Jump to content
Annons

Modern Rockstar

Medlem
  • Antal inlägg

    238
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av Modern Rockstar

  1. Ja exakt, en liten 7a intervall är det jag menar - från C3 till D2 tex. Tack för tipsen, ska kika in dem!
  2. Försöker lära mig att höra alla intervaller åt bägge riktningar med hjälp utav låtar som referens. Har problem att hitta en låt (som man någorlunda känner igen) som använder sig utav moll7 i nedåtgående riktning (10 halvtoner). Något tips? 🙂 Tritone i samma riktning är också till hjälp, även fast "Even Flow" med pearl jam funkar relativt bra där!
  3. Tack för svar! Behövde höra något sådant, så man liksom är lite förberedd på vad man kan ha att förvänta sig 🙂
  4. Stämmer nog delvis, jag har bra vänner i vardagen känner jag - problemet är att INGEN håller på med musik. Hade varit kul om åtminstone en utav dem delade det intresset haha... 😛 Men jag får klura ut något, blir nog bra till slut!
  5. Folkhögskola är kanske inte helt tokigt! Ska ha det i åtanke. Precis, ovana är ordet - och tipset med spotify/playalong-låter är ingen dum idé. Började googla fram lite improvasitiontips igår kväll och använt dem i praktiken, redan efter en dag så känns det lite bättre. Så visst ger träning färdighet! Så med lite mer träning så får det bli att hitta musiker (och/eller börja folkhögskola). Tack!
  6. Precis, det stämmer nog det du säger. Och med internet idag så finns det nästan hjälp direkt framför näsan, bara att googla på det man specifikt bli bättre på och så dyker det upp ett x antal hjälpmedel. Så efter lite träning så blir det steg nr 2 - hitta lite musiker 🙂 Tack!
  7. Hej, 🙂 Jag har ägnat några år nu (är 23år) i min hemmastudio och känner att jag har blivit tillräckligt bra kring mixning, inspelning, syntar, ljudlära/ljudteknik och annat studiorelaterat för att göra mig själv nöjd. Är ej professionell där, men jag vet hur bra jag är samt hur jag ska gå tillväga för att bli ännu bättre. Under denna tid har jag glömt bort att ägna mig åt det som fick mig att börja med musik en gång - att faktiskt spela på ett livs verkligt instrument! Allt har handlat om datorn endast i princip. Jag är relativt bra/godkänd på gitarr och piano när jag sitter och spelar för mig själv. Jag är ganska kunnig, och tycker det är intressant, med musikteori. Jag kan lära dem flesta "top 100" låtarna på ovanstående instrument om jag skulle vilja det... ... MEN, det jag inte är bra på är att spela i grupp eller live. Låt säga att sitter och jammar med några musiker och det är min tur att dra några slingor eller riff skulle jag behöva tacka för mig och lämna rummet frivilligt. Jag vill bli mer ETT tillsammans med mitt instrument dvs. bli bättre på att improvisera, skriva eget matrial, spela och ha kul tillsammans med andra musiker. Bli bättre och få mer självförtroende live och framför en publik. Jag vill alltså ta mina teoretiska och tekniska färdigheter och kunna använda dem i verkligheten. Kort och gott, vill egetnligen bli bättre på att lalla och ha kul (men proffesionellt). Frågan är vilken utbildning ni tror lämpar sig bäst för detta? Finns ju så jäkla mycket att välja bland. Mycket av det jag vill bli bättre på kräver givetvis träning som man kan lära sig själv, men vill utöver det ändå börja i en skola där man hamnar i en klass där alla delar samma intresse och allt det där! Vill ut från min hemmastudio 🙂 Tack!
  8. Kanske kan den här hjälpa; http://www.loopmasters.com/articles/2557-5-Techniques-To-Help-You-Make-More-Music
  9. Kort fråga, hur beter sig autopanorerings-plugins i förhållande till vald pan law i sin DAW? Struntar de i den "lagen" eller räknar den in det värdet man nu har valt? Tex. om man har -3 dB så använder sig pluggen utav det värdet automatiskt. Tack och hej!
  10. Tack för era svar! parallellt med lite googlesökande så fick man lite nytt och klokare tänk angående detta. Youtube-kursen som tog upp detta skulle även gå in mer praktiskt i detta under senare videos visade det sig 🙂 Tack tack! Återkommer om det skulle kvarstå frågetecken.
  11. Hej, Skriver i dagsläget pop- och EDM musik. Det är som känt ganska simpla genrer där jag har kommit undan lätt genom användning av en vanlig dur eller moll-skala. Nu försöker jag avancera min teoretiska musikalitet och har stött på det som kallas för harmonisk och melodisk moll-skala. Jag är medveten om vilka toner som skiljer sig från den vanliga moll-skalan, så det är alltså inte det jag frågar om. Det jag frågar är om "hur" man använder sig utav dessa? Om jag har en låt som går i t ex. en harmonisk moll-skala, ska jag som regel hålla mig till de tonerna den skalan består utav genom hela sången eller används det mer som en "fill" - dvs. toner som jag använder för att skapa något intressant under en låt som går i en vanlig moll-skala? Som ni ser är det mycket som är oklart för mig angående detta, men kort formulerat; Jag känner till tonerna i vanlig, harmonisk, melodisk moll-skala men ingenting utöver det. Tacksam för all hjälp! 🙂
