Jump to content

luddeandersson

Medlem
 • Content Count

  79
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

luddeandersson last won the day on December 12 2019

luddeandersson had the most liked content!

Community Reputation

26 Utmärkt

About luddeandersson

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Min utrustning
  Cubase 8.5 Artist, Steinberg UR-RT 2, Oktava MK 12, SE Electronics SE X1.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har hittat en hel del gratis eller billiga plugins senaste tiden. Här kommer två till: Phoenixverb stereo för 100 kr https://www.pluginboutique.com/products/5225?fbclid=IwAR1HGK7XaPf21wSwSrwGIMC_j3MbadVlIFmVuyKpYIaPReMN9_r4M0ag5HE Ett riktigt bra reverb som vanligtvis går på runt en tusenlapp. Hornet EQ gratis fram till tredje april https://www.hornetplugins.com/hornet-sw34eq-mk2-free/ Klon av nåt sorts konsol eq, med väldigