Jump to content

HomerJSimpsson

Medlem
 • Content Count

  167
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

HomerJSimpsson last won the day on September 9

HomerJSimpsson had the most liked content!

Community Reputation

29 Utmärkt

About HomerJSimpsson

 • Rank
  Medlem

Personlig information

 • Om mig
  SMJERK
 • Yahoo
  ja, folk kallar mig det
 • Jabber
  bara när jag äter

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Östergötland / Motala
 • Min utrustning
  andrahands instrument och gratis downloads -> About me
 • Intressen
  jag är typ allätare, musik och göra musik så klart, LEGO, teknik och konstruktion, uppfinningar (eller mer nerfinningar i mitt fall), serietidningar, filmer, såklart ska det finnas ett musikvidio till mina låter (hur nu det ska gå till) mat, måste dra nu jag är hungrig ...

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag gillar den redan som den är. Den är varierat och harmoniskt, Kom-trappan är roligt och fint med typ 'klockspel' efter. Sången känns mänskligt, verklig och passar till texten, ingen jävla voice-robot som sjunger.
 2. Skillnaden mellan 10A och 16A är inte bara säkringen, det är hur tjock kopparledning som behövs. Om din elektriker ska dra kabel genom huset så kan han likaväl dra lite tjockare koppar för 16A ifall du eller nån nångång i framtiden behöver det.
 3. Mina döttrar går på Kulturskolan. den ene (12) spelar fiol och klarinett, den andre (8) spelar klarinett och piano. Det går hur bra som helst, ena dagen spela de med läraren, andra dagen spelar de orkester. Nackdel är det eviga skjusandet och det finns inget Jam-rum för väntande föräldrar 😉 Det började med en 'Öppen dag' på Kulturskolan där de fick pröva på lite allt möjligt. Förutom en massa instrument har även sång och dans och nån slags rytmikkurs för de yngsta. Varför finns inte Kulturskolan för vuxna ?! De ju rena åldersdiskriminering !
 4. Jag förstår inte heller riktig, men du pratar kanske om 'Flow' ? Jag är tveksam till att Flow kan skapas, men det kan förberedas ... tex. börjar jag med att ta nått instrument och spelar till en youtublåt. För det mesta hittar jag inte ens toner som passar eller hinner inte med i låten. Men ibland stämmer 'allt' och min hjärna börja variera och lägga till. Då kanske jag går ifrån låten och spelar in på loopern, byter till nått annat instrument, spelar in spår 2 och kanske 3. Det märkliga är att min hjärna 'vet' av sig själv vilken ton bör vara näst och var den finns (anmärkning: jag är ingen riktig musiker, jag kan inte spela instrument på riktig, jag bara leker med dem). Flow har inget med dyra, billiga, gamla eller nya prylar att göra. Det är ett sinnestillstånd som lägger fokus på mönster och variation. Det påverkar tyvärr också den egna bedömningen av musiken, jag kan spelar den största skiten och tycker den är häftig, tills jag spelar upp den nästa dag ... men då och då blir det faktist riktig bra. När jag skriver text kan jag också uppleva flow, dock inte så ofta som i musiken och mycket kortare. Då jag skriver låttexter som handlar om vad som hänt i mitt liv så är mycket känslor involverat, det gynnar Flow, men rättstavning, grammatik och den som läser/hör ska ju kunna förstå vad det gäller, avbryter Flow ganska snabbt. Jag har ganska lite tid över för musik. Kommer jag hem från jobbet är jag mest trött eller stressad. Det händer ibland att jag ta nått instrument, men mer för att slappna av ... Flow blir det ingen.
 5. Nämen, tillbaks till tråden. Hade hon sitt instrument med sig ?
 6. Det är faktist rätt märkligt, men om det inte är en särskild intro, så avgör de första tonerna (sekunderna) om jag gillar låten eller inte, få undantag. Är jag kräsen eller ? Annars ha mina godingar bland alla musik-stilar.
 7. Kan vi ta det typ en eller två frågor åt gången ? Det skulle funkar bättre för mig. Det är intressant men så många olika frågor på en gång gör mig virrig och så dra tiden iväg ...
 8. Den här är ju inte ny, men jag hittade den inte för nyligen. Som gjort för mig å passar i tiden :
 9. Du/Ni har fått nya fans. Mina döttrar och jag gillar : Den är angelägen, skön och välspelat.
 10. Upprepning är viktig för att få hjärnan intresserat men för mycket upprepning vänjer sig hjärnan med och det kan uppfattas som tråkigt och stressande. Vi människor är i regel vanedjur, det vi är van med uppskattar vi inte. Kommer ni ihåg bytet från tjocktv till HD ? Idag är denna effekt förbrukat, Skillanden från HD till UltraHd kommer inte vara så stark. Alltso upprepa så att hjärnan har tid att associera, men variera sen så att hjärnan håller sig nyfiken. ROCK ON !
 11. Ledsen men jag hör ingen samband till medeltiden eller schack. På vilket sätt är den inspirerat från medeltid och schack ? Inledningen upprepa sig genom hela låten, för mig blir det för enformigt.
 12. Håller på med en låt som heter Off to Work och den ska ha video. Som ni säkert redan ha gissat kommer det va en liten roadmovie som visar färden till jobbet. Jag kommer ant. använda en gammal HD kamera som jag fick av farsan, åratal sen. Hur många pixlar den har intresserar mig inte ett dugg. Det som ska förmedlas beside information är stämmning. Vad jag gillar med den kameran är att den är otroligt ljuskänslig. Jag kan ha linsen 2mm från väggen och den visar fortfarande tapetmönstret tydligt, med något dämpade färger ... gammal teknik har inte den funktionen.
 13. Teknik handlar ju i första hand om funktion. Gammal teknik kanske inte har den funktionen som behövs. Är min målgrupp snubbar med 4k-Skärmar så blir de kanske inte so pleased av min Super8. Däremot brukar ny teknik inte hjälpa storryn ett dugg. Gammal teknik kan vara rätt imponerande, kommer ni ihåg C64 med sin Beep-högtalare ?
 14. FANTA-stiskt !!! Å äntligen en som har lyric's med ! Och jag är för gimmel att hinna med dem ! Finns det en långsam variant för oss äldre typ :
×
×
 • Create New...