Jump to content
Annons

 • Stor eller liten musikproduktion?


  Ollie Olson

  642196057_Storellerlitenmusikproduktion.thumb.jpg.57d9610eb6253803c46fe1889a2089b7.jpg

  Nu när en vanlig laptop är kraftigare och har mer tekniska möjligheter än alla studior i världen, och man kan göra nästan precis vad som helst så är det lätt att göra för mycket.

  Det känns skönt att lägga på den där extra synten eller gitarren. Du tror att det kanske behövs 78 kör-dubbar och du har läst artiklar och intervjuer om vad alla “superproducenter” gör, men det viktiga är att du gör något som gör låten och artisten rättvisa.

  Ibland behövs bara några få element för att skapa den bästa miljön för låten och sångerskan/sångaren, och där mer pålägg bara kommer att tynga produktionen och göra den otymplig.

  Tänk så här: Varje nytt element ska ha en funktion som gör att låten blir sämre när du tar bort det. Om det känns schysst både med och utan pålägget, strunta då i det och försök hålla ner antalet kanaler för att skapa så mycket plats för sången som möjligt. Ju fler instrument som måste kämpa för en plats desto mindre fett kommer instrumenten och produktionen att kännas.  User Feedback

  Recommended Comments

  Kan inte annat än att hålla med. Det är lätt att ryckas iväg och glömma bort att det är det bästa för LÅTEN som man ska göra i varje moment.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Sen är det väl oftast en traditionell poplåts modell som ska efterliknas oavsett om den skapas i dator eller spelas in analogt. Då blir det ju lite mysko om det ligger åttielva kanaler i arret för typ dom max tre till fem instrument som spelar samtidigt.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.