Jump to content
Annons

Burn

Medlem
  • Antal inlägg

    133
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Burn

  1. Hej Jag kan skicka åt dej, om du ger mej en mailadress🙂
  2. Burn

    Vad ska jag ha?

    TC har en beta-drivrutin för Windows 10 ute. Om du fortfarande har kvar kortet vore det kanske värt att testa?
  3. Ja det är ju denhär http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2880218 så det verkar va TLC Jag lutar nog åt att skippa mekanisk disk,nu i alla fall. Det är väl bara å hämta en ny när denhär inte orkar längre. Får göra backups lite oftare Tack!
  4. Musiken som jag gör för tillfället är mest små produktioner (kanske tio spår) , använder inga samplingar alls (just nu i allafall). Det tar ju inte så stor plats. Jo, jag tänkte också att man kunde föra över filer till extern hårddisk vid behov. Även backup förstås. En sak som jag undrar är hur mycket en ssd slits när man håller på och sparar å raderar mycket. En mekanisk tål ju sånt bättre, har jag hört?
  5. Hej Köpte en begagnad dator (i5, 8Gb RAM) som hade en mekanisk hårddisk. Tänkte att jag skulle installera om windows på en ssd och använda den mekaniska för dokument. Nu visade det sej att den mekaniska inte riktigt fungerar som den ska och då började jag fundera på om det alls är värt att sätta in en mekanisk som väsnas å har sej. Tycker datorn är så tyst å bra som den är nu. Alltså: tycker ni att jag ska köpa en ny mekanisk hårddisk, eller räcker det med bara ssd'n? Eller ska jag köpa en till ssd att ha dokument på?
  6. dr Alban var ju ganska bra, å Shööly klääämp. men de e väl ba ja som tycker...
  7. Innan du börjar göra stallet flytande, dvs att det går att böja både framåt och bakåt, bör du fundera på vilka problem det medför för stämningen. Med flytande stall måste man stämma fram å tibaks mellan strängarna hela tiden, eftersom alla strängar påverkas när du stämmer en sträng. Detta kan vara väldigt frustrerande, om man har ont om tålamod. Dessutom blir gitarren ospelbar om en sträng går av.
  8. Har du testat med solidstate förstärkare +dist? Det kanske funkar bättre än rör, i dethär fallet?
  9. Ok, kollade lite på deras hemsida nu och det verkar som att det får bli en black då. Tack för svar!
  10. Hej Hårddisken i min dator behöver bytas ut och jag har redan köpt en 1.5TB Western Digital Green, men nu läste jag att Green inte är tänkt användas som primär disk, eftersom den ska var energisnål eller nåt... Vad skulle ni rekommendera för hårddisk till en lite äldre dator? Tror ni att disken jag köpt funkar som "audio-disk" eller ska jag använda den som backup istället? Ps. Jag kör XP
  11. Min personliga favorit, som jag stötte på för inte så länge sen:
  12. Kolla om några kondensatorer har börjat läcka, när du ändå öppnar burken. Har haft samma problem en gång.
  13. 😳 Hur små fingrar har du egentligen? Eller är greppbrädan mycket bredare kanske?
  14. Burn

    Köpa trumpet

    Hej Problemet med begagnat är ju att jag inte vet vad som är "bättre" begagnat eller vad som är sämre. Ja jag är totalt nybörjare och har inte en aning om vad man ska kolla upp på en begagnad. Dessutom är utbudet här i Finland inte så stort. Intonation, är det nåt man kan ställa in på en trumpet, som på en gitarr typ? Hur funkar det? 😲
  15. Burn

    Köpa trumpet

    Hej Ska köpa trumpet. Tänker inte bli trumpetare på heltid, utan bara som kul projekt. Funderar på att slå till på en Roy Benson TR-202 eftersom den är ganska billig, men enligt försäljaren helt okej. Nu undrar jag om ni tycker att det finns många fördelar med att istället välja en dyrare trumpet. Är det kanske lättare att spela på en sån? Håller den bättre? Andra synpunkter? Sneglade även på en Yamaha, men den kostade dubbelt så mycket. länk till TR-202
  16. Ha ha, Village People! 😄 Förövrigt tycker jag skålen var extremt ful och iden idiotisk, men det är ju jag det.
  17. Senast jag var på hörseltest hade jag väl ganska bra hörsel, men de högre frekvenserna ("syrse-frekvenserna") var lite svagare. Ändå tycker jag att jag hör syrsor jättehögt på sommaren. Har också lite grann tinnitus som jag inte lider av, men den finns där ändå, när det blir tyst. Eftersom tinnitusen också är en sinuston undrar jag om min svaga tinnitus kan tänkas dölja de höga sinustoner som spelas upp i ett hörseltest? Och finns det alternativa hörseltest utan sinustoner?
  18. Det står: "man skulle dock kunna gjort det av estetiska anledningar, säger han." Och det stämmer väl bättre eller?
  19. Burn

