Jump to content

kardo

Medlem
 • Content Count

  1,152
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

kardo last won the day on July 15 2017

kardo had the most liked content!

Community Reputation

115 Utmärkt

2 Followers

About kardo

 • Rank
  Veteran
 1. Ja! typ prova mig program och annat skit man inte behöver kan bli lite trött på sånt.
 2. Jo jag förstår att det kan bli många gb när det gäller ett helt program, men 10 borde väl använda sig av programet man har haft innan. När jag uppdaterade 5,6,7 var det bara typ små patchar jämfört med cubase10. har man en ssd på 500 gb så är man snål med utrymme
 3. Behöver lite hjälp med Cubase! Brukar inte uppdatera cubase så ofta av ren lathet men nu var det dags med en uppdatering från 7 till 10, Ca 1520 blev det, vilket inte är så farligt tycker jag. Men vad jag reagerade på var hur stort det var, men shit....21 GB från cubase 7. Men måste man uppdatera hela, 21 GB? är allt nytt i cubase, eller finns där är en fil på typ halv gig eller så? Jag har både cubase 5,6,7 på dator så jag vill ju inte fylla 21 gigabyte i onödan på en ssd disk men samtidigt vill man behålla de äldre cubase versionerna .
 4. Bra tips! ??då vet jag hur det funkar nu! har jag vägarna förbi en musikaffär så ska jag be om att få prova dyra högtalare på en toa, man kan ju alltid skruva ner för att få det att låta bra.
 5. I ett obehandlat rum? hur hör du om de är bra då när allt bara studsar omkring?
 6. Jag fattar hur du menar och det är givetvis du som väljer vad du ska köpa men mitt tips till dig är! 1. Titta på youtube och lär dig lite om basstrapp mm dvs hur man bygger dom det finns mycket info om det, det bästa med detta är att det kostar inte så mycket att bygga dom själv. 2. köpa dyra högtalare är inget jag skulle gjort, men det är upp till dig och inte mig! varför? kolla på youtube vad tex många musiker har de åstadkommer mycket bra ljud med ganska billiga högtalare, om du ska dra nytta av de dyra högtalarna måste du akustikbehandla ditt rum dvs mäta upp det rummet mm. Om du skulle tjäna pengar på det du håller på med typ mixa till andra ,spela in band, reklamjinglar mm, skulle du nog kunna tjäna ihop till ett par. Men ibörjan av sin karriär ska man kanske lära sig mer om dvs hur man tex mickar upp gitarr förstärkare eller ett piano för den ska låta bra, tro inte att ett par fokal solo mm typ hjälper dig där, för när man är grön på allt vet man inte riktigt hur det ska låta för att passa in i ljudbilden med resten av instrumenten ,och är då ditt rum inte dessutom riktigt akustikbehandlat så lär du inte höra ett skit bättre. men nu stannar inte ju prislappen här för har du ett par dyra högtalare, du har säkert hört eller läst skit in skit ut, då går det inte att ha en billig skitmick, gitarr + förstärkare ad/da omvandlare mm mm , för du ska ju dra nytta av ett par dyra högtalare , Och plötsligt sitter man där typ 50 - 100 tusen fattigare med sina dyra saker och undrar varför det inte låter lika bra som alla andra. Men här är svaret! (Kunskap) många års erfarenhet , vilket många som sitter på dyra saker här har. Men i slutendan så lyssnar folk i sina iphones ,och alla vet ju hur bra de låter. ? detta är ju bara ett råd, dessutom har du roligare och det blir mer inspirerande då man får pengar över till fler prylar. 3. Klart dina garderober med kläder i dämpar och funkar något, ta av dörrarna så. blir det bättre, och har du en stor matta så lägg in den så länge dämpar det lite av det värsta tills du fixat det andra. lycka till!
 7. https://www.gear4music.se/sv/Inspelning-and-datorer/Berhinger-B1031A-Truth-Aktiva-Studiomonitorer-Par/1K7Q Tror jag funkar skitbra! lägg resten av stålarna på akustik.köp något annat roligt för resten av pengarna. Frågan är, vad blir bättre när du köpt ett par dyra högtalare? För det blir ju inte lättare att mixa för man köper sig svin dyra högtalare, Det skulle vara som att man köper sig en lamborghini i tron på man blir en bättre förare än och köra en dacia.
 8. Lyssnade på båda! och den färdiga mixen var den jag menar med effekter. nu vet inte jag vad du lyssnar med för högtalare men gitarrerna är för högt i mina.
 9. Kanske var så att du spela in för starkt när du sjöng dvs att mätarna låg på rött så det sprakade?
 10. Ok! Skriver vad jag tycker om det, och som jag uppfattar låten efter en lyssning. Tycker gitarr komp + solo ligger för högt och att det låter för kompakt, dvs som om du har för mycket compressor på det . Tycker det låter lite fasfel om det också, eller har du kanske chorus effekt på eller något. Men du kanske vill att det ska låta så.
×
×
 • Create New...