Jump to content

maestro123

Medlem
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About maestro123

 • Rank
  Med i gänget
 1. Tack att du tog tiden att svara! 32 är tyvärr max. Jag hade mastrat låten i mixen, dvs lagt compressor, EQ etc. på mastern redan och bouncat ut den. Har suttit hela natten och remixat den och tagit bort från mastern, då jag tänkte att mixen på kanalerna kanske "interferar" med mastern. Nu när jag bouncar ut den låter det inte lika värdelöst som förut, men fortfarande ganska mycket sämre. Och nu har jag inget på mastern. Otroligt tröttsamt. Finns det möjligtvis något annat vis man kan bounca ut det på? Att spela in I datorn, eller dylikt?
 2. Har ett ganska stort problem. När jag ska få ut ett projekt ur Ableton och lyssnar på den på itunes, VLC, soundcloud (testat massa olika) låter kvalitén på låten AVSEVÄRT mycket sämre. All mixing och mastring blir som bortblåst. Förstår verkligen inte varför. Inställningar: Renderad track: Master Normalize: ON render as loop: off File type: .wav Convert to mono: off sample rate 192000 (max) bit depth 32 dither opition triangular (går ej att byta/trycka på) create analysis file: on Skulle vara riktigt tacksam ifall någon hade något begåvat att komma med för att hjälpa mig lösa detta problem tack
 3. Hej. Svar på vad jag jämför med är låtar på Spotify, iTunes, Soundcloud etc. Angående att skära bort bas och virvelltrummor som tar upp ljudet så är det bra tips, men faktiskt redan tänkt på det. Jag har helt enkelt börjat mixa om hela låten... Kommer ta några dagar eller så men det får vara värt det. tack för svaren!
 4. Du förstår nog vad jag menar. Dvs. att jag suttit ett tag och försökt mastra det till ett stadie jag tycker det är tillräckligt
 5. Hej! Nästan klar med en låt, men har ett problem och det är att ljudet är för lågt. Höjer jag den distar den. Har mastrat den (relativt) mycket. EQ, Multiband dynamics, Compressor, utility, limiter. Finns det ett sätt (kanske efter man har bouncat ut låten) man med hjälp av något program eller liknande kan höja ljudet? Eller kanske något helt annat sätt? tacksam för svar
 6. Först och främst, tack att du tar tid och svarar! Jag köpte RCA kabel som går från ena monitoren till andra och sammansluts till en vanlig "portal" eller vad man nu skall kalla det som jag sedan sätter in i datorn. Problemet är att det brummar som fan när jag sätter på dem, de går inte in ordentligt av någon anledning i just min Imac (funkar bra i mobilen och pc:n). Har även ett ljudkort för typ 200 kr, testade att koppla in den via där men även då brummade det otroligt mycket. Sedan har jag ingen aning om hur jag kopplar monitorerna till traktorn? Går det via datorn till traktorn? Enligt deras videomanualer så kopplar man dem direkt till traktorn, men då undrar jag lite hur det funkar när man får ut ljud från spotify t.ex.
 7. Köpte inte Traktorn, fick den. Vet inte hur mycket sanning det ligger i det, men av vad jag har hört så ska det vara det vara väldigt värt att köpa ljudkort om man ändå har monitorer, och så ska ja ju ändå köpa mikrofon snart.. Några tips på ljudkort?
 8. Fast jag vet ju verkligen inte vad jag ska ha så att jag kan koppla ihop allting samt vilka sladdar jag behöver för att koppla monitorerna till traktorn etc.
 9. Hej! Funderar på att köpa en mikrofon i framtiden (några månader) dock så vill jag inte ha ett monsterljudkort för det, lite knapert med pengar
 10. Hej, nu har jag under den senare tiden köpt lite prylar men inte lyckats koppla ihop allt tyvärr. Jag har en Imac, midi klaviatur, hörlurar och datorhögtalare, till denna punkt är det inga problem. Nu har jag även köpt KRK Rokit 6 monitorer samt en Traktor s4, har INGEN ANING hur jag ska koppla ihop allt. Antar att jag behöver gå och köpa ett ljudkort och sladdar för att få ihop allt, men vilket? Vore tacksam för svar!
 11. Ojojoj!! Detta var mer än vad jag hade hoppats på! Köpte det direkt! ett stort tack!! Har dock lite problem att få det synkat med resten av kanalerna! Får trycka på själva ljudfilen (när den ligger i logic då) och sätta på den genom att trycka på "högtalarknappen- symbolen" då den inte sätts på automatiskt som alla andra kanaler när man trycker på space. Vet du möjligtvis hur man går till väga?
 12. Tack för svaren! Okej, ska kolla upp det ni båda skrev. Men samtidigt så har jag ju sett att folk har använt sig av andra redan klara effekter/kick, snares etc. på Logic. Har ni/vet ni någon bra hemsida som ni vill rekommendera, tro?
 13. Tjena! Har lite frågor! I vissa låtar, t.ex. http://www.youtube.com/watch?v=Dmq8KBVXby8 så kommer det lite effekter i början. I början av låten är liksom en drum, ett piano lite i bakgrunden och sedan några effekter som jag inte riktigt vet hur jag ska förklara. Var/hur fixar man sånt/något liknande. Sedan så har jag tidigare i Ableton haft externa "Shhhhhhhhh", "koooshhhh" ljud osv. Hur fixar man detta på logic? Laddar man ner? Tacksam för svar!
 14. Vadå? Det måtse väl finnas någon som lägger ut sina/andras låtar som han gör om, på någon sida väl? Motsvarigheten till Ableton finns ju, ableton som inom housemusiken används mycket mer sällan.
 15. Tjena! Har precis börjat använda mig att Logic Pro (kommer ifrån Ableton). När jag använde mig utav Ableton lärde jag mig snabbt genom att ladda ner andras projekter av deras egna/andras låtar, för att se hur det var uppbyggda, etc etc. Har googlat lite men tyvärr inte hittat någon sida med Logic projekt (electro house, house, möjligtvis techno) än. Undrar om någon har vet någon bra sida! Tack på förhand!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.