Jump to content

Goliatbagge

Medlem
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Goliatbagge

 • Rank
  På gång
 • Birthday 12/15/1983

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Skövde
 1. Jag har letat runt efter externa ljudkort, men det är en djungel. Funderar på att köpa ett M-Audio Fast Track Pro (begagnat eller nytt). Är det någon vet om det kommer att uppfylla mina behov? Vet inte riktigt vad jag ska kolla efter i specifikationerna. Det har fantommatning i alla fall. Det jag primärt ska använda kortet till är för att spela in akustisk gitarr och sång från en dynamisk mikrofon. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=93868
 2. Tack för all information och för era tips! Ni är mina nya idoler. Summa summarum är alltså att jag borde köpa ett nytt kraftfullare ljudkort som kan amplifiera upp ljudnivån? Jag läste om Tascam US-122L på Prisjakt, som var det begagnade kortet som MartinÖjes länkade till, och där hade det fått lite halvtaskiga omdömen. Läs: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=132540 Jag sitter på WinXP och där verkar det vara problem med drivrutinerna. Fast å andra sidan kanske den användaren bara har haft otur med sitt system. Sedan skrev även en användare att "gillar ni musik och inte tänker sätta upp ett studio är detta ljudkortet för er." Men sätta upp en studio är ju precis vad jag vill göra. Så min (slutgiltiga?) fråga är: Rekommenderar ni fortfarande kortet för en nybörjarstudio eller bör jag leta efter ett annat kort?
 3. Och med "mikförstärkare" menar du externt ljudkort med fantommatning?
 4. Här kommer lägesuppdatering: MartinÖjes (och alla andra), jag yrar i nattmössan. Det är ingen kondensator-mikrofon jag har, utan en dynamisk. Närmare bestämt en Behringer XM8500. Då ska det väl inte krävas fantommatning? Larsson, mikrofonen sitter i mic-in, så inget fel där. Claes, jag har XLR-hona i ena änden och en "elgitarr-kontakt-hane" (ursäktar för mitt dåliga vokabulär, men vad nu en sådan kontakt heter) i andra änden. Bild: http://www.dropbox.com/gallery/5299723/1/Mikrofon?h=7ae0ae Där syns även vad det är för adapter jag använder. Och ja, jag använder ljudkortet som är inbyggt i datorn. Jag har nu testat att hålla mikrofonen betydligt närmare munnen när jag sjunger och då låter det väl ok. Men spelar jag akustisk gitarr med mikrofonen ca 3-4 cm ifrån, så blir ljudet alldeles för svagt för att kvalitén ska bli godkänd. Höjer jag volymen, så låter det bara sprakigt.
 5. Tack för svar! Ursäktar, klumpigt uttryckt av mig. Givetvis blir det mono med endast en mikrofon. Vad jag menade är att när jag spelar upp ljudet från mikrofonen så hörs det bara från vänstra högtalaren/hörluren. Hur som helst så får jag kanske följa ditt råd och köpa ett bättre ljudkort. Har sådana ljudkort ingångar så att jag slipper använda konvertern? För det känns som jag försämrar ljudkvalitén när jag ändrar till den mindre kontakten. Är det externa ljudkort som har elförstärkningen?
 6. Hej! Jag är ny på området och håller på att bygga ihop en studio så smått och har stött på patrull i form av något så enkelt som att få in det analoga ljudet från en mikrofon. Jag har köpt en kondensator-mikrofon som jag med hjälp av en konverter har kopplat in i datorns "vanliga" mikrofon-ingång. När jag spelar in ljud blir det dock oerhört lågt och dessutom i mono, trots min fina mikrofon. Skräpigt ljud med andra ord. Kan det bero på kabeln eller kanske konvertern? Hur ska jag få in mitt mikrofonljud snyggt i datorn?
 7. Underbart! Jag gjorde som du sade och spelade in ljudet på ett audiospår och efter det gick det utmärkt att exportera till mp3. Stort tack Wanker, Linus och mtornros för all er hjälp. Nu ska det exporteras så det står härliga till!
 8. Jo, det är en GM-synt jag använder (annars funkar det väl inte överhuvudtaget?). Jadå, varje spår har en egen kanal. Jag har även försökt att exportera till både wave- och mp3-fil, men då blir det helt tyst! Jag har använt mig av "locators" så det beror inte på det. Längden på låten stämmer men tystnaden är total. Anledningen till att jag vill exportera låten är för att jag vill kunna dela med mig av den till andra i form av en fil. Om det är wave-, mp3- eller MIDI-format spelar mindre roll. Tack för att ni har ork att hjälpa mig. Verkligen riktigt schysst. Jag förstår om ni ledsnar...
 9. Ja, fast även om jag låter bli att kryssa i rutan "Export as Type 0" så blir det fortfarande bara piano. Jag får fortsätta att testa mig fram lite. Kan ju försöka exportera till wave- eller mp3-format också och hoppas på bättre lycka...
 10. Jag hittar inte var jag väljer MIDI-1. När jag väljer File -> Export -> MIDI File får jag först välja filnamn. Sedan kommer det upp en ruta där jag kan kryssa i "Export Inspector Patch", "Export Inspector Volume/Pan", "Export Automation", "Export as Type 0" (kan detta ha med MIDI-0 eller MIDI-1 att göra?) och några alternativ till. Fortfarande får jag det inte att funka...
 11. Tackar så mycket! Verkar vara ett trevligt ställe det här. Ska testa om era tips funkar...
 12. Hej! Jag har precis börjat använda Cubase SX 3 och är helt nybörjare på det här så med risk för att bli idiotförklarad: När jag exporterar ett projekt till en MIDI-fil så blir alla instrument piano (utom trummorna). Vad gör jag för fel?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.