Jump to content

Ziggy

Medlem
 • Content Count

  161
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Bra

About Ziggy

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 06/09/1970

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Västra Götaland

Recent Profile Visitors

5,686 profile views
 1. Hittade inget lämpligt ställe att fråga detta. Testade även att googla fenomenet men hittar inget. Har gjort ett par gitarrlåtar med kraftigt distat solo. Surt är det på sina ställen om man lyssnar noga, men det är helt försumbart och bara aningens aning mer surt än en gitarr "ska" låta. Varför är det då så surt i mobilens inbyggda högtalare? Alltså surt på många fler ställen än man hör i en normal hemma/bilstereo? Kanske finns det ett känt fenomen jag inte känner till? Kommer den egentliga surheten fram vid sån kraftig tyngd i diskanten eller förvrängs ljudet på nåt sätt? Det räcker att
 2. Hej. Flera år sedan jag var inloggad där. Jag hittar dock inte vilka som är admins. Men ger du mig forumnamn på några admins skickar jag PM till dom. Skriv det det du vill jag ska copy/paste i meddelandet.
 3. Sorry, kopplade på lurar i mobilen nu. Hörs tydligt att han tar dimackordet i pianot. Bara att han inte tar det direkt på nerslaget på basens Bb utan direkt efter. Aja, jag vill ändå ha ett annat ackord där med Bb i basen. Ostfisk, om du lyssnat på orginalet så hör du också att tjejen tvingar honom att ändra ackorden med sin stämma flera ggr som jag sa förut. Tror det är därför han blir osäker. Tex När dottern ringer finns, på finns håller hon tonen d#, vilket ger Cm, vilket inte är original. Sen går hon till B(7) varje gång i versen, vilket inte är original. Sen finns det 2 versioner med
 4. Har kikat lite nu. Det ni kallar dim7 är för teorilösa mig ett "äkta, eller som ni säger fullt, dim. Dim använder jag hela tiden, inte minst i alla jullåtar på dragspelet vid denna årstiden. Och ibland blir det det ni kallar half diminished, pga att om jag lägger till den sista tonen i botten får ackordet inte exakt den nyans jag vill ha. Jag vet vad dim och dim7 är i praktiken. Jag trodde skillnaden på det var samma som att ta ett Cdur med tre toner eller bara tersen C och E, typ. Men då vet jag att det är två olika ackord så att säga. Och ja, Bbdim7 är snyggt att ta just där, men nej jag "
 5. Lyssnat igen. Tycker inte det låter direkt sökande, utan som ett ganska bestämt nerslag där på Bb. Och det låter inte heller som ett dim i mina öron? Fast vet som sagt inte hur ett dim7 låter. Faen vad frustrerande att inte ha gitarr el piano här.
 6. Laban, du är en klippa. Återigen har jag inget instrument, så säg mig, om det nu är Bbdim7 (är ej skolad, vet ej skillnad på dim och dim7) så borde ackorden före det vara D, AM7, D, Bbdim7. Men direkt efter att pianisten tar Bbdim7 (Bb i basen) går han ner till, som då skulle vara (i basen alltså) A. Alltså tillbaka till AM7, eller vad går han till där?
 7. Syns att duktiga killen på pianot är lite nöjd med det också hehe!
 8. Lyssnar på denna härliga version av Vikingarnas "Den stora dagen" på YouTube. Hos föräldrarna några dar, inga instrument här, så kan inte kolla just nu, och kan ur minnet inte identifiera en läcker grej den följsamma pianisten drar till med. Det är preciis innan 2:13. Och när dottern ringer finns det, inget mera att förstå, precis på å:et där. Vet inte om det bara är i basen han ändrar, känner inte igen det. Vad är det för ackord han drar till med där? Läckert.
 9. Tack, nej det är inte den. Låten går, om inte exakt, så i det närmaste exakt som jag spelade. Tack du också. Har kikat på dom båda nu. Kom inte närmare tyvärr.
 10. Haha, ja, jag vet. Lustigt om jag hittar den efter så mycket sökande och den snutten också är 11 sek och låter precis som min.
 11. Tusen tack, det var verkligen bussigt av dig. Ska bli väldigt spännande. Och en jättebra guide till mig ang mixningen där. Tack för den med! Kommer kanske lina samtliga gitarrer då jag (just nu) blir mer nöjd med det ljudet än med ljudet i stärkaren. Och det kommer ta en helsikes lång tid. Blir kanske inte klart i år ens då det är lite annat som väntar också. Blir jag inte nöjd med min egen mixning kommer jag lämna in den till en hyfsat närliggande studio och överlämna mixningen till dom. Drömde från 1988-1997 om att en dag få spela in denna låten ordentligt. '98 la jag gitarrerna helt på
 12. Oja, det är i Robinson - som jag hört den, och inte senare än 2005. Vibbarna du får kan mycket väl komma sig av att det är filmmusik, och att du sett filmen den spelas i / är skriven till. Ja men det kunde jag ju testa! Kanske kan få lite info om vilken musik som funnits i de olika säsongerna. Tack för tipset.
×
×
 • Create New...