Jump to content
Annons

Synthografi


YippieKaey

Recommended Posts

Hej kära forumiter. Jag har för studiesyfte tagit på mig att försöka göra en "synthografi" av de mest klassiska, mest udda och mest använda syntharna. Tekniska specifikationer, ljudprov, typiska användningsområden och klassiska låtar som använder sig av dessa synthar.

Anledningen till att jag skriver detta här är två:

Dels undrar jag om någon har någon bra idé till något mer att inkludera i denna uppsats( vilket det är tänkt att bli).

Dels vill jag såklart höra om det är någon som har någon udda synth som de tror kan vara värd att ta med och om man i så fall kanske kan få komma och spela in alternativt få ett oprocesserat ljudprov från. Även ni som sitter på typ Oberheims, Minimoogar eller andra monstersynthar som inte är något som finns hos gemene man får gärna höra av er antingen här eller via PM.

Jag bjuder givetvis på kaffe och bulle och lite nördigt synthsnack som tack för hjälpen:)

Mvh/Jocke

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Vet inte... Men min analoga favoritsynth är i alla fall Korg MonoPoly! Köpte min 1982 och byggde om den med Kenton MIDI interface IN 1985.. Otroligt mångfaciterad Synth (dock en aning brusiga OP-ampar som jag bytte ut till Burr & Brown 1985 också)... Den är en legend och finns även som virtuell mjukvarusynth numera både som VST och som Rack Extension till Reason.. Check out. http://www.vintagesy...m/korg/mopo.php (orginalet) samt http://shop.propelle.../korg-monopoly/ /Reason Rack extension) samt http://www.korg.com/LegacyMonoPoly som VSTi 😉

EDIT: En video om orginalet

Redigerat av hegobald
Link to comment
Dela på andra sajter

Går inte att jämföra alls.. Känner igen sounden i mjukvaran men den beter sig inte alls som hårdvaran alls.. Särskillt inte om man driver det hela till max.. Men grundsoundet är det samma ändå... Men hårdvaran hade mer liv!

EDIT: Ett exempel.. I hårdvaran kunde jag ha en CV pedal inkopplad och lyckas vrida på 2 rattar samtidigt som jag kör CV pedalen samtidigt på alla 4 oscillatorer jag har ett arpeggio igång.. I mjukvaran kan jag bara ändra en parameter åt gången live...

Redigerat av hegobald
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...