Jump to content
Annons

Apple köper Camel Audio


Linus

Recommended Posts

Den brittiska mjukvarutillverkaren Camel Audio meddelar på sin hemsida att deras produktförsäljning upphör med omedelbar verkan. Camel Audios populäraste produkt är synten Alchemy som både finns i VST- och AU-format samt app till iOS.

Befintliga kunder erbjuds e-postsupport t.o.m. 7 juli. Alla ombeds att säkerhetskopiera sina pluggar, ljudbanker, appar och köp inuti appar.

Anledningen till nedläggningen är inte känd, men flertalet mindre mjukvarutillverkare har öppet visat oro inför EU:s nya regler kring moms på digitala tjänster, och som trädde i kraft vid årsskiftet.

Redigerat av Linus
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Fan också 😕

Alchemy är en av dom syntar jag använt (och använder) mest för att ta fram egna ljud. Spectraleditorn är så grymmingbra, plus möjligheterna att blanda samples och vågformer. Alchemy 2 var under konstruktion t.o.m.

Och deras fräcka filter Camelspace, Camelphat och Crusher har ju funnits för alltid.

Synd som fan. 🙁

Redigerat av Signia
Link to comment
Dela på andra sajter

Postat (redigerat)

Alchemy 2 har länge varit bekräftad och hade kommit en bra bit i utveckling. Det spekuleras på nätet om all kod har sålts till nya ägare och ifall ett försäljningsavtal förhindrar Camel Audio att berätta något om vad som väntar.

Redigerat av Linus
Link to comment
Dela på andra sajter

  • 1 månad senare...

Camel Audio har fått en ny adress i ett brittiskt företagsregister. På adressen 100 New Bridge Street i London hittar vi också... Apples London-kontor. Den som är angiven som ny ägare är en advokat som jobbar åt Apple. Då var det väl bekräftat.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...