. Wellness hörde det, jag hörde det, en väldigt stor majoritet av de som var på plats hörde det. Men var så goda, skriv 10.000st ytterligare inlägg om att ni inte tror på det. Eller kom på nästa event där det testas kablar. Tyvärr så är jag inte så otroligt sugen på att bjuda in här på forumet längre. Men till nästa event ska ni ändå veta att ni är Mycket Välkomna allihopa! Men jag tänker inte lägga ned så här mycket tid på att försöka berätta att jorden är rund igen. So long boys. Vi hörs. Jag lovar att återkomma, men jag gör det i ett annan tråd. Med det utlovade mastodonttestet. Där kommer alla kablar att testas. Gitarrkablar, mickkablar, elkablar, högtalarkablar, även kontakter till alla olika kablar. Allt ska presenteras. Det är bara en fråga om tid. Jag säger inte att det är ljudskillnad på elkablar. För jag har inte själv upplevt det. Men jag tror att det är ljudskillnad på elkablar. Och det tror jag ända till att jag har bevisat att det är så. Eller ända till att jag har bevisat att det inte är så. Jag kommer inte läsa denna tråd mer nu innan årsskiftet. Troligen inte efter årsskiftet heller. Måste jobba nu. Men var så goda. The floor is yours. Kul att jag fick vara med och starta detta fantastiska tråd. Jag tror det kommer bli riktigt riktigt lång. God jul! /Bunkert
 14. Vi kallade bara kablarna för 1, 2, 3, 4, 5, 6 och sa inte ens vad de hette. Det var ingen annan än jag och en till som visste när vi lyssnade. Först ett varv med 1-6 och 6-1 med akustisk stålsträngad. Sedan ett likadant varv med elgitarr spelad av en annan gitarrist. Vi diskuterade inte om det fanns någon gemensam favorit. Men att det var olika sound på dem var nog de flesta överens om.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.