Jump to content
Annons

Elgitarr + Studio Projects VTB-1


syntelman

Recommended Posts

Hej!

Försöker ansluta min elgitarr till datorn via mick-preampen Studio Projects VTB-1 då den skall fungera som DI-box. Kopplar till line in, på mickpreampen som sedan går till line-in på datorn. Sedan när jag vrider och rattar på volym-pedalerna blir det antingen så jag knappt hör något ljud alls, eller så klipper det direkt och distar kraftigt. Vad beror detta på? Hur skall volymerna ställas in (på preamp och på dator?). Fungerar utmärkt när jag sjunger med min vanliga kond.mikrofon.

Tack på förhand!

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Jag gör så att jag kör in gitarren på framsidan (HiZ ingången) trycker in line in knappen. Har innan det satt alla kontroller på noll och slagit av fantommatningen. Sen trycker jag in Meter knappen så att Level lamporna visar inputsignalen. Sen ställer jag in input gain så att den är hög utan att gå på rött. Sen ändrar jag meter knappen så att den visar output och ställer in likadant där. Hög utan att gå på rött. Rörinblandningen får du ställa in efter önskemål.

Sedan ställer jag in insignalen i datorn på samma sätt - hög utan att dista. För mig funkar det bra så.

Ibland kör jag även upp inputgain lite extra för att få ett litet distat ljud ut men får naturligtvis sänka output istället då.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...