Jump to content
Annons

luddeandersson

Medlem
  • Antal inlägg

    90
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    4

Dagen då luddeandersson senast vann var 15 april 2020

luddeandersson hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

29 Utmärkt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Min utrustning
    Cubase 8.5 Artist, Steinberg UR-RT 2, Oktava MK 12, SE Electronics SE X1.

Senaste profilbesökare

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra medlemmar.

  1. Hittar ingenting jag inte gillar. Precis min sorts musik. Snyggt munspel (håller själv på och lär mig). Är det riktiga eller programmerade trummor?
  2. Låten kommer igång bra vid 0.35, men stannar snabbt av innan refrängen. Kanske köra den biten (0.35 till 0.45) några varv till innan refrängen. Den delen känns som den naturliga versen. Bra låt annars. Snyggt arrangemang.
  3. Bra låt och bra mixat. Tycker att cymbalerna är lite vassa stundtals, eller kanske att de är för nära, särskilt den till vänster.
  4. Det finns en automatisk funktion annars. Integrated audio alignment.
  5. Plugin Alliance har 29 dollar på en valfri plugin. Köpte Metric AB. https://www.plugin-alliance.com/en/products.html
  6. Ni borde även göra mer reklam för Mixologi-kursen på er You Tube kanal. Den är väl från DVD:n som medföljde Inspelnings och Mixnings Guiden? Önskar jag hade hittat den när jag började mixa, väldigt bra generell kurs för nybörjare.
  7. Fin låt! Jag tycker basen försvinner lite ibland och att kicken har för mycket klick. Sången kunde vara lite fylligare. Har du prövat att använda en doubler? Det brukar ge sången mer kropp, utan att det låter burkigt.
  8. Kolla de olika extension-paketen hos Ez drummer eller Addictive drums. Ez drums för Pop och Number 1 hits har några presets som låter rätt lika. Men trummorna på låten är väl rätt generiska, din DAW har förmodligen liknande trummor. Jag använder Cubase och i deras trummodul finns det flera presets som låter ungefär samma. Jag kan inget om trummor, men för mig låter det som en vanlig fjärdedelstakt. Kick på 1, virvel på 3, tamburin/klapp på 2 och 4, och hi hat på åttondelar.
  9. Riktigt skön låt! Bra dynamik, med lugnare partier och sedan mer intensitet. Skulle vilja ha mer smack i trummorna. Fram med virveln lite och mer presence överlag. Kicken känns lite boxig. Gitarren till vänster låter lite vass ibland. Gillar den distade basen, men den kunde få lite mer botten. Känns som det finns utrymme för körer också, som du brukar göra. I övrigt skulle jag inte ändra nånting. En av dina bästa.
  10. Använd cycle marker funktionen, högst upp, som man skapar en loop med. Du kan även använda range select funktionen (fyrkanten mellan pilen och saxen) för att markera ett stycke. Markera några takter och klicka på det området så bildas det en ruta som du kan öppna med trumeditorn och klicka in trummor i.
  11. Ja, den var riktigt bra. Har letat efter en bra b3 och var på väg att köpa natives vintage organs för 1000 kr, när jag hittade AIRs b3 för 200 kr för någon vecka sen. Men den här verkar nästan ännu bättre. Nu fattas det bara att lära sig spela...
  12. luddeandersson

    Gratis plugins

    Hammond B3 https://sampleson.com/collab3-free-tonewheel-organ.html Sonible Balancer https://www.sonible.com/balancer/?fbclid=IwAR3bA-ID8dSN4b0PtQciZS_FN_wq1u-kl6a65VqOcM4fFcBWv7TfvQf9kZ4
  13. Såg den här videon om Sonnox Oxford Inflator. Kanske kan vara nåt. För dyr för mig, men om volymen är avgörande kanske den är värd sitt pris. (Videon startar mitt i av någon anledning, starta om själv.)
  14. Har hittat en hel del gratis eller billiga plugins senaste tiden. Här kommer två till: Phoenixverb stereo för 100 kr https://www.pluginboutique.com/products/5225?fbclid=IwAR1HGK7XaPf21wSwSrwGIMC_j3MbadVlIFmVuyKpYIaPReMN9_r4M0ag5HE Ett riktigt bra reverb som vanligtvis går på runt en tusenlapp. Hornet EQ gratis fram till tredje april https://www.hornetplugins.com/hornet-sw34eq-mk2-free/ Klon av nåt sorts konsol eq, med väldigt bra saturation.
×
×
  • Skapa ny...