Jump to content
Annons
  • Korg visar synten KingKORG Neo dagar innan NAMM

    KingKORG Neo är en kompakt synthesizer som kombinerar klassiska element med banbrytande teknik, designad för att inspirera musiker och producenter över hela världen.

    Studio.se

    kingkorg_artikel.jpg.6fc3468da0e2d39f3b15d628f5cf5b2a.jpg

    Med en strävan efter innovation och kvalitet har Korg utvecklat KingKORG Neo, en kraftfull synt med 37 fullstora tangenter, en 16-bands vocoder, mångsidiga effekter och virtuell patchning. En av dess mest framträdande egenskaper är Korgs XMT (Xpanded Modelling Technology) virtuella analogljudmotor. Denna avancerade ljudmotor erbjuder ett brett spektrum av oscillatoralgoritmer, från klassiska sågtands- och fyrkantsvågor till brusmönster som är typiska för analoga syntar. Dess utbud sträcker sig ända till PCM/DWGS, vilket öppnar dörren för mängder av kreativt ljudskapande.

    KingKORG Neos filterselektion är lika imponerande. Den innehåller filter baserade på de monofona synthesizers från 70-talet, de polyfona synthesizers från 80-talet, samt filter från Korgs egen MS-20 analogsynt. Denna mångsidighet ger musiker möjlighet att skapa en mängd olika ljudlandskap.

    En annan funktion är den balanserade XLR-ingången på frontpanelen, komplett med en mikrofon för enkel användning av vocodern. KingKORG Neos 16-bands vocoder är inte bara kraftfull utan även flexibel, vilket möjliggör både klassiska och unika vocoder-sound. Genom att justera filterfrekvensen och finjustera varje bands nivå och panorering, går det skapa mängder av unika ljud.

    Den innovativa funktionen att använda Timbre B som en modulator för vocodern ger en ytterligare dimension till ljudskapandet, vilket möjliggör en sömlös integration av vocodereffekten med syntljudet. Dessutom kan var och en av de tre oscillatorerna samt A- och B-timbrerna individuellt väljas som källa för mikrofoningången.

    Med tre mastereffektplatser erbjuder KingKORG Neo flera effekttyper. PRE FX-platsen ger skarpa effekter som distortion och amp-simulator. MOD FX lägger till klassisk charm med phaser, chorus och tremolo. REV/DELAY-platsen erbjuder atmosfäriska effekter som hallreverb och moduleringsdelay.

    KingKORG Neo innehåller även en flexibel stegarpeggiator, som automatiskt genererar arpeggiofraser baserade på ackord du spelar. Användarna kan välja mellan olika arpeggiotyper, ange varaktighet, intervall och on/off-status för varje steg, vilket öppnar upp för en myriad av rytmiska möjligheter.

    Med dessa funktioner och mycket mer, är KingKORG Neo redo att bli en nyckelspelare i varje musikskapares arsenal. Den kombinerar traditionens kvaliteter med morgondagens innovationer och är ett måste för alla som vill utforska nya musikaliska horisonter.

    Svensk kontakt: EM Nordic
    Svenskt pris: 11 950 kronor inkl. moms


    Användarrespons

    Recommended Comments

    Det finns inga kommentarer att visa



    Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

    Du behöver vara medlem för att delta i communityn

    Bli medlem (kostnadsfritt)

    Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

    Bli medlem nu (kostnadsfritt)

    Logga in

    Har du redan en inloggning?
    Logga in här.

    Logga in nu

  • Studio nb_2_2.jpg

×
×
  • Skapa ny...