Jump to content
Annons

Mallve

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tusen tack för alla svar!! Försöker fördjupa mig (no pun intended) i det här ämnet.
  2. Hej! Jag sitter här och lyssnar på min stereo och funderar över det här med hur vissa bastoner vibrerar i rummet och kan kännas i kroppen. Jag funderar på om det är så att ju lägre man går på en bas desto mer vibrerar det. Är det så? Jag lyssnar just nu på en låt av Sting. Låten heter All this time och basgången i versen är en sådan basgång som vandrar neråt hela tiden. Alla toner vibrerar skönt hela vägen. Men den sista tonen, som då är den lägsta, den vibrerar minst. Hur kan det komma sig? I mitt huvud tänker jag att ju lägre man kommer desto mer vibrerar det. Det är bara en fundering jag har i min jakt på det perfekta ljudet här hemma.
  3. Hej! Tack för alla svar hittills! Jag hör vad ni säger och jag är beredd att hålla med. Mellanparitet hade mått bra av en halvering. Sången är en sån där grej för mig som alltid är svår eftersom jag oftast tycker det är den som ska skära igenom. Vid något tillfälle är jag helt säker på att den varit för stark, så rattar man, och rattar, och rattar, och.... Ni förstår. Till sist vet jag inte var den egentligen ska ligga. Så jag ska inte vara rädd för att dra upp den! Blåset försökte jag få mer liv i hela tiden och tyckte att det blev mer liv till sist. Men kanske lite mer rum hade gjort på sig. Jag vill att det ska upplevas stort! Men överlag var det "bättre" feedback än vad jag trodde det skulle bli vilket känns väldigt skönt! Är ny på det här men jag lär mig. Evigt tacksam för era svar! Mvh Mattias
  4. Hej Klasho! Ok, tack för svar. Jag tycker att jag dragit upp sången till en lämplig nivå men den skär kanske inte igenom ändå. Något att tänka på är att min dialekt är skånska vilket kanske kan bidra till att det blir lite svårt att uppfatta vad som sjungs om man själv har en annan dialekt. Tack för svar! Mvh Mattias
  5. Hej! Jag ville bara lägga upp min senaste låt här och höra vad ni tycker om den? Vad kan jag tänka på till nästa gång? Några uppenbara "misstag" som ni hör osv? Jag är mest intresserad av era tankar kring den tekniska biten, dvs eq, compressor och sådana bitar. Låten är inspelad i logic 9 och alla instrument utom basen är "organiska", dvs att de är inspelade på ett akustiskt vis genom mikrofon (det bästa sättet jag kan förklara det på). Basen är gjord med ett midi-keyboard. Tacksam för tips och tankar! Låten: Mvh Mattias
  6. Hej allesammans! Är så OTROLIGT glad över att se såhär många svar på min fråga. Jag har aldrig provat att fasvända sången och ska definitivt prova på att göra detta! När jag spelar in brukar jag ha ett reverb på, så effekter brukar jag ha påslagna när jag spelar in. Det har väl varit mitt verktyg för att känna att jag kan prestera lite bättre. Jag lutar nog ändå åt det som många beskriver. Att det helt enkelt handlar om en ren ovana kanske. Det är sällan jag har lurar på mig när jag sitter och övar sång så naturligtvis är mina öron inte vana vid att höra sången genom lurar. Hädanefter ska jag göra en vana av att öva med lurar på! Man ska ju inte känna en spänning och frustration över att sången inte känns bra när man spelar in. Återigen, ett stort stort tack för alla fina svar! Mvh Mattias
  7. Hej! Jag har en Röde-Nt1a. Min erfarenhet är att det låter sämre tycker jag när jag ställer micken för långt ifrån. Jag brukar ha den max en halvmeter från mig. 1-2 meter, fångar inte micken väldigt mycket rumsljud då om man spelar in menar jag? Tack för svar!!
  8. Hej! Jag har senaste tiden tänkt på en sak. När jag sitter och spelar gitarr och sjunger i ett rum så känns allt bra rent röstmässigt och gitarrmässigt. Min öron känner liksom igen hur det låter. När jag sedan ska spela in låten som jag precis jamat fram i rummet så märker jag att främst sången liksom blir förändrad i lurarna på något vis. Det är inte ett latency problem eller så. Allt flyter på och där är fin respons mellan micken och Logic som jag spelar in på. Jag antar att det som händer är väl att micken på något vis neutraliserar nyanserna i min röst. Jag upplever ofta att jag sjunger BETYDLIGT bättre när jag inte är uppmickad. Jag känner att jag får svårt att göra mina vibraton på det vis jag är van vid. Mycket känns faktiskt lite onaturligt med att sjunga i en mick. Kan man på något vis underlätta detta? Eller är detta något som folk kämpar med? Har stora artister dessa problem i sina studios eller de går bara in och allt låter på det vis som de är vana vid? Jag förstår att det finns en skillnad mellan att sjunga live i ett rum och att sjunga in på mikrofon. Men att skillnaden ska vara så stor tycker jag ändå är lite märkligt. Tacksam för svar, youtubelänkar osv. Allt som kan ge ett svar på mina funderingar.
  9. Mallve

    "Burkig" sång

    Tusen tack för alla svar. Jag har lyckats åtgärda mitt lilla problem!
  10. Mallve

    "Burkig" sång

    Hej! När man spelar in sång varför ändras ljudet när jag trycker på Rec knappen? Jag spelar upp melodin jag ska sjunga till och rattar under tiden på Mixer knappen på ljudkortet till jag får ett resultat som jag tänker "detta funkar bra att sjunga till". Men sen när jag trycker på rec knappen så låter min sång helt plötsligt lite...burkigare? Det låter nästan som att den blir svagt dubblerad utan att jag slagit på någon effekt. Det är inte så enkelt som att bara ställa in lite nivåer på ljudkortet och sedan trycka rec eller? Måste jag pilla lite i programmet också kanske? Ljudet blir alltså "burkigare" under tiden jag spelar in men ljudet som spelats in låter "bra" på det viset att jag inte lagt effekter på än. Men jag känner att det här burkiga ljudet gör att jag inte riktigt kan prestera.
  11. Jag tacka för svar men jag vet inte alls hur jag ska gå tillväga i transformern. Dock lyckades jag litegrann med det jag ville genom att använda chord memorizer. Kan man få mer info o. Hur transformern fungerar?
  12. Hej! Jag sitter här med mitt logic pro 9 kopplat till mitt presonus Audiobox ljudkort. Igår köpte jag ett M-Audio Oxygen 25 keyboard och tänkte att jag klarar mig bra på 25 tangenter. Det tror jag fortfarande att jag gör. Jag undrar om man på något vis kan göra så att om jag trycker på tangenten som gör tonen D1 så ljuder den som tonen C1 i Logic. En form av transponering men på enskilda tangenter skulle man kunna säga. Jag har en basgång som spelas med vänsterhanden, som byter oktaver men vill inte behöva använda ett så brett avstånd på mitt fysiska tangentbord eftersom det gör att jag inte kan spela så mycket melodi med min högerhand. Jag hoppas min fråga är begriplig och jag är tacksam för svar!
×
×
  • Skapa ny...