Jump to content

luddeandersson

Medlem
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutralt

About luddeandersson

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Min utrustning
  Cubase 8.5 Artist, Steinberg UR-RT 2, Oktava MK 12, SE Electronics SE X1.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Skön sjuttiotalskänsla! Fick även mig att tänka på Neil Young, men också den här låten, av Gene Clark: Du kanske skulle pröva att skala av en vers eller refräng i mitten, för att bryta av lite och sänka tempot innan låten tar fart igen. Och ge pianot en lite mer framträdande roll bitvis.
 2. Den kärvar lite när jag kör den i en full mix, men funkar bra som masteringprogram. Tipsen man får genom EQ-kurvan och tonal balance control - särskilt när man laddar in referenslåtarna - hjälper rätt mycket för en (relativ) nybörjare som mig. Ljudkvaliteten på mina gamla mixar ökade en hel del bara genom att följa rekommendationerna. Men, 2000 är mycket. Får se hur jag gör.
 3. Izotope har sänkt priset med 60% på Ozone. Laddade ned trial versionen och funderar på att slå till. Ozone Advanced går på 2000 kr nu. Verkar vara en rätt bra plugin. Någon som använder den?
 4. Bra låt. Basen är lite tunn, kanske pröva riktig bas istället, eller blanda synth och elbas. Det finns en gratis vst-synth, Dexed, som har de typiska 80-tals ljuden.
 5. Symbalerna är framträdande i inledningen, så det var väl därför jag fick det intrycket. Men när jag lyssnar med bättre hörlurar, så att basen hörs tydligare, blir ljudbilden fylligare och inte lika skarp/ljus. Så det är nog bra som det är.
 6. Riktigt bra! Gillar särskilt den första låten. Fin pumpande synth i versen. Mixmässigt låter det aningen ljust i mina hörselsnäckor, men inte så att det stör.
 7. Riktigt bra sväng! Skriv melodi och text (föreställer mig något i stil med Wilson Pickett). Lite mer bas, den hörs knappt när jag lyssnar med öronsnäckor.
 8. Hej och välkommen! Gillar din sångröst!
 9. Bra låt. Fin melodi och sköna harmonier. Men jag väntade på att låten skulle blomma ut mer, med fullt arrangemang, med en hårdare virveltrumma, åttondelar på hi-haten, och där basen övergick till en lite mer flytande basgång. Känns som om melodin skulle passa för det. Jag skulle vilja ha lite mer tryck i sången, den känns lite för tunn ibland. (Men bra röst och pitch). Fortfarande lite vassa S och den känns fortfarande lite burkig. Jag skulle testa mer delay och reverb på rösten (med hi cut för att minska sibilanter och åtminstone 20 ms pre-delay så att den inte dras bakåt).
 10. Du har väl rätt antar jag, men jag hoppas att du åtminstone har lite fel (spenderade 1200 på förra Waves-rean). Jag har kollat mycket på Mike White´s mixing videos som nedan, där han oftast använder vintagepluggar. Jag lät väl mig luras med lite. Samtidigt känns det lite roligare att mixa när man kan använda liknande grejor som användes för att mixa ens favoritlåtar. Hursomhelt var det kanske bra att du ingrep innan jag lurade med mig en intet ont anande nybörjare ner i Wavesträsket.
 11. Jag använder mest det som finns i Cubase. Men det finns en gratis synth-vst som jag laddat ner, Dexed, som är en kopia av en Yamaha DX7 synth. Finns på massvis av låtar från åttiotalet. Och vintage plugins. SSL channel strip, 1176 och LA2a kompressorer, SSL buskompressor och en NLS analog summing plugin från Waves. Och Valhalla Vintage reverb. (Men vänta med att handla hos Waves tills de har en "sale" - vilket de har minst en gång i månaden - när det du vill ha är prissänkt till 30 dollar. Jag köpte en SSL buskompressor för 700 kr, och dagen efter kostade den 300.)
 12. Den här artikeln har bra info om datorer för musikproduktion: https://studio.idg.se/2.1078/1.688829/sa-valjer-du-ratt-dator-for-musikproduktion Jag har aldrig använt Logic, men 16G och i7 processor tycks vara minimum för de flesta DAW:s. Jag hade en 8G i5 förut och hade liknande problem med Cubase, men efter att jag köpte en med 16G och i7 försvann de flesta av de problemen. Men, som sagt, jag har inte Logic. Det är kanske är något annat fel, som är enklare och billigare att fixa.
 13. Ja, särskilt nu, med DAW:s, när man kan planka alltihop. Inte bara gitarrsolot eller basgången, som förut när man lärde sig ett instrument. Jag började spela gitarr för 20 år sen, och spelade bara lite sporadiskt för mig själv. Men efter att jag köpte ett Cubase program för 5 år sedan är det mycket roligare, när man kan (försöka) återskapa hela arrangemanget. Även (det lilla) jag kan om mixning kommer mestadels från försök att kopiera låtar (Old Man av Neil Young, Dreams av Fleetwood Mac och några till). Att inte bara lista ut vad och hur de spelar, men även hur de har mixat. Det är lite som att lägga pussel, fast roligare.
×
×
 • Create New...