Jump to content

Caveat

Medlem
 • Content Count

  55
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Caveat

 1. Hej, Vill skaffa en tyst replokal i källaren med eltrummor, lajnad gitarr, bas och keyboard samt lyssning i lurar för var och en - gärna med individuell mixer. Har ni erfarenheter/tips av nåt färdigt system? Googlade lite och hittade JamHub och Roland HS-5. Är de nåt att ha?
 2. Lät som sagt bra som fan. Man får väl kontakta dig när man fått tummen ur och gjort klart nåt
 3. Jag har ju lyssnat på dina alster tidigare, och läste trådstarten för nån vecka sen, men... I fredags spelades en låt på radion när jag satt i bilen...jag hann tänka: Vad är det här för nåt? Jag höjde. Avskalat. Låter amerikanskt. Sympatisk bas, bra röst. Jack Johnson? Näej. Säkert dyr gitarr. Aningen mycket top, men på ett bra sätt. Låter proffsigt. Rösten känns bekant. Men, vad fan, är det inte den där forumsnubben som skulle vara med i nån uttagning? Och mycket riktigt..."och det var Chris Michols..." Shit vad bra du är. Jag lyssnade alltså helt förutsättningslöst och trodde det var en världsartist - med proffsproduktion. Lycka till! I synnerhet eftersom du verkar vara jävligt ödmjuk.
 4. Kolla i början på den här: http://www.youtube.com/watch?v=sXkw7suAfP8 Det låter ju hyfsat. Ser ingen annan mick än den feta kondingen riktad snett uppåt. Möjligtvis lite andra akustiska förutsättningar i den lokalen Du kan ju hyra in dig där. Instrumentet kanske inte är köpt på Jula heller. Passa på att kolla hela videon. Det är det värt.
 5. Enligt mail från Studio: "Vi på Studio vill erbjuda dig några riktigt bra erbjudanden! Dessa erbjudanden gäller dock endast fram till och med den 30 november, 2011. Om du idag redan har prenumeration så går det bra att förlänga din nuvarande prenumeration."
 6. Jäkligt bra låt som jag tycker förtjänar ett bättre gitarrljud. (låten ifråga) Bra sjunget också. Du har fått många bra tips. Jag kan lägga till att prova att flytta stränganslaget en bit in på greppbrädan, det kan göra skillnad för både plektrumljudet och tonen. Dessutom, strängrassel känns helt fel här.
 7. Kollade igenom Fast Track Pro-specen på Prisjakt och såg att den bara hade USB 1.1, vilket betyder begränsningar i antalet samtidiga kanaler i 24 bit. I vilket fall ska den klara 2 in och 2 ut analogt i 24 bitar. "At 24-bit operation, the Fast Track Pro operates as a two-in, four-out device or a four-in, two-out device at a maximum sample rate of 48kHz, with analog OR digital inputs available: - Analog In 1 and 2 or S/PDIF - Analog Out 1 & 2 (available on both TRS and unbalanced Outputs 1 and 2) - S/PDIF Out (mirrored at unbalanced Outputs 3 and 4) Or - Analog in 1 and 2 - S/PDIF In 1 and 2 - Outputs 1 and 2 or 3 and 4"
 8. Inte säkert att recensenterna på prisjakt haft full koll på hur man ställer in buffersize etc. Men ett alternativ till Tascam kan vara: M-Audio Fast Track Pro Har dock inte testat det. Eller beg. Beg. Fast Track Pro
 9. Owner's manual, din egen länk, sid. 84
 10. Verkar vara uppmickat å klart i Tommy Lee's studio http://www.youtube.com/watch?v=ziL18uoIMK8
 11. Ser ut som det är jord direkt under reglarna. Har ni funderat på nån typ av fuktspärr?
 12. Caveat

  Tambourine

  Funkar länken fortfarande för er? Jag får "This page is not available".
 13. Den här borde väl funka för dig: http://www.thomann.de/se/sm_pro_audio_mpatch_2.htm
 14. Soxic, Med "2.9 ms latency in och 5.8 ms latency ut" tror jag nästan inte du behöver direct monitoring. Här är manualen till ditt ljudkort: http://www.staudio.de/data/DSP24_Value.PDF Sök på 'direct monitor' så får du se hur du måste koppla. Finns även instuktioner för Cubase, men det är nog för en väldigt gammal version. I min Cubase LE 4 operational manual står det att man måste klicka i "Direct monitoring" i Device Setup, men jag ser ingen sån box i CB. Kanske för att ljudkortet i jobbdatorn (som CB är installerat på) inte supportar DM. Tror inte du får ner latensen med FW-ljudkort. Behåll ljudkortet om du är nöjd med det i övrigt och skaffa en ny preamp. Varför inte en sån här?: http://www.tradera.com/Studio-Projects-VTB1-rorpreamp--auktion_301974_130046868 Å andra sidan, på längre sikt kanske du vill ha ett ljudkort som supportar Windows 7. Men en extern preamp har du väl nytta av ändå.
 15. På Ableton forum säger de "On Mac you can toggle fullscreen with Ctrl + F11". Vassego för googlingen ;-)
 16. 149 - 150 efter min röst (ohört)
 17. Hej joachime, Ang. utrustning: Går det enligt dig att göra en professionell produktion med ett simpelt M-Audio kort och dess preamps, mickar <= 2000 kr/st (beg. kan vi säga), mixning in the box i CB/Logic + gratispluggar? Skulle du kunna stå för en sån prod utan att göra stor sak av de begränsade förutsättningarna? Svar på haiku ger guldstjärna /Caveat
 18. Ofta ligger det en kompressor i preset:en i GR som gör att det brusar rejält. Testa att backa lite eller kanske ta bort helt. Du kan ju även testa att använda en noise gate.
 19. Om du ändå ska skaffa ett midiklav så väljer du ett med USB.
 20. Caveat

  Mid winter cold

  Fin bit. Snyggt mixat, luftigt och separerat. Blir grymt inspirerad, håller på men en arr.mässigt snarlik låt. Kan man anlita dig när det är dags för mixning? (typ 2013 ;-) Några synpunkter: Tycker "ritch"-gitarren släpar lite väl ibland. Saknar en rakare bas och mindre dämpat. Lite U2 flow. Men det är bra som det är också.
 21. Liknande/samma: //forum.studio.se/index.php?showtopic=54803 Höll själv på att bli tokig innan jag kom på att SIR 1 på send var boven.
 22. Tänkte föreslå att du kör iTunes i datorns interna kort och skickar vidare in externa kortet. Men ditt Fast Track har ju fan bara digitala ingångar. Har du en mixer kan du ju koppla båda korten dit. Eller om du kör interna kortet till en stereoanläggning och Fast Track i din vanliga lyssning. Bara några idéer.
 23. Du måste ha pluggen som insert på input-kanalen för att den ska komma med på inspelningen.
 24. Du kan alltså välja att low-cutta monitorerna antingen i subben eller i hs50. Men i subben verkar vara att föredra eftersom du där kan trimma in steglöst. Och isf antar jag att du sätter hs50 på "Flat" (oskuret). pdf:en länkad ovan visar som sagt tydligt om du zoomar in ca 800%.
 25. Journey är stora favoriter sedan 25 år tillbaka. Har också reagerat att den låten hörts överallt på sistone. Vad startade detta? Nån stor TV-serie kanske? American Idol? Men det värsta är att jag har en låt som har "VÄLDIGT tydliga referenser" till Don't stop believing, så jag är rädd att jag blir avslöjad snart. Iofs ingen big deal eftersom inte jättemånga har hört den.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.