Jump to content
Annons

LarsoyH

Medlem
  • Antal inlägg

    80
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av LarsoyH

  1. Tänkte bara göre en liten update om hur det har gått. Ringde posten, vilka sa att paketet hade stoppats p.g.a. dålig paketering och skulle paketeras om. Sedan kom det som vanligt. Men fy skäms på thomann för paketeringen. Allt var nedslängt huller om buller i en STOOOOOR låda. (Halva lådan var tom). Det var några få tejpbitar samt några häftklamrar modell stor som skulle hålla ihop det rangliga paketet, och hörnen var öppna så man såg in i paketet. Vad jag kunde se så hade posten bara bättrat på tejparbetet lite. Men allting verkar iaf fungera och inget blev skadat. Slutet gott, allting gott.
  2. Dom bad mig ringa till svenska posten för att ta problemet med dom. Men posten har ju inte öppet idag 😠
  3. Dom som snackade svenska var på lunch... typiskt
  4. Hej! Jag beställde ett paket i tisdags från Thomann men igår när jag kollade på tracking infon för att se vart det befann sig så fick jag se "Due to damage, the shipment could not be delivered and is being withheld for investigation." Nån som vet vad som menas? Har kontaktat thomann support men dom verkar sega på att svara. Har inte direkt lust att vänta nån längre stund på prylarna eftersom jag har en inspelning inbokad inom kort 🙁
  5. Låter fett 🙂 om jag ska komma med någon kritik så tycker jag att gurorna är lite väl dova/basiga. Men det är ju upp till tycke och smak, låter fett som det är redan. Snygg låt med, samt tajt lirat och fet sång. Vad har du använt till basen? låter riktigt tungt!
  6. Brukar oftast sätta kompressorn före EQ men beroende på hur mycket man EQ:ar och förändrar grundljudet så kan kompressorn ibland hamna efter EQ:n. Sedan får man ju lyssna och testa vad som låter bäst också.
  7. Tele vänster och 335 höger. Man hör klart och tydligt att vänster kanalen har mer klarhet i ljudet vilket tele är kända för medans höger är mer muddig vilket humbucker generellt sett är 🙂 Edit: Såg visst att tävlingen var över när jag läste klart tråden 😊 Aja, min gissning lades innan jag läste svaret vilket som 😉
  8. Kör mest gratis, och betalar för de betalgrejorna som jag använder ofta. Har även en väldans massa tankat som bara ligger där och skräpar och knappt används. Jobbar för svältlön och ger ut min musik gratis. Tycker det är roligare att köpa hårdvara än mjukvara så det är det som de få pengar man har går till.
  9. Brukar inte kolla så ofta utan låter det fett så är det ju fett. Men annars brukar jag slänga på lite olika melodöds och metalcore låtar. Gillar speciellt daniel bergstrands mixar, tycker han får till väldigt fräna ljudbilder.
  10. Devices > VST Connections > Outputs > och sedan ska det finnas en kanal som heter "stereo out" eller något liknande under bus name. Sedan klickar du på den blåa markeringen och väljer vilken kanal på ljudkortet outputen ska skickas till. Testa allihopa ett par i taget (Höger/Vänster) och kolla ifall någon funkar. Se till så att ljudkortet är valt under audio device också. Hade förövrigt en kompis med ett liknande problem för ett tag sedan och han babblade om att problemet löste sig genom att han stängde av Microsoft Wavetable Synth hur man nu gör det ☺️
  11. Går sustainpedalen via midi? såvida den inte gör det så tror jag det nog blir svårt. Sedan brukar väl sustainpedaler bara ha ett on/off läge om det är en sådan man använder till pianon du menar vill säga. Kan ju blir lite trixigt då man med en wha-wha gärna vill ha en steglös förändring.
  12. Får du någon signal in i cubase då? Alltså får du utslag på kanalen när du spelar? Har du valt rätt outputkanaler på mastern (stereo out) i VST connections?
  13. Tryck upp en njuremick så nära du kan så får du en massa extra bas iom proximity som fettar till ljudet lite kanske kan vara ett tips. Sedan kan du komplettera med en mick till lite längre bort för att få in lite mer ambiens och luft ifall du har möjlighet. Tror dock att en konding kan bli lite stickigt så en dynamisk eller band mick är nog att föredra. Fast har aldrig spelat in en banjo så jag har faktiskt ingen större erfarenhet ☺️
  14. Skrattade inte en ända gång så så himla roligt var det faktiskt inte, förstår dock inte heller vad det har med musik att göra. Vill du ha kritik på ljudupptagningen eller 😲
