Jump to content

base10

Medlem
 • Content Count

  1,207
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutralt

About base10

 • Rank
  Veteran
 • Birthday 04/02/1993

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Internet
 • Intressen
  Musik
  Simmning

My music online

Social

 • Skype
  jesse.ojava@bredband.net
 1. base10

  Typ av musik

  Det är ingen jätteskillnad. Har själv spelat in rockmusik i FL studio. Egentligen hade valet av program inte spelat någon roll alls i produktionen, men det var det som vi hade.
 2. Ja, hårdvara är allt annat än flexibelt.. sorligt nog! Får spela in allt den hårda vägen då 😉
 3. Hej alla! Jag har en låt som är helt färdigarrangerad i Ableton med MIDI-clips. Problemet är just detta att dessa är MIDI-clips och jag använder flertalet instanser av en synt som bara har två utgångar, dvs kan jag inte mixa låten. Jag behöver spela in alla dessa clips men vet inte hur jag skall gå tillväga. Har provat "Freeze track", men då fryses bara arregemanget i låten, dvs förändras clipsen till .wavfiler istället... Att spela in spår för spår med hela arregemanget känns som ett otroligt slöseri med tid. Låten är över 8 minuter lång och syntinstanserna är många... Det hade lett till
 4. base10

  Fel Bpm

  Du kan ha höjt masterpitch i programmet också, brevid volymgrejen.
 5. Höj bufferstorlek på ljudkortet så du får högre MS, brukar lösa lagg etc. Går o göra direkt i FL.
 6. Chemical Brothers - Another world Rekommenderas! http://www.youtube.com/watch?v=rFpeLlmfZ0w ☺️
 7. Åja tackar och bockar för yttrandefrihet, och möjligheten att sprida min musik som virus över nätet hehe. Men sant, oftast så lyssnar jag inte på låtar med politiska budskap. Kan dock vara lite halvkul och sätta på nån gammal Ebba Grön låt om höjda hyror eller dylikt och skratta lite med polare 😉 Iallafall skulle jag akta mig för att skriva något med politiskt budskap då jag ständigt ändrar mig! haha.
 8. Tack för tippset! Kul att du gillar den 🙂 Tack hörrö! 😉 Javisst är detta lite inspirerat av proggen (trance då, inte rock hehe 😉) Det enda som går lite i otakt är delayen på arpen, speciellt i ena högtalaren då. Tyckte det gav en mysig effekt med lite osync. Konstigt för vissa dock 😉 Tack så mycket för din analys, och de andras också såklart! 🙂
 9. En polare använder den synthen till FL via USB, och minns jag rätt kan man styra den helt och hållet som en plugin? Själv har jag andra synthar inkopplade via USB, och jag har aldrig riktigt fått deras arpeggios att fungera eller att överhuvudtaget synca med programmet. Likadant gäller tempo (som man då får ställa in manuellt). Mycket har sagts om FLs midihantering över åren, och än idag tycker jag inte att den är fullt utvecklad så att säga. Du får vara beredd på att arp och lfo sync inte vill fungera helt och hållet. Annars ska det inte vara några problem med pianoroll t.ex!
 10. Politik och musik? Nej tack. Jag vill inte höra om varken jobbskatteavdrag eller solidaritet när jag lyssnar på musik. Det är nästan förargelseväckande.
 11. Jag körde dubbla skärmar i flera år. Om du har högtalarna brevid skärmarna rekommenderar jag inte större än 19" - upplever själv att ljudbilden blir sämre ju längre ifrån högtalarna är (skall vara 60 graders triangel mellan dig och högtalarna). Dock är det jävligt bekvämt med playlisten på ena skärmen, blir ju mindre rörigt så säga. Smidigare vet jag inte riktigt... dock bekvämare! Stödet finns för nästan alla moduler, bara att väla "detached" i deras menyer!
×
×
 • Create New...