Jump to content

Coronatider när offentliggöra ett verk


Recommended Posts

Har gjort en hitlåt tillsammans med två andra. Vi är oense när det är bäst att ”släppa låten”, dvs lägga ut på spotify och radiostationer.

Den ene låtskrivaren gasar på och vill släppa låten innan jul. Jag tar in Coronaperspektivet och tänker om det kan ha betydelse för tidpunkten. 
 

Hur resonerar ni? Ska man hålla på låten tills Coronarestrektionerna är över. För-nackdelar med tidpunkt...eller spelar det någon roll överhuvudtaget NÄR man släpper en låt?

Link to post
Share on other sites

Tycker själv att när man släpper inte spelar någon roll. Lyssna på musik kan man göra hur som.... vet inte riktigt hur du menar nu,   kanske svarar på helt fel fråga?😛🤗

Link to post
Share on other sites

Hitlåten är en låt som är en danslåt för dansgolven. Tänker på om man släpper den nu, finns det pga coronarestriktioner knappt några som går till klubbar. 
 

Kan vi förlora ngt på att släppa låten snart och folk lyssnar på radio/spotify, sedan när restrektionerna för dans släpps är ju låten ”gammal”? Eller ska man ha is i magen och släppa den så den blir ny överallt, även på dansgolven?

Link to post
Share on other sites

Svårt fall!

Det lär ju finnas en uppsjö av musik som släpps när samhället öppnar upp igen. Många stora artister verkar skjuta på sina släpp just nu och folk har mer tid än någonsin till att sitta hemma och prodda musik...
En hitlåt riskerar ju alltid att bli gammal också - iallafall om man har ett sound som låter ”idag” just nu.

Men svårt, som sagt! 🙂

Link to post
Share on other sites

Det spelar ingen så stor roll var man dansar, bara att man dansar. Skit i fame&fortune, folk behöver dansa !

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...