Jump to content
Annons

base10

Inaktiv
  • Antal inlägg

    1 187
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

3 Neutralt

Om base10

  • Födelsedag 1993-04-02

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Internet
  • Intressen
    Musik
    Simmning

Min musik online

Socialt

  • Skype
    jesse.ojava@bredband.net
  1. base10

    Typ av musik

    Det är ingen jätteskillnad. Har själv spelat in rockmusik i FL studio. Egentligen hade valet av program inte spelat någon roll alls i produktionen, men det var det som vi hade.
  2. Härligt! 🙂 Ja de verkar otympliga...
  3. base10

    Val av surfplatta

    Hej. Om jag ska köpa en surfplatta, skall jag köpa en 10" eller 7"? Argumentet för 10" är ju att det är bättre att se på film och spela spel med dem, vilket jag inte kommer göra. Finns det något som kan kontra pris, mobilitet samt batteritid mot en 7" platta? Mitt främsta användningsområde kommer att vara att läsa PDF-filer, glo lite på webbsidor, ha några sjyssta appar för sociala nätverk. Jag funderar på Google Nexus 10 eller Google Nexus 7.
  4. Ja, hårdvara är allt annat än flexibelt.. sorligt nog! Får spela in allt den hårda vägen då 😉
  5. Hej alla! Jag har en låt som är helt färdigarrangerad i Ableton med MIDI-clips. Problemet är just detta att dessa är MIDI-clips och jag använder flertalet instanser av en synt som bara har två utgångar, dvs kan jag inte mixa låten. Jag behöver spela in alla dessa clips men vet inte hur jag skall gå tillväga. Har provat "Freeze track", men då fryses bara arregemanget i låten, dvs förändras clipsen till .wavfiler istället... Att spela in spår för spår med hela arregemanget känns som ett otroligt slöseri med tid. Låten är över 8 minuter lång och syntinstanserna är många... Det hade lett till att kanske en 30 sekunder lång syntslinga spelas in i 8 minuter... Så, finns det något effektivt sätt att spela in dessa på? Nämnvärt kan väl vara att jag har flera midiclips per "track". T.ex introstråkar, versstråkar osv. Svar uppskattas! Mvh, Jesse 🙂
  6. base10

    Fel Bpm

    Du kan ha höjt masterpitch i programmet också, brevid volymgrejen.
  7. Höj bufferstorlek på ljudkortet så du får högre MS, brukar lösa lagg etc. Går o göra direkt i FL.
  8. Chemical Brothers - Another world Rekommenderas! http://www.youtube.com/watch?v=rFpeLlmfZ0w ☺️
  9. Åja tackar och bockar för yttrandefrihet, och möjligheten att sprida min musik som virus över nätet hehe. Men sant, oftast så lyssnar jag inte på låtar med politiska budskap. Kan dock vara lite halvkul och sätta på nån gammal Ebba Grön låt om höjda hyror eller dylikt och skratta lite med polare 😉 Iallafall skulle jag akta mig för att skriva något med politiskt budskap då jag ständigt ändrar mig! haha.
  10. En polare använder den synthen till FL via USB, och minns jag rätt kan man styra den helt och hållet som en plugin? Själv har jag andra synthar inkopplade via USB, och jag har aldrig riktigt fått deras arpeggios att fungera eller att överhuvudtaget synca med programmet. Likadant gäller tempo (som man då får ställa in manuellt). Mycket har sagts om FLs midihantering över åren, och än idag tycker jag inte att den är fullt utvecklad så att säga. Du får vara beredd på att arp och lfo sync inte vill fungera helt och hållet. Annars ska det inte vara några problem med pianoroll t.ex!
  11. Politik och musik? Nej tack. Jag vill inte höra om varken jobbskatteavdrag eller solidaritet när jag lyssnar på musik. Det är nästan förargelseväckande.
  12. Jag körde dubbla skärmar i flera år. Om du har högtalarna brevid skärmarna rekommenderar jag inte större än 19" - upplever själv att ljudbilden blir sämre ju längre ifrån högtalarna är (skall vara 60 graders triangel mellan dig och högtalarna). Dock är det jävligt bekvämt med playlisten på ena skärmen, blir ju mindre rörigt så säga. Smidigare vet jag inte riktigt... dock bekvämare! Stödet finns för nästan alla moduler, bara att väla "detached" i deras menyer!
  13. https://forum.studio.se/files/file/11963-%7B%3F%7D/ http://youtu.be/K9THvUnEgnU?hd=1 😉
×
×
  • Skapa ny...