  15. Jag brukar skära lite i EQ runt 5KHz, och slaska på med lite extra reverb för att göra något lite mer distant i mixen, men det beror ju som sagt på hur ljudkällan låter. Brukar även minska lite på reverbets predelay då kort predelay brukar ge en mer distant känsla än ett långt. Sedan brukar jag komprimera speciellt körer utav bara helvete med olika kompressorer och limiters i steg tills det är platt som en pannkaka 🙂 Brukar gå att sänka volymen mer då och därmed få en lite mer avlägsen känsla. Man kan även testa att sänka bara konsonanterna så att det blir ett lite rundare ljud. Tar ju dock lite tid att sitta och automatisera bort alla konsonanter men brukar löna sig om man är kinkig.
  16. Fick as ont i skallen i början av all subbas i kaggen. Bara dunkade i huvet med mina lurar så du kanske kan skära kicken lite mer i subben. Annars låter det fett. Men som sagt tycker jag det är lite mycket subbas överlag. Blir uttröttande att lyssna på i lurar för mig iaf. Snyggt synthljud förövrigt. Delen som kom på 2.15 tyckte jag kändes lite konstig, ljudet passade inte riktigt in, tycker att det ska vara lite vassare, tycker att det är lite för runt nu. Saknar också någon form av catchig melodi, låten kändes lite tom och det hände inte så mycket överlag. Men det kanske är typiskt för den här genren, vad vet jag, inte riktigt min musikstil 🙂
  17. Jag skriver mestadels dödsmetal så då får oftast kaggarna följa med gurorna på betoningarna och virveln hamnar lite där jag känner att den ska in. Oftast 2/4 men ibland 1/3 eller alla 4. Brukar oftast bara trycka in midi noter för baskaggen lite här och var i takt med gurorna så att det blir tillräckligt tekniskt och mekigt utan att förlora tyngden.
  18. Lägg upp exempel på hur ditt låter så blir det lite enklare att avgöra. Men tror som jetblack att det handlar om frekvenskrockar i basregionen. Då kan kicken kännas basfattig och klen hur mycket man än gasar på den i volym. Försök dela upp basregionens frekvensspektrum mellan de olika instrumenten som ska trängas där nere med EQ och använd highpass på övriga instrument så inte dom ligger och käkar onödig energi. Låter även som om det är ett par samplingar blandade i den där låten, en lite mer "klickig" och en mer ambient typ. Ligger ju även en fet subbas och går under låten som lägger till tryck till helheten.
  19. Själv är jag inte beroende av något förutom möjligtvis datorn, fast det är mer för att jag utövar alla mina hobbys på datorn så det blir ju lite oundvikligt att inte sitta vid datorn hela dagarna ☺️ Har aldrig riktigt förstått det här med beroenden hit och dit, känner en del personer som är beroende av ditten och datten fast de egentligen inte vill vara det. Förstår inte varför det ska vara så svårt att sluta 😐 Har iof aldrig tagit några droger eller liknande så man vet ju inte vad man kanske missar 😉 Men jag har inte saknat någe i mitt liv iaf. Skulle kunna skriva en hel uppsats inom det här ämnet då jag alltid tyckt det mänskliga psyket varit intressant och ofta funderar kring såna här banor men jag sparar er den läsningen tills vidare, är ju ett faktiskt forum för musikskapande 🙂
  20. http://www.youtube.com/watch?v=I_TnfBG4s1g&feature=player_embedded# Sådär låter ett fett basljud 🙂 Har försökt efterlikna det där ljudet ett bra tag nu men får aldrig riktigt till det 🙁 http://www.youtube.com/watch?v=BuOW9q0OCAA låten med alla instrument.
  21. Jag brukar inte bry mig så mycket, då nån gång kommer ju ändå alla olika tonföljder att ta slut så då måste man börja repetera 😛 Så länge låten i fråga är bra och jag njuter av att lyssna på den så går det bra. Undantag är dock om artisten har rippat större delen av en annas låt rakt av, det tycker jag känns väldigt oseriöst och oprofessionellt. Men jag brukar inte bry mig om en gitarrsnutt eller en sångslinga etc. visar sig vara lik en annan. Sen händer det ju även ibland att man råkar göra ett riff/melodi som är lik någon annas utan att man tänker på det.
  22. hdd:s är verkligen inte värt att köpa idag med tanke på katastrofen. Sinnessjuka priser om det ens finns hdd:s att få tag på ju. Sedan blir ju raid0 oftast bara snabbare på att läsa stora filer, samplingsbibliotek består ju av massa små, vilket å andra sidan är ssd:s paradnummer.
  23. Svårt att säga såvida du inte har svart på vitt vad som flaskhalsar. Men en ssd är ju en billigare investering än mobo+CPU+minnen iaf.
×
×
  • Skapa ny...