Jump to content

kardo

Medlem
 • Content Count

  1,154
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

kardo last won the day on July 15 2017

kardo had the most liked content!

Community Reputation

117 Utmärkt

About kardo

 • Rank
  Veteran
 1. Bra test! Själv tyckte jag med att BX var bäst ,de andra var inte dåliga, men SSL färgade mer och det blev då lite mer basgrötigt på gura, även om det bara var lite. CLA Var tunnare tyckte jag.
 2. Tycker du ska förklara riktigt för hen att det är din text och att du inte tycker om eller vill att den ändras . Om ni inte kan komma överens ,be hen skriva sin egen text. Fast ibland kan det ju bli bra, för man blir liksom lite blind på sitt eget, och då kan det vara bra med lite nya infallsvinklar. Men bara om man vill eller klarar släppa lite på sitt ego och att det tillför något bra i låten. Men jag kan förstå att det kan vara svårt om man kanske tycker att det är den bästa text man har skrivit någonsin.
 3. Exakt vad märke han använder blir svårt,men chorus /phaser, delay pedal och dist var ju typ standard på 80 tals musik.
 4. Ja! typ prova mig program och annat skit man inte behöver kan bli lite trött på sånt.
 5. Jo jag förstår att det kan bli många gb när det gäller ett helt program, men 10 borde väl använda sig av programet man har haft innan. När jag uppdaterade 5,6,7 var det bara typ små patchar jämfört med cubase10. har man en ssd på 500 gb så är man snål med utrymme
 6. Behöver lite hjälp med Cubase! Brukar inte uppdatera cubase så ofta av ren lathet men nu var det dags med en uppdatering från 7 till 10, Ca 1520 blev det, vilket inte är så farligt tycker jag. Men vad jag reagerade på var hur stort det var, men shit....21 GB från cubase 7. Men måste man uppdatera hela, 21 GB? är allt nytt i cubase, eller finns där är en fil på typ halv gig eller så? Jag har både cubase 5,6,7 på dator så jag vill ju inte fylla 21 gigabyte i onödan på en ssd disk men samtidigt vill man behålla de äldre cubase versionerna .
 7. Bra tips! ??då vet jag hur det funkar nu! har jag vägarna förbi en musikaffär så ska jag be om att få prova dyra högtalare på en toa, man kan ju alltid skruva ner för att få det att låta bra.
 8. I ett obehandlat rum? hur hör du om de är bra då när allt bara studsar omkring?
 9. Jag fattar hur du menar och det är givetvis du som väljer vad du ska köpa men mitt tips till dig är! 1. Titta på youtube och lär dig lite om basstrapp mm dvs hur man bygger dom det finns mycket info om det, det bästa med detta är att det kostar inte så mycket att bygga dom själv. 2. köpa dyra högtalare är inget jag skulle gjort, men det är upp till dig och inte mig! varför? kolla på youtube vad tex många musiker har de åstadkommer mycket bra ljud med ganska billiga högtalare, om du ska dra nytta av de dyra högtalarna måste du akustikbehandla ditt rum dvs mäta upp det rummet mm.
 10. https://www.gear4music.se/sv/Inspelning-and-datorer/Berhinger-B1031A-Truth-Aktiva-Studiomonitorer-Par/1K7Q Tror jag funkar skitbra! lägg resten av stålarna på akustik.köp något annat roligt för resten av pengarna. Frågan är, vad blir bättre när du köpt ett par dyra högtalare? För det blir ju inte lättare att mixa för man köper sig svin dyra högtalare, Det skulle vara som att man köper sig en lamborghini i tron på man blir en bättre förare än och köra en dacia.
 11. Lyssnade på båda! och den färdiga mixen var den jag menar med effekter. nu vet inte jag vad du lyssnar med för högtalare men gitarrerna är för högt i mina.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.