Jump to content

syntelman

Medlem
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About syntelman

 • Rank
  Medlem
 1. Fast Majken skriver såhär i en annan tråd: "Låten ligger på Perrra's server vilket innebär att det är han som sprider den, inte forumet." (//forum.studio.se/index.php?showtopic=30066) Dubbelmoral/hyckleri eller bara särbehandling. Jag vet inte men vad forumet tillåter verkar vara lite godtyckligt (så gör covers på rätt låtar, dvs de som är icke-omtyckta av allmänheten) så kanske det går bra.
 2. hackeman: Nej, jag menar alltså en liten knapp för att byta låt framåt/bakåt på själva telefonen fysiskt sett brevid pausknappen. Med lite fingerfärdighet går det visserligen att slå av knapplåset och byta låt när telefonen ligger i fickan men en knapp vore lättare.
 3. Jag har en W800i och den fungerar utmärkt, trots att jag i princip aldrig lyssnar på nollstreckskomprimerad hitmusik. Dock har jag hört klagomål på brus/dåligt ljud från annat håll men jag tror det mer handlar om gammal firmware alternativt måndagsexemplar för min låter jättebra och det har jag hört fler säga (än de som sagt motsatsen). Och förövrigt håller jag med om att separat mp3-spelare mer är pina nu när det finns mobiltelefoner/PDA's som fungerar utmärkt. Skitskönt att slippa bära runt på tusen olika apparater i längden. Enda nackdelen med W800i är väl att det inte finns hörlursuttag direkt på telefonen utan att man måste använda en separat kabel samt att det vore soft med framåt/bakåt-knapp på mobilen istället för bara paus. (Vet inte hur de är med nya modellen).
 4. Min åsikt: Välj den du gillar bäst efter _provspelning_. Köp aldrig gitarr utan att provspela först, förutsatt att du inte har polare med liknande smak som kan gå i god för den aktuella gitarren. Gör en fuling och gå till alla musikaffärer du kan och provspela alla gitarrer du hittar upp till den prisnivå du max kan lägga dig på. Titta sedan om gitarren finns billigare på internet (vilket den i 9 av 10 fall gör), prata med musikaffären och se om de kan matcha priset och beställ annars. Och i den prisklassen hade jag undvikit inbyggd mick eftersom det drar på åtminstonde en tusenlapp eller två på priset. Bättre om de pengarna spenderas på andra kvalitéer som solida sidor osv. Inbyggda mikrofoner låter ändå bara plastigt och trist.
 5. Är det inte vanskligt att köpa gitarr baserat på storlek? Storleken/modell har väldigt stor betydelse på klang/ljudet. Mindre gitarrer är mycket mer lämpade för fingerspel osv och brukar normalt sett inte hantera strummandet av ackord lika bra som dreadnoughts osv. Åandrasidan verkar det dumt att köpa en dreadnought/jumbo om din primära stil består av fingerspel! Ett case kostar ju inte sådär jättemycket.
 6. Du behöver ett mindre case, annars kommer gitarren dingla runt och riskerar gå sönder. De flesta musikaffärer bör väl dock ha sådana case. Alla gitarrstorlekar är ju i princip standardiserade och tillhörande case brukar inte vara något problem. Jag har ett mindre till min grand auditorium, men det följde med gitarren.
 7. Soft Cell's Tainted Love är ju åandrasidan OCKSÅ en rip (eller cover är väl mer passande i det fallet) Låten spelades först in 1964 med Gloria Jones och har sedan spelats in av jag vet inte hur många artister som helst... Melodier snos, lånas, kräks om och om igen. Det här var dock varken konstruktivvt eller roligt. Bara kommersiellt (tyvärr).
 8. Den var i mitten/slutet av April har jag för mig (ungefär samma tid varje år). Var inte där senast, men enligt vad jag har hört missade man inte speciellt mycket. Tydligen väldigt dåligt anordnat.
 9. Squire har jättebra guror för 2-3000:- Spara pengar kan man göra på import från t ex Thomann.de Har själv en Squire Telecaster II som gick lös på 2500:- ink frakt från Thomann och den fungerar utmärkt. Ser ingen anledning att lägga ner mer än så på absolut första gitarren. Köp något billigt, men inte jättebilligt och börja lär dig spela. Tycker du det är lika kul efter 6 månader och du faktiskt har kommit någon vart kanske det är dags att börja kolla på lite dyrare prylar då. Annars kan man ju leta begagnat.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.