Jump to content
Annons

syntelman

Medlem
  • Antal inlägg

    35
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av syntelman

  1. Fast Majken skriver såhär i en annan tråd: "Låten ligger på Perrra's server vilket innebär att det är han som sprider den, inte forumet." (https://www.studio.se/index.php?showtopic=30066) Dubbelmoral/hyckleri eller bara särbehandling. Jag vet inte men vad forumet tillåter verkar vara lite godtyckligt (så gör covers på rätt låtar, dvs de som är icke-omtyckta av allmänheten) så kanske det går bra. 😎
  2. hackeman: Nej, jag menar alltså en liten knapp för att byta låt framåt/bakåt på själva telefonen fysiskt sett brevid pausknappen. Med lite fingerfärdighet går det visserligen att slå av knapplåset och byta låt när telefonen ligger i fickan men en knapp vore lättare. 😳
  3. Jag har en W800i och den fungerar utmärkt, trots att jag i princip aldrig lyssnar på nollstreckskomprimerad hitmusik. Dock har jag hört klagomål på brus/dåligt ljud från annat håll men jag tror det mer handlar om gammal firmware alternativt måndagsexemplar för min låter jättebra och det har jag hört fler säga (än de som sagt motsatsen). Och förövrigt håller jag med om att separat mp3-spelare mer är pina nu när det finns mobiltelefoner/PDA's som fungerar utmärkt. Skitskönt att slippa bära runt på tusen olika apparater i längden. Enda nackdelen med W800i är väl att det inte finns hörlursuttag direkt på telefonen utan att man måste använda en separat kabel samt att det vore soft med framåt/bakåt-knapp på mobilen istället för bara paus. (Vet inte hur de är med nya modellen).
  4. Min åsikt: Välj den du gillar bäst efter _provspelning_. Köp aldrig gitarr utan att provspela först, förutsatt att du inte har polare med liknande smak som kan gå i god för den aktuella gitarren. Gör en fuling och gå till alla musikaffärer du kan och provspela alla gitarrer du hittar upp till den prisnivå du max kan lägga dig på. Titta sedan om gitarren finns billigare på internet (vilket den i 9 av 10 fall gör), prata med musikaffären och se om de kan matcha priset och beställ annars. Och i den prisklassen hade jag undvikit inbyggd mick eftersom det drar på åtminstonde en tusenlapp eller två på priset. Bättre om de pengarna spenderas på andra kvalitéer som solida sidor osv. Inbyggda mikrofoner låter ändå bara plastigt och trist. 😳
  5. Är det inte vanskligt att köpa gitarr baserat på storlek? Storleken/modell har väldigt stor betydelse på klang/ljudet. Mindre gitarrer är mycket mer lämpade för fingerspel osv och brukar normalt sett inte hantera strummandet av ackord lika bra som dreadnoughts osv. Åandrasidan verkar det dumt att köpa en dreadnought/jumbo om din primära stil består av fingerspel! 😕 Ett case kostar ju inte sådär jättemycket.
  6. Du behöver ett mindre case, annars kommer gitarren dingla runt och riskerar gå sönder. De flesta musikaffärer bör väl dock ha sådana case. Alla gitarrstorlekar är ju i princip standardiserade och tillhörande case brukar inte vara något problem. Jag har ett mindre till min grand auditorium, men det följde med gitarren.
  7. Soft Cell's Tainted Love är ju åandrasidan OCKSÅ en rip (eller cover är väl mer passande i det fallet) Låten spelades först in 1964 med Gloria Jones och har sedan spelats in av jag vet inte hur många artister som helst... Melodier snos, lånas, kräks om och om igen. Det här var dock varken konstruktivvt eller roligt. Bara kommersiellt (tyvärr).
  8. Den var i mitten/slutet av April har jag för mig (ungefär samma tid varje år). Var inte där senast, men enligt vad jag har hört missade man inte speciellt mycket. Tydligen väldigt dåligt anordnat.
  9. Squire har jättebra guror för 2-3000:- Spara pengar kan man göra på import från t ex Thomann.de Har själv en Squire Telecaster II som gick lös på 2500:- ink frakt från Thomann och den fungerar utmärkt. Ser ingen anledning att lägga ner mer än så på absolut första gitarren. Köp något billigt, men inte jättebilligt och börja lär dig spela. Tycker du det är lika kul efter 6 månader och du faktiskt har kommit någon vart kanske det är dags att börja kolla på lite dyrare prylar då. Annars kan man ju leta begagnat.