  12. En riktig inspelning hade förstås varit det mest optimala pga de faktorer som du nämner 🙂 Var lite tanken först, men kommer processera vänsterhandens spelning annorlunda (eq, reverb m.m) gentemot högerhandens under ett viktigt parti som gjorde det alternativet omöjligt 🙁 Kul att se så mycket tips, googlade lite på jobbet tidigare idag och de verkar matcha de alternativ ni har nämnt här - så ska bocka av en efter en av dem! 🙂 Tack hörni!
  13. Hej, Finns bra många mjukvaror av pianon där ute, som försöker få till det bästa ljudet för att locka kunder. Finns väldigt många bra också. Problemet är att INGET(?) låter "dåligt", låter äkta så att säga. Dem låter nästan för bra och hi-fi utan några defekter. Låter nästan fejk. I denna specifika låt jag jobbar med vill jag jag åt det där äkta pianoljudet, som inte låter perfekt. Som låter likt en billig egen inspelning av ett akustiskt piano. Här är en referenslåt med tydligt exempel på vad jag menar; I introt hör man tydligt dessa resonanser som man vanligtvis skulle vilja ha filtrera bort. Detta är just vad jag vill ha, tycker det bidrar med något varmt och äkta till pianoljudet. Tack! 🙂
  14. Från ett forum av snabbt googlande: "If you compare the limiter and maximiser plug ins by looking at the output audio waveforms in comparison with the input waveform. The limiter will leave the waveform untouched until a peak occurs in which case it will dip the signal level. A maximiser will raise the entire level of the waveform and then apply limiting to the peaks. So you could think of a maximiser as two components an amplifier followed by a limiter. Or, I guess vice versa."
  15. Hej, När jag laddar in en audiofil in i ett projekt så får jag alltid (eller ofta?) -24b i namnet samt att en ny fil skapas i den mapp filen ursprungligen kommer ifrån, med -24b på namnet även där. Vad är detta för något? 🙂
  16. Ja exakt, du skär bort de låga frekvenserna från den gamla med EQ'n. Så länge de två ljuden låter bra tillsammans så spelar det ingen roll om den gamla samplingen låter dåligt ensam. Ett tips: Spela upp den nya basen tillsammans med den gamla samplingen, ställ in volymen så det låter bra enligt dig. Ta sedan EQ'n på samplingen och skär bort basen med ett högpassfilter tills det låter dåligt, då backar du tillbaka lite.
  17. När man använder sig utav gamla samplingar i ny klubbmusik så är det vanligt att man lagrar med en egen bas, ja 🙂 Inte ovanligt att man då heller skär bort den bas som redan finns i samplingen för att den inte ska bråka med den nya.
  18. Fan va kul att du nämner det, är nämligt PRECIS likadan! Tittar gärna på väggen eller på Spotify när man väl ska lyssna på riktigt samtidigt som jag inbillar mig att låten kommer ifrån Spotify. När man lyssnar inom musikprogrammet så kan man nästan "höra" hur låten går från vänster till höger, som programmet 😛
  19. Ja men precis, man har ju några ljud/arr man (tyvärr) gärna använder då man vet att dessa funkar bra ihop - något man har kommit fram till genom trial and error tex. Och detta arsenal blir ju bara större och större ju mer man utforskar 🙂 Till slut kommer man till en punkt där man även, som du säger, förutspå vad som funkar och ej redan innan. Det man gör låter ju bättre med tiden så det är helt enkelt bara att kämpa vidare, speciellt när man nu känner till problem och hur man kan tackla dem. Tack för svar! 🙂
  20. Finns nog olika faktorer som spelar roll - rummet som Yulen påpekade, men även stereon i sig dvs vilka frekvenser den kan producera. Låga toner har som känt längre vågformer och är svårare för omgivningen att diffusera (finns det ordet?). I ditt fall tror jag det har och göra med att stereon inte kan producera den lägsta och sista tonen lika bra som de tidigare tonerna (frekvenserna). Waves har två plugins som just är bra för sånt här, att tillämpa frekvenser relaterade till grundtonen så att ljudet hörs tydligt i alla system - även dem som inte kan producera de riktigt låga grundtonerna.
  21. Bra fråga! För jag måste bli snabbare i mitt skapande, helt klart. Har för vana att sitta och lyssna på något jag gjort om och om igen innan jag påbörjar något nytt inom samma låt - kan vara en skada av det, ska ha det i åtanke 🙂 Tex sätta timer och träna på att göra låtar under en viss tid. Om låten låter billigt direkt när jag öppnar projektet eller inte, är lite olika. Ibland låter det skit och ibland låter det bra - kanske beroende på om jag har lyssnat på någon låt precis innan 🙂 Kan även vara så att jag behöver lära känna min medlyssning bättre, så jag kan veta mer vad jag kan förväntas höra.
×
×
  • Skapa ny...