Jump to content

DrHeartman

Medlem
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutralt

About DrHeartman

 • Rank
  På gång

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Uppsala

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bra lista, alla är mycket bra mikrofoner. Jag skulle personligen vilja slå ett slag för Neumann TLM102 också. En riktigt bra mikrofon som inte färgar ljudet på något sätt alls.
 2. Tjena, gjorde själv precis ett byte från Saffire Pro 40 till Scarlett 3 GEN 18i20. Var egentligen mest för att jag är väldigt nöjd med Focusrites produkter. Beror helt på vad du är ute efter, men känner att är Focusrite svårt att slå, både i användarvänlighet och pris överlag, men det är ett helt rimligt byte för att besvara din fråga .
 3. Tjena, jag är trummis och kan kanske lägga lite trummor om du behöver på dina tracks.
 4. Hallå där! Vilken slags form av samarbete hade du tänkt dig? Är det låtskriveri, mixning, arrande? Jag bor i Uppsala, men eftersom vi lever i den digitala världen tänker jag att samarbeten går att få till ändå .
 5. Hej, Jag skriver mycket inom pop/rock. Väldigt inspirerad av bland annat Taylor Swift. Jag vill skapa mer och en collab vore kul att prova på!
 6. Kan inte annat än att hålla med. Det är lätt att ryckas iväg och glömma bort att det är det bästa för LÅTEN som man ska göra i varje moment.
 7. Här är förövrigt hörlursförgreningen som jag menade: https://www.blocket.se/alvsborg/Roland_HS_5_ovningsmixer_for_5_musiker_88039704.htm?ca=10&w=3
 8. Okej, ska det användas till både rep och inspelning rekommenderar jag isf ett mixerbord! Det är enklare med reglagen. Trodde mest att det var i studiomiljö det skulle användas. Men om det även ska användas mycket vid rep så är det bättre med ett mixerbord om det ska flyttas mycket och fungerar med ett PA, vilket ett ljudkort inte gör. Det är inte lika känsligt heller.
 9. Hmm, om ni kör akustiska trummor och vill få ner volymen vid rep så finns det egentligen inte så många alternativ. Antingen får du slå lösare eller byta till "tysta skinn" typ dessa https://remo.com/products/product/silentstroke/ och köpa ett par tysta cymbaler till https://www.thomann.de/se/zildjian_l80_low_volume_468_box_set.htm?glp=1&gclid=EAIaIQobChMIhoK16abG5QIVDk8YCh1zzQR8EAQYAyABEgK7yfD_BwE , alternativt sätta upp en skärm runt trummorna eller liknande lösningar. Jag vet inte riktigt vad du är ute efter, men om det gäller inspelning så är ljudkort det absolut bästa för en hemmastudio i alla fall. Att spela live med band är något helt annat och där får man ju hjälpas åt att ställa in rimliga volymer vid rep / köra öronproppar eller dylikt. Om man spelar ute live så finns ju oftast en ljudtekniker på plats och hjälper till så att allt låter bra när man uppträder. Jag kanske helt missuppfattat vad du egentligen vill ha svar på, men baserat på det du frågat är väl det här de svar jag kan ge på just de frågorna.
 10. Ett ljudkort fungerar men vid rep är det oftast enklare med ett mixerbord. Kör ni digitala trummor? Då är det bara att koppla in en vanlig 6,3mm sladd från trummodulen till en kanal på mixerbordet. Men är tanken att alla ska köra med lurar? Alltså "tyst rep"? Då är det enklast att köpa en hörlursförgrening med så många ingångar som behövs och sen en sladd från det till mixerbordet och sen kan var och en ställa in sin volym på förgreningen. Så gör i alla fall vi i mitt band när vi behöver repa på lägre volym.
 11. Precis! Du kopplar in en änden av XLR-sladden i mikrofonen och andra delen i en av ingångarna på ljudkortet. Sen rattar du bara in volymen med hjälp av reglagen på ljudkortet som är kopplat till den ingången. En tumregel man kan försöka hålla sig till är att ingångsvolymen inte ska gå över -18 i din DAW, då det motsvarar 0db i digitala världen. DAW står för "Digital Audio Workstation" och är programmet som du använder för att spela in musik och ljud med. Några exempel på DAW:s är Logic, Pro Tools eller Cubase.
 12. Rent krasst kan ju ett mixerbord dra iväg i pris och är ofta onödigt att ha i hemmastudio i och med att du ju har ett digitalt mixerbord i din DAW, men allt beror ju självklart på vad du är ute efter och vad du känner att du vill ha. Vissa gillar ju känslan av "riktiga" reglage. Jag använder som jag nämnde tidigare ett Saffire Pro40 för att spela in allt, sång, gitarr, bas med mera och det har servat mig väl. Lägger en länk i slutet av det här inlägget så du kan kika. Mikrofoner har stor betydelse för slutproduktionen. Dock är placeringen av mikrofonerna samt rummet man spelar in i ännu viktigare. Jag skulle personligen kanske inte ta T-Bonemickarna. AKG har ett väldigt prisvärt paket med trummikrofoner som heter AGK Studio Session 1, kolla in dem. Mycket bra mikrofoner för en rimlig summa. Det finns ingen som helst anledning att köpa analoga kompressor eller EQ:s, allt finns i din DAW. Ljudkort: https://www.gear4music.se/sv/Inspelning-and-datorer/Focusrite-Saffire-Pro-40/9DY AGK Studio Session 1: https://www.thomann.de/se/akg_drum_set_session_i.htm
 13. Jag använder ett Focusrite Saffire Pro40. Det är ett mycket bra ljudkort som har allt du behöver för att spela in ett akustiskt trumset. Kan hittas beggat för typ 3500kr. Dock vet jag att de är populära och att de inte kommer ut så ofta, men mycket värt att kolla upp.
 14. Jag är öppen för låtskriveri och mixning. Jag vill gärna utvecklas inom låtskrivande!
 15. Tjena! Jag är en trummis som sitter mycket i studion på fritiden. Jag älskar att mixa och tar mig gärna an projekt i min studio då jag vill utvecklas. Pop/Rock är vad jag sysslat med mycket tidigare, men är öppen för andra genrer också. Har tidigare arbetat med både band och singer/songwriters. Dock är elektronisk musik något jag inte bemästrar. Har du/ni något projekt som ni önskar få mixat så hör av er! Det vore grymt kul! Med vänlig hälsning Andreas
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.