Jump to content
Annons

Korvkvartetten

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej alla! Jag har varit inaktiv här i flera år, men vill ta tag i den saken. Jag är 27 år och studerar samt jobbar med programmering. Jag har även ett gediget musikintresse och har spelat in mina egna låtar sen jag var 16. Jag känner ett behov av att öva på att mixa andras låtar och undrar om någon vet var man kan få tag på "stems" lagligt gratis eller till en mindre kostnad.
  2. Det kan nog stämma att det hade blivit bättre, önskar dock att jag kunde skjuta laser med ögonen, det hade varit det mest perfekta! 😉
  3. Hej Alla! Jag har en liten fråga till er. Jag brukar såga isär vinylskivor och limma ihop olika sektioner till en vinylskiva. Dessa vinylskivor brukar jag använda då jag gör musik. Jag spelar in vinylskivan med Logic och tar ut olika bitar/samples som låter bra, dessa samples brukar jag på olika sätt modulera med effekter, det blir då väldigt svårt att känna igen vilken låt samplen kommer ifrån. Jag undrar om det jag gör är lagligt?
  4. Ja, precis så! Ah, då vet jag. Jag har bara två ingångar på ljudkortet så det är därför. 🙂
  5. Hej! Jag har en studio på vinden som består av M-audio ljudkort, två universal-ingångar. Behringer Eurorack MX 802a mixer, 4 kanals (brus i utrustningen) JJlabs mikrofoner (två kondensatorer, 4 dynamiska + baskagge-mick (baskagge-mikrofoner brukar vara dynamiska, eller?) iMac dator med Logic. Det är såhär att jag älskade att spela in, gjorde det hela tiden för några år sedan men nu känner jag att jag tappat motivationen pga att jag känner att jag inte utvecklas. Jag vill gärna ha ha 8/12 kanaler åt trummorna, finns det ljudkort mixerbord till det? Och hur gör man för att få varje ljudkälla på ett enskilt spår? När jag spelar in får jag allting på ett spår, vill kunna redigera varje ljudkälla för sig. Vad krävs? 🙂
  6. Ok, det visste jag inte, det ska jag lägga på minnet. 🥰 Tack för alla svar änsålänge.
  7. Ok, vilka intervall är det? lo = X hz till X hz och mid = X hz till z Hz?
  8. Hej! Jag undrar om ni har några bra inställningar på hi, lo och mid? 😳 Det är väl såklart en smaksak men jag ville liksom ha något att gå efter. Kan ni säga några inställningar på gitarr, bas, sång, trummor och piano som ger olika ljud? T.ex mycket låga frekvenser gör så att du får ett bra tryck i baskaggen et.c
  9. Fint shoegaze-sound! 😳
  10. Hej! Jag undrar hur jag ska göra då jag väljer att spela in min elgitarr via mikrofon men hör då jag slår mot strängarna? Något sätt att fixa detta?
  11. Hur ändrar man buffersize? Ja, alltså, då jag spelar in och har på mig hörlurar så hör jag knaster i dem och då jag spelar in blir det knaster i ljudfilen, kan kolla så att jag inte har fel.
  12. Hej! Jag spelar in i min studio och då hör jag knaster, jag tror inte det är som ljudet är överstyrt, kan det vara något glapp? Jag använder m-audio, behringer eurorack och audacity. Det är kanske dumt att starta en tråd om det eftersom jag kan enkelt kolla om det är så men det kan ju vara något annat som det kan vara.
×
×
  • Skapa ny...