Jump to content
Annons

Mellony

Medlem
  • Antal inlägg

    264
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

3 Neutralt

Om Mellony

  • Födelsedag 15 januari

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Knivsta/Uppsala
  • Intressen
    Dum fråga..

Socialt

  • Skype
    mellonymusicsthlm@live.se

Senaste profilbesökare

7 698 profilvisningar
  1. Problemet kvarstår i båda högtalare! Vetefan vad det kan vara.
  2. Kan det vara så enkelt att testa med balanserade kablar istället? Dessa kablar används för tillfället: http://www.4sound.se/tilbehor/kablar/supreme-lcxm45 Sen angående min andra fråga, där jag misstänker att något är trasigt i ena monitorn, problemet dyker bara upp ibland så är väldigt kluven angående vad det skulle kunna vara.
  3. Hej! Införskaffade nyligen ett par Genelec 1031A moniorer och ett Motu Track16 interface. I början lät dessa bara bra, riktigt bra. Nu har det uppstått lite problem! När jag kommer åt någon av XLR kablarna så sprakar det till som fan i monitorerna, någon slags störning kan jag tänka mig men vetefan vad det är. Typ som om det glappar i kontakterna, dock är ljudkortet sprillans, kablarna också. Rör man på kablarna minsta lilla så sprakar det som fan, hittar man ett bra läge för kablarna låter det ingenting. Några idéer? Sen igår verkar det också som att ena monitorn pajjat, när basen slår så knastrar det till ibland i ena monitorn, dock är det inte likt ljudet från sladdarna, detta har uppkommit senare. Kan det kanske vara nåt med förstärkardelen kanske? Vet inte om det är elementen eller stärkardelen som är orsaken. Kablarna är vanliga XLR Hane - Tele inköpta från 4sound. Tacksam för svar!
  4. Tack! Hur ser man vad operativsystemet kör nu? EDIT: Det laggar fortfarande i 64-Bitars? Borde det göra det? Du ser datorns specifikationer ovan!
  5. Hej! Nyligen köpt Mac och konverterat till Logic. Upptäckte att Logic körs i 32-bit, möjligen operativsystemet också (vet inte hur man kollar upp det). Jag köpte extraminne till datorn (8Gb DDR3) pga att det blir en del pluggar som suger minne som satan. Ändå så går det hur segt som helst halvvägs genom mixprocessen och är det ett större projekt så laggar det även innan jag ens hunnit lägga på någonting. Kör en MacBook Pro 13" 2012 modell. 2.4Ghz Intel i5 8Gb Ram 1333Mhz 500Gb HDD OS X Lion 10.7.4 Med ett M-Audio ljudkort. Har inget fetare hemma då jag mest redigerar och gör grundmixar och resten görs i studio. Men det är otroligt irriterande när det laggar. Har inte heller datorn fylld med skit, den är ny ominstallerad med bara Logic och plug-ins installerade och lite ljudbibliotek på hårddisken. Så mina frågor är: - Hur gör jag satt Logic (och ev. operativsystemet) körs i 64-Bit? För annars lär den väl inte kunna använda alla 8Gb? - Hur fungerar plug-ins osv i 64-bit i Logic? Kör mest pluggar ur Waves Complete, men en del annat smått och gott också från IK Multimedia, Soundtoys, Native Instruments och SPL m.m Hjälp! Tack på förhand för svar!
  6. + 1 Gillar låten! EDIT: Akke guran låter som en plug-in, är det så?
  7. Jag är på! Tycker att gitarrerna ligger lite lågt i mixen och saknar trycket det skulle kunna ge. Så jag antar utmaningen!
  8. Hallå där! Jag letar efter ett kick-sample som låter så likt detta som möjligt: Enjoy The View – Once We Named A Song Twice Lyssna från 04:05. Vet ni vart man skulle kunna tänka sig hitta ett liknande? Tack på förhand! EDIT: Om ni vet något nästan identiskt virvel-sample får ni gärna tipsa om det också!
  9. Ah tackar och bock, det var inte mer avancerat än så alltså! Hehe
  10. Antar att ni förstår att jag menade under själva inspelningen!
  11. Inte för att vara den som är den, men melodin är en ripoff på en gammal hands up låt.
  12. Det "raka" är resultatet av en kick som loopas väääldigt snabbt om och om igen. EDIT: Du hör till och med från början att det är en kick-sampling som loopas snabbare och snabbare hela tiden tills det låter som en synth.
  13. Hej! Är ny i Logic och satt och funderade lite. Jag vill tracka gitarrer, jag är ute efter den cleana signalen men vill höra en distad signal (guitar rig t.ex) då det ger noll känsla att spela med en clean signal till metalmusik. Tanken är att gitarrerna skall re-ampas vid senare tillfälle. Hur går jag tillväga? Tack på förhand!
  14. Jo men han lär väl knappast prisjustera drygt 10.000:- haha.. Ska dock fråga han!
×
×
  • Skapa ny...