Jump to content

Studio

Forums

 1. Datorer och tillbehör

  Val av musikdator eller bygge av en egen. Även optimering samt val av komponenter och tillbehör.

  51,407
  posts
 2. iOS och Android

  Tips för att göra musik på iPhone/iPad/iPod Touch eller Andriod-enheter. Till exempel musikappar, adaptrar och tillbehör.

  980
  posts
 3. Studiobygge och akustik

  Tips och råd om hur du bäst bygger en musikstudio. Till exempel byggteknik, isolering, akustik, material och studiomöbler.

  40,971
  posts
 4. Ljudkort

  Vilket ljudkort ska du välja, hur löser du problem samt tips på hur du utnyttjar ljudkortet bäst. Exempelvis frågor om ljudkortets latenstid (eng. latency).

  35,552
  posts
 5. Mikrofoner

  Använd din mikrofon i rätt situation och få ut det mesta av den. Här pratar vi alla typer av mikrofoner: kondensator, dynamisk, band med flera.

  19,114
  posts
 6. Studiomonitorer och hörlurar

  Vilka studiomonitorer eller hörlurar lämpar sig bäst för inspelning eller mixning? Placering och användning av studiomonitorer.

  21,652
  posts
 7. Övrig studioutrustning

  Val av studioutrustning och användning i praktiken. Exempelvis klaviatur, kontrollenhet, mixer, kompressor, eq med mera.

  48,228
  posts
 • Popular Now

 • Senaste foruminläggen

  • Hej, är en kille på 16 år som har proddat i 7 månader men lärt mig mycket under tiden. Söker någon som vill göra nån låt bara för att det är kul. Det är bara att adda min snap om du är sugen! Snapchat: willekillen12 Här är en litet smakprov!  
  • Det funkade fint. Ok ja det är väl bara att testa och det kanske finns nån retur rätt i köpet så det ska väl vara lugnt. Jo jag kanske kan plinka ihop några minuter om du behöver nåt att testa med. Lirar inte jättebra men det gör väl inget om man bara ska testa grejor. Gillar väl allt men kanske ligger lite lågt med Opera och en del Jazz, är nog ingen Metal fantast heller men en bra låt är en bra låt oavsett gengre men när det gäller Rock så gillar jag nog mera "vanlig" rock i alla dess former.  Gitarrbranschen verkar vara i gungning samtidigt som gitarrspelet utvecklas kontinuerligt så det är lite konstiga tider på nåt sätt. Har sett sjukt duktiga Asiatiska småtjejer som lirar Metal på Youtube så fingrarna blöder och kickar rumpa på alla manliga gamla gitarr ikoner. Jag kan nog inte säga att det mest är gitarrbaserad musik jag gillar heller utan det handlar om låten och om jag gillar den i första hand. Jo vi kan hörs på skype eller nåt framöver.  Nu håller jag på att testa livestreaming läget (som vanligt) för att försöka få lite koll på hur det blir med delay mellan audio och video när man streamar nere i garaget. Det är jäkligt förvirrande för det blir så olika från gång till gång/dag till dag och nu är ju hastigheten lite begränsad så på en del ställen blir det låg kvalité på videon men det är nog bara tillfälligtvis. Video och audio lever sit eget liv så det är snurrigt att förstå sig på så jag kan knappt förklara vad fan jag gör 😀. Jag tror jag åker på att köpa nån delaybox eller nåt för att få 100 koll på det dessvärre. Vilket suger för om video branschen får som dom vill så ska man köpa om all ljudutrustning man redan har igen men i en video/broadcasting version och det vill jag undvika för det är inte gratis kan jag berätta 😀. Så därför håller jag på att kolla upp om man kan hitta billiga lösningar med god kvalité med det jag redan har köpt på mig genom åren.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.