Jump to content

osiris

Medlem
 • Content Count

  1,719
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by osiris

 1. Jag kanske missförstår men kan du inte mute'a 'huvud'-kanalen och ställa om sendsen till pre fader?
 2. Hej, Jag tycker låten är bra men det låter ju alldeles för bra! Jag saknar lite oomph, lite skit, lite tryck.. Jag tycker även att kick och snare ligger lite i vägen för rösten.. de krockar lite.. Bra jobbat annars!
 3. Bra jobbat i vilket fall som helst! 👏
 4. Ja, det är ganska tydligt. Inget fel på nåt sätt Går det inte att konvertera i efterhand?
 5. Cool! Men det hade varit snyggare om du inte haft så hög fps
 6. Hej och välkommen till forumet! Vad vill du spela med din synt? Bara piano eller en massa olika ljud? Vill du kunna koppla den till datorn för att kunna spela in eller räcker det med att den har högtalare så du kan använda den som ett instrument (som en gitarr)?
 7. Så kan det vara. Men mina kommentarer var inte baserade på mina 'ljudideal' - mer baserade på att jag inte hörde sången ordentligt, bland annat
 8. Okej, så det var en helt färdig låt? Jag tänkte, eftersom den hette mix1, att du ville ha lite feedback - och inte bara ett 'Bra jobbat!'.
 9. Mina tankar; Byt plats på gitarrerna (blev vänster-tungt i början) Saknar definition i kicken Leadsången är för blöt och otydlig Mixen är för blöt - allt är långt bak - skapa mera djup genom att låta nåt komma fram Gitarrerna kunde få lite mer botten En bra produktion och en bra låt!
 10. Norrköpingsbutiken heter numera Musikbörsen
 11. Antelope Orion 32-användare här! Tänkte bara flika in med att jag är supernöjd med det ljudkortet samt några för och nackdelar! Fördelar: Massor av i/o's! 1 rackenhet för 32 i/o Alla kontakter är på baksidan - snyggt i racket Massor av routingmöjligheter med den medföljande mjukvaran Låter kanon! MADI Nackdelar: Bara DB25-kontakter på baksidan - så du kanske behöver investera i nya multikablar Ingen monitorkontroll, så man behöver en separat sådan (men det kanske du redan har) Kanske en större investeringskostnad än att bara bygga ut med ADAT också?
 12. Låtarna är ju redan släppta.. så vad är det du vill ha feedback på?
 13. Nåt som jag brukar göra ibland är att boosta nån dB strax ovanför frekvensen där man skurit.
 14. Håller helt med dig, Jon, angående att skära mer än man tror - det är ett bra tips!
 15. Vad har du för budget? Ska den ha inbygga ljud (så du kan spela på den fritt) eller vill du koppla den till datorn?
 16. Det brukar bli svårt att få in sången i mixen om man mixar alla instrument så de låter bra först - då finns det ju ingen plats kvar för sången som, oftast, är viktigast. Jag brukar tänka mig sången som ett instrument, som en del av 'beatet' och mixar den samtidigt som alla andra instrument. Jag vet att några börjar med sången och ser till att den låter bra och sen bygger resten av mixen runt sången.
 17. Jag tänkte dock bara göra en mix av de spår som de spelat in. Inte det lättaste men 'less is more' har jag hört talas om
 18. Riktigt fin låt. Inte många spår att leka med dock
 19. Coolt, tack! Tracksen är på väg hem nu!
 20. Är du nöjd så är väl det bra? Det är ju komplext att lägga ut en låt här för feedback när man själv kanske inte står bakom allt arbete som gjorts. Har du någon referenslåt att jämföra med? Jag tycker inte du behöver vara missnöjd på något sätt - jag tror bara att det finns lite mer potential att kräma ur låten
 21. Vad är det du vill ha feedback på? 'Hur det låter' (mixning)? Det du inte är nöjd med, vad är det i så fall? Eller är det arrangemanget du vill feedback på? Det blir en väldigt svår uppgift att ge dig nåt om vi inte vet vad du vill ha!
 22. Om du har exakt samma region på både höger och vänster spår blir det per definition mono - därav hör du ingen panorering. Att det funkar på andra ställen är antagligen för att du lyckats undvika samma regioner på både höger och vänster kanal! Antingen väljer du en annan del av din inspelning och placerar på det stället som är problematiskt eller så spelar du in en ny del just där
 23. Du säger ju att du panorerar spåren till höger och vänster? Och spåren är ihopsatta av olika regioner. Det jag menar är att du kanske har en kopia av samma region på både höger och vänster spår.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.