Jump to content

Nenne

Medlem
 • Content Count

  100
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Nenne last won the day on September 21

Nenne had the most liked content!

Community Reputation

22 Utmärkt

About Nenne

 • Rank
  Med i gänget

Recent Profile Visitors

343 profile views
 1. Åjovars. Jag lägger ofta en sidechainad kompressor i mina reverb-kanaler för att sången eller gitarren eller whatever, inte ska låta så urvattnad med en massa reverb. Reverb som då klingar ut fullt först när sidechain-kompressorn släpper.
 2. Det sista kommer av att ditt ljudideal kanske inte är alla andras ljudideal.
 3. Ja, du uttryckte just det jag menar i meningen jag fetade.
 4. Nej du har poänger i det, (även om jag tycker att Gibons kvalitet har hållit sig mycket bra genom åren, min -65 LP har inte högre kvalitet än min 2018 LP Classic. Detsamma gäller Fender, så länge man håller sig till American pro-modellerna.) Det jag egentligen vill ge uttryck för är att man inte måste ha top-notch-grejjor för att göra bra musik. Jag möter ofta unga musikanter/mixare/producent-wannabees som tror att bara de har rätt grejor så blir musiken så mycket bättre. Det blir den inte. Detta och mitt förra, inlägg riktar sig kanske egentligen inte mot dig utan mer mot unga människor, vilka läser här, som av ekonomiska eller andra orsaker inte kan skaffa sig "rätt" utrustning. De tror att musiken automatiskt blir bättre för att man har en massa dyra grejjer i racken. Det blir den inte. Sedan har vi diskussionen om hårda grejor vs VST-pluggar men den spar jag till en annan tråd.
 5. Jag tror att vad som låter "bra" är väldigt subjektivt och vissa prylar blir "bättre" därför att man vant sig med att det ska låta så. Jag köpte en Gibson Memphis ES 335 och förväntade mig att den skulle låta bättre än min urgamla, motsvarande Epiphone. Det gjorde den inte trots en prisskillnad på c:a 20000 skr . . . . möjligen va den, marginellt, mer lättspelad och lät litet annorlunda, Men bättre? Jag vet inte. . . . . ? Ett högre pris och högre renommé betyder inte alltid "bättre". Jag tycker det gäller de flesta prylar.
 6. Vänder man på steken så är det knappast 1073 som gjort skivorna legendariska . . . .
 7. På det här sista försöket lade jag en parallell chain med en kompressor med extremt snabb attack, på virveln för att den skulle bli lite snärtigare.
 8. Jo jag tycker produktionen so helhet är mycket bra. Om jag ska leta efter något som jag själv skulle försöka knodda vore det nog vocalspåret; Litet mer mellanregister litet mer wet. Men det är bara jag.
 9. Jag är glad att du gillar låten men tjejen som sjunger vill inte ens att jag anger henne som sångare på låten eftersom hon har fått fart på sin karriär och vill inte bli associerad med den där enkla acapellan; som tydligen har flera år på nacken. Den som inte gillar nörderier slutar läsa här. Låten går i en slinga av fyra harmonier rakt igenom och hela acapellan är konsumerad redan när första munspelet kommer in. (Däremot upprepas den flera gånger i låten.) (Möjligen skulle alstret generera ett tredjepris i ett regionmästerskap i att klippa och klistra miditrummor från Toontrack men inte mer.) Jag gjorde låten enbart för att jag ville testa några nya mixingtekniker jag lärt mig genom en webbkurs och var aldrig menat att bli någon hit. Jag gillar inte heller (vilket kanske blivit klar för den som till äventyrs läst mina resonemang kring andra halvdana låtar) att blicka bakåt och jobba med gammal skåpmat utan vill hellre börja om från början fullständigt, med något annat. EDIT: Lyssna, isf gärna på andra spår på min sundcloud Där finns andra spår som jag lagt ner mer arbete på arrangemang och instrumentprestationer.
 10. OK, nu har jag jobbat en hel del i WaveLab för att få bort det där. (Renderad med olika Deessers , EQ och X-noise).
 11. Det är väl frivilligt? Du kan fortsätta med din nuvarande version kostnadsfritt.
 12. Nej det har du rätt i. Det är nog en dålig doubler och tyvärr var den pålagd acapellan när jag fick den.
 13. Gjirde ett nytt försök med mix och master.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.