Jump to content

DionHarris

Medlem
 • Content Count

  223
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

DionHarris last won the day on December 13 2018

DionHarris had the most liked content!

Community Reputation

21 Utmärkt

About DionHarris

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm

Personlig information

 • Hemsida
  http://www.dickharrismusic.se

Recent Profile Visitors

10,767 profile views
 1. Jag går till Nysse på St:eriksgatan.
 2. Låter konstigt vid 1.20 eller är det SoundClouds fel att det kommer in något oljud som ligger över allting? Tycker i övrigt att det blir svajigt, eller att det upplevs så. Skulle önska mindre pålägg för en renare och bättre ”hit me” känsla. För den potentialen finns. I övrigt ingen märkvärdig låt skulle jag vilja säga.
 3. Man brukar vanligtvis spela in så det låter så nära man vill ha det. Det gäller alltså att nå ända dit. Därför är det tur att man kan göra omtagningar😁. Jag lägger alla instrument mellan -8db - -13db och sen centrerar jag alla spår. Mixaren sköter panorering och göra snygga ändringar så det sitter. Klart.
 4. Jag tror att om man får feedback på själva mixen så är det värdefullt. Om låten är bra eller inte, är inte så viktigt oavsett genre. Det hoppas jag att alla förstår. Feedback om låten är bra kan man få var helst på stan av lyssnare, inte av amatör mixare på ett internet forum. Jag håller med tidigare inlägg om var man köper för utrustning av världsklass för en extremt låg budget är värdelösa. Snälla, sluta tala om hur aningslösa ni är. Bra grejer kostar bra med pengar och så har det alltid varit.
 5. Jag använder mig av TuneCore och förnyar min prenumeration per utgivning varje år. Har inte upplevt något strul alls utan har kunnat streama musiken från Spotify dygnet runt sen jag la upp den. Har ett nytt album på gång och tänker gå igenom då också. Det blir bra.
 6. Jag har försökt att skriva låtar i DAWen men insett att det är fel väg att gå för mig. Jag gör som Erik dP, jag tar fram gitarren och ylar mig igenom låten med en text av ord som bara får komma. Detta gör jag några gånger så att själva låtstrukturen sitter som den ska. Det jag också gör är att jag utelämnar "stick" då jag känner att de ofta är överflödiga. De kanske tillför något men eftersom jag inte vet vad, utelämnar jag dom helt. Det svåraste är BPMen men där tycker jag mig alltid hitta en kompromiss till slut. Jag brukar alltid sträva efter ett tempo där jag känner att jag kan klara av att spela låten i. Det tempot blir det sedan. En vers faller ju sig självt hur den ska låta eller? Hur kan man fastna på en sådan sak? Värre tycker jag då det är när jag inte hittar refrängen till en låt som jag håller på med. Det är jobbigt, den brukar ju komma först. På senare tid har jag fått lägga manken till där och alltid hittat lösningen till slut. All perfektion har jag lämnat för annars blir man ju aldrig färdig med en låt för det är ju det som är spännande: Vilken låt kommer härnäst? Jag har numera börjat spela in utan pluggar och andra försköningar och lämnar det till mixaren för det ska jag inte hålla på med, har jag märkt. Det tar alldeles för mycket tid och bör göras av någon som är mer flyhänt och kunnig. Någon som har en annan infallsvinkel, helt enkelt. Sedan kommer jag med input om vad som kan eller ska ändras om det behövs. Ja, så jobbar jag just nu i alla fall. Här, för den som är intresserad:
 7. Hej! Tackar så mycket för tipsen. Nej, jag tänkte att ha några låtar att sitta och plinka och sjunga samtidigt. Det går ju rätt bra om man ska spela samma ackord mönster hela tiden under sången, som är den viktiga här. Save tonight och Passenger blir det till helgen, tackar för det.
 8. Tjena! Jag har spelat U2s "With or without you" ett tag och gör det bland annat för att den går i samma harmoni hela tiden. Nu är jag på jakt efter flera sådana låtar, som går i samma ackord harmoni rakt igenom. Ge mig gärna tips för att underlätta letandet. Tack på förhand!
 9. Tjena! Ja, även jag har släppt grejer på Spotify och håller mig till det framför Soundcloud som jag mer ser som en demosite. Här är mina bidrag och jag jobbar just nu på en fullängdare.
 10. Kanske lite off topic men, såg igår att 4Sound på S:t Eriksgatan i Stockholm har en outlet nere på Karlbergsstrand. Det ska visst vara 40% off oavsett original priset. Jag gick aldrig in eftersom jag inte söker efter något just nu men, det kan ju finans någon annan som vill göra en deal.
 11. Genom att sänka allt annat runt 50hz? Det var bara en tanke.
 12. Detta är ett, som sagt, känt problem. Skär bort allt under 32 Mhz med en EQ och se om det blir bättre. Riktigt bra blir det nog aldrig.
 13. Det avgör du helt och hållet själv. STIM håller koll på dina intressen som du själv uppger att dom ska göra. STIM gör vad du talar om för dom, inget annat.
×
×
 • Create New...