Jump to content

luddeandersson

Medlem
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutralt

About luddeandersson

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Min utrustning
  Cubase 8.5 Artist, Steinberg UR-RT 2, Oktava MK 12, SE Electronics SE X1.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Riktigt bra sväng! Skriv melodi och text (föreställer mig något i stil med Wilson Pickett). Lite mer bas, den hörs knappt när jag lyssnar med öronsnäckor.
 2. Hej och välkommen! Gillar din sångröst!
 3. Bra låt. Fin melodi och sköna harmonier. Men jag väntade på att låten skulle blomma ut mer, med fullt arrangemang, med en hårdare virveltrumma, åttondelar på hi-haten, och där basen övergick till en lite mer flytande basgång. Känns som om melodin skulle passa för det. Jag skulle vilja ha lite mer tryck i sången, den känns lite för tunn ibland. (Men bra röst och pitch). Fortfarande lite vassa S och den känns fortfarande lite burkig. Jag skulle testa mer delay och reverb på rösten (med hi cut för att minska sibilanter och åtminstone 20 ms pre-delay så att den inte dras bakåt).
 4. Du har väl rätt antar jag, men jag hoppas att du åtminstone har lite fel (spenderade 1200 på förra Waves-rean). Jag har kollat mycket på Mike White´s mixing videos som nedan, där han oftast använder vintagepluggar. Jag lät väl mig luras med lite. Samtidigt känns det lite roligare att mixa när man kan använda liknande grejor som användes för att mixa ens favoritlåtar. Hursomhelt var det kanske bra att du ingrep innan jag lurade med mig en intet ont anande nybörjare ner i Wavesträsket.
 5. Jag använder mest det som finns i Cubase. Men det finns en gratis synth-vst som jag laddat ner, Dexed, som är en kopia av en Yamaha DX7 synth. Finns på massvis av låtar från åttiotalet. Och vintage plugins. SSL channel strip, 1176 och LA2a kompressorer, SSL buskompressor och en NLS analog summing plugin från Waves. Och Valhalla Vintage reverb. (Men vänta med att handla hos Waves tills de har en "sale" - vilket de har minst en gång i månaden - när det du vill ha är prissänkt till 30 dollar. Jag köpte en SSL buskompressor för 700 kr, och dagen efter kostade den 300.)
 6. Den här artikeln har bra info om datorer för musikproduktion: https://studio.idg.se/2.1078/1.688829/sa-valjer-du-ratt-dator-for-musikproduktion Jag har aldrig använt Logic, men 16G och i7 processor tycks vara minimum för de flesta DAW:s. Jag hade en 8G i5 förut och hade liknande problem med Cubase, men efter att jag köpte en med 16G och i7 försvann de flesta av de problemen. Men, som sagt, jag har inte Logic. Det är kanske är något annat fel, som är enklare och billigare att fixa.
 7. Ja, särskilt nu, med DAW:s, när man kan planka alltihop. Inte bara gitarrsolot eller basgången, som förut när man lärde sig ett instrument. Jag började spela gitarr för 20 år sen, och spelade bara lite sporadiskt för mig själv. Men efter att jag köpte ett Cubase program för 5 år sedan är det mycket roligare, när man kan (försöka) återskapa hela arrangemanget. Även (det lilla) jag kan om mixning kommer mestadels från försök att kopiera låtar (Old Man av Neil Young, Dreams av Fleetwood Mac och några till). Att inte bara lista ut vad och hur de spelar, men även hur de har mixat. Det är lite som att lägga pussel, fast roligare.
 8. Trummorna kanske är lite för låga stundtals. Det är visserligen en "soft" låt, men den skulle nog få lite extra energi med mer distinkt virveltrumma. Kanske lite längre release på kompressorn så att den får mer punch. (Men jag ligger långt efter dig när det gäller inspelning och mixning, så du vet nog bättre själv.)
 9. Väldigt bra! Gillade särskilt den första låten, Nobody Else 18. Fin melodi, bra sväng, och skön blandning av akustiska instrument och digitala ljud. Och, givetvis, bra sångröst. Är det inspelat i en studio, eller hemma i en DAW? Det låter väldigt professionellt och slipat.
 10. Tack för tipset. Slog till och är väldigt nöjd. Gjorde ett uppehåll under några månader med musiken, men nu har jag börjat igen. Inspirerande med ett inspelningsprogram som gör allt mycket enklare (särskilt audio warp och den nya Groove agent).
 11. Ersätts den gamla versionen om man uppgraderar, eller får man behålla den? Dvs, kan jag öppna mina låtar med min 8.5 artist även efter att jag uppgraderat till 10 pro? Frågar utifall det skulle bli problem med uteblivna vst-instrument, effekter och annat.
 12. Jag lyssnar mest på Neil Young och Townes van Zandt och liknande, så ta mina åsikter och råd om din edm-låt med en nypa salt. Jag tycker du har hittat ett bra sväng, med hög energi, men melodin hade kanske kunnat vara lite tydligare och mer framträdande. Rent ljudmässigt tycker jag att mixen har för mycket höga, brusande frekvenser, vilket gör att allt låter väldigt nära, utan djup. Det anstränger också öronen. Jag skull lågpassa det mesta ner till 15k eller mer, utom ett eller två element. Det skulle ge mer djup, samtidigt som elementen med höga frekvenser blir klarare. Jag skulle även ge basen lite mer tyngd och botten, tillsammans med kicken, möjligen också högpassa allt annat upp till 150-200. Men, bra låt, låter lika bra, eller bättre, än det mesta som man hör på gymmet.
 13. Riktigt bra låt! Bra produktion. Jag kan bara drömma om att få till en lika ren och djup ljudbild. Det jag hör som kan förbättras är ljudet på pianoslingan i början som låter lite "midi". Sången har kanske lite för mycket sibilanter och låter lite "burkig". Några av drumfillsen låter lite stela. Och kring 2.50 kan jag höra ett störande, surrande ljud.
 14. Bra låt! Bra djup i mixen (har själv stora problem med det), och bra arrangemang. Sången hade gärna fått vara lite mer aggressiv och energisk, och det kändes ovant med trummorna pannade lite till vänster. Basen känns lite för låg. Saknar också lite "glue" och enhetskänsla. Kanske lite mer kompression i mixbussen?
×
×
 • Create New...