    Luftfuktare

    Det där tror jag inte ett dugg på! Halsen är ju byggd för att stå emot sex stålsträngar, hur skulle den inte tåla att hängas upp på väggen? En akustisk väger ju inte ens speciellt mycket. Sen kan man ju tänka på att inte hänga den nära ett dragigt fönster och helst på en innervägg där temperaturen är jämnare. Golvställ kan vara katastrofalt eftersom nån kan sparka omkull dyrgripen, tex. vid städning. Case håller jag med om att är en bra förvaring. Dethär med luftfuktare är jag skeptisk till. Jag tror nog att gitarren tål att fuktigheten ändras fyra gånger i året. Jag misstänker att debatt i hemlighet jobbar för nån luftfuktar-organisation som vill sprida ryktet att man MÅSTE ha en.
  20. Det där fick mej att tänka på en tråd jag läste för nåt år sen på soundonsounds forum, där det bland annat diskuterades att det var problem med potentiometrar på Mico. Dom funkar bra till en viss nivå tills dom plötsligt går i botten. Problemet har nog fixats för länge sen, men jag vet ju inte när du har köpt din. här är tråden som börjar som en recension. (LÅNG tråd, jag vet...)
  21. Burn

    Nätaggregatet dog

    Det där med kondensatorer som läcker känner jag till från min gamla dator, där var det säkert 5 st som buktade riktigt ordentligt och nåt vitt hade läckt ut och torkat. Det var också orsaken till att den datorn gav upp. Men på den här har jag inte upptäckt nåt sånt alls, varken på moderkortet eller inuti nätdelen. Displayen har börjat se helt normal ut igen. Kom på att den mäter ju temperatur och sånt på olika hårdvara i datorn, så det är kanske inte så konstigt att den kände av att nätdelen hade gått sönder. Den behövde säkert fundera lite när det plötsligt bara var 300W... Måste erkänna att jag aldrig brytt mej om den förrän nu. Vad har man en filserver till?
  22. Burn

    Nätaggregatet dog

    😆 Nä, det tycker jag inte! Inte förrän den är helt död!
  23. Burn

    Nätaggregatet dog

    hej Jag har två hårddiskar (den ena är dock bara på 80Gb, om det har nån betydelse) och grafikkortet vet jag inte, men jag tror inte att det är nåt värsting kort iallafall. Har ju väntat ett tag nu att datorn ska ge upp helt, så jag tror att jag ska fortsätta använda det här gamla då, och inte skaffa nåt nytt nätagg. Ljudkortet brukar ta ström från firewire, det kanske är bäst att börja använda transformatorn till det då, för att avlasta datorn? Tack för svar!
  24. Burn

    Nätaggregatet dog

    Hej Nätaggregatet till min gamla p4 har dött. Funkade i morse, men nu när jag skulle starta den hände ingenting. Är det normalt att det kan dö bara sådär? Säkringen är i alla fall hel. Bytte till ett nätaggregat från min före detta dator och fick igång maskinen. Detta är dock på endast 300W medan den som dog är på 400W. Kan detta vara skadligt på nåt sätt? Har inte vågat testa att koppla in ljudkortet (firewire). Allt verkar dock funka,förutom en sak som är lite konstig: Moderkortet (Abit AS8) har en grej som heter uGuruclock, det är en liten display på utsidan av maskinen som ska visa en massa värden som temperatur,tid osv. Den visar nu tid 00:00 och rumstemperatur -01 grader celsius! 🤪 och ingenting annat. Så kallt är det inte... Kan nätaggregatet påverka detta? 😳 Konstigt tycker jag.
×
×
  • Skapa ny...