  10. Stålsträngar låter ofta metalliskt med mycket diskant när de är nya... Brukar sjunka in efter en vecka eller tvås spelande till mer dämpade. Övergången från nylon till stål är inte helt enkel kan jag tänka mig, och du får nog vänja dig vid hårda strängar och kraftig fingervärk i början. Ett alternativ är att köpa väldigt tunna strängar (light), men de brukar inte rekommenderas om man inte har väldigt klena fingrar eftersom de överlag ger ett tunnare/tråkigare ljud än vanliga mediums.
  11. surikatmamma: Självklart kostar det pengar. Är väl ingen annan som har påstått något annat och jag har verkligen inte påstått att det är fel att dra in pengar så man kan täcka sina kostnader. Frågan gällde ju huruvida de har TJÄNAT stora summor pengar på sidan. Är väl heller ingen som har påstått att de gömmer några pengar. Är väl överhuvudtaget ingen som har granskat ekonomin. Allt är ju spekulationer. Vet inte riktigt vart extremhögern och nazisterna dök upp i bilden. hegobald: Menar du att de har loggfiler över vilka IP som är knutna till vilka användarnamn? Det låter otroligt korkat isåfall, och verkligen inte speciellt genomtänkt. Den här razzian kan ju knappast ha kommit som någon överrasksning för någon.
  12. hegobald: TPB förde vad jag vet inga loggfiler (såklart). surikatmamma: Det rättfärdigar ingenting, utan är en moralisk fråga. Jag är personligen för fri kopiering men när andra människor tjänar pengar på denna kopiering har det gått över gränsen. Det blir ju i princip samma sak som de stora ligor i asien som livnär sig på att sälja brända skivor med musik och film.
  13. Jag som artist (i den mån jag nu är det) stödjer upplösningen av patentlagar och upphovsrätt så jag ser inget konstigt i att representanter från piratpartiet är registrerade här. Och oavsett vad man tycker om The Piratebay eller piratkopiering överlag så kan man ju inte undgå att reagera på att polisen har betett sig väldigt underligt i det här fallet (att Pontén får vara med vid husrannsakan, att de har beslagtagit oskyldiga privatpersoner och företags servrar osv osv...). Däremot skulle jag gärna vilja veta hur mycket pengar i snitt TPB har tjänat på sina reklamintäkter? $60000 låter extremt mycket och jag är väldigt tveksam till att de har tjänat såpass mycket. Däremot rör det säkert om en hel del pengar. Var det någon som hittade tråden där frågan besvarades? Min personliga åsikt är att ingen annan än skaparen skall tjäna pengar på ett verk, och det vore minst sagt osmakligt om killarna bakom TPB gick med stor vinst för trackern..
  14. Skön låt! Gillar minimalistisk/puristisk folk starkt. Kommentarer: Gitarrspelet låter lite hetsigt jämfört med sången. Kanske skulle spela lite långsammare för mer harmoni. Sedan håller jag med lavrell om att gitarren framförallt låter lite burkig. Men annars tummen upp!
  15. Jag har suttit aktivt på IRC i över 10 år och jag måste erkänna att jag aldrig har hört någon utala bot "boot" (oavsett i vilket sammanhang, varken på svenska eller engelska). Så någon generationsklyfta handlar det inte om. 😆 Skön parodi annars, hoppas Basshunter gör någon rolig svarslåt.
  16. Hej! Försöker ansluta min elgitarr till datorn via mick-preampen Studio Projects VTB-1 då den skall fungera som DI-box. Kopplar till line in, på mickpreampen som sedan går till line-in på datorn. Sedan när jag vrider och rattar på volym-pedalerna blir det antingen så jag knappt hör något ljud alls, eller så klipper det direkt och distar kraftigt. Vad beror detta på? Hur skall volymerna ställas in (på preamp och på dator?). Fungerar utmärkt när jag sjunger med min vanliga kond.mikrofon. Tack på förhand!
  17. Rimligtvis borde väl den ofärgade signalen komma fram då tonkontrollen står på 0 (mittläge). Fast jag vet inget om gitarrer, det var bara en rationell gissning. 😱
  18. Hej! Neubörjare och allt det där. Letar efter ett enkelt (gärna billigt, helst gratis!) program för inspelning av sång/gitarr och sådär. Jag behöver inte speciellt många funktioner, bara det grundläggande. Mixa, några kanaler, kunna lägga på effekter som reverb och kompression och så vidare. Har kollat på Cubase, och det är flera tusen knappar! 😆 Provade demot av Tracktion 2 som tydligen skulle vara väldigt enkelt att använda men tyckte att själva interfacet var extremt rörigt, värre än Cubase och company. Har också tittat på Audacity men inte provat det ännu, tyckte inte det såg speciellt tjusigt ut men borde kanske ge det en chans. Men hursomhelst, finns det något grundläggande program utan så många funktioner som är enkelt att använda och täcker mitt behov? Tack för tips! 😛
  19. syntelman

    Vilken mic?

    Tack Claes! Har precis varit och hämtat mitt VTB-1 + B1-paket på posten och en snabbtest (inget sjungande eller gitarrande, flickvännen kom också hem och nu ska hon såklart se på tv 😆 ) gjorde mig väldigt nöjd. Låter ruskigt mycket bättre än ClasOhlson-mikrofonen för 85:- (vilket jag också förväntade mig, men kanske inte att skillnaden skulle vara så stor faktiskt, låter inte som samma röst alls).
  20. syntelman

    Vilken mic?

    Har precis köpt en B1 av eMusic.se, borde dykaupp om några dagar. Nybörjare som jag är måste jag dock fråga vad en pad och hp-filter är? 😆
  21. Tack för era svar! Låter klurigt värre. Ingen som sitter på någon bra länk med guider om hur man kan sätta upp en studio i ett rum/ordna med akustiken? Kanske skulle bygga avskärmnings"väggar" med hjälp av markplattor som jag bygger in mig i vardagsrummet med? De är ju billiga, och används ofta inom hifi-sammanhang för dämpning. EDIT: Äsch. Blev en B1/VTB1-kombo. Kom på att VTB-1'an går att använda som DI till elgitarren, räcker att leka med så länge. FÅr prova någon demovariant av Guitar Rig eller så. Sedan får det bli ett kul akustikprojekt att knäcka. 😉
  22. Hej! Jag står inför ett vägval. Har precis börjat lära mig spela gitarr och allt vore så mycket roligare om det gick att spela in, dessutom är det roligt att sjunga. Jag har en budget på drygt 2000:- och måste alltså välja mellan att kunna spela in akustisk gitarr/sång med mick/preamp eller elgitarr med preamp (Tonelab som jag tittat på). Hursomhelst, frågan är alltså hur bra ljud jag kan få med en kondensatormick samt mickpreamp (SP B-1/VTB-1 är det ävl som är aktuellt) i mitt vardagsrum utan större akustikförbättringar? För kommer det inte låta speciellt roligt köper jag nog hellre en Tonelab till elgitarren, men då kan jag ju inte spela in sång vilket är jättetrist. Så frågan är helt enkelt: Hur bra kommer det att kunna låta under simpla förhållanden? Och finns det några billiga sätt man kan optimera ljudet på? Vore jättekul om någon med B-1'an eller liknande mick kunde slanga upp ljudklipp på gitarr/sång under liknande förhållanden. Tack! 😉
  23. Som sagt, plocka ihop komponenterna själv. Jag tror Datorbutiken tar 1000:- för att sätta ihop det åt dig, och då antar jag att de också tar på sig ansvaret och ger garanti. Det blir i princip exakt samma dator och man sparar ett antal tusenlappar!
  24. Har du provat att fylla i formuläret på deras hemsida? Jag gjorde detta igår angående puffskyddet (mer vindskydd sa de) på B1 och jag fick svar på 2 timmar..
  25. eMusic.se har ett paket med Studio Projects B-1 plus VTB-1 för 2095:-, och frakten är gratis. Fortfarande lite över tusenlappen, men inte så mycket. Kanske kan vara av intresse.
×
×
  • Skapa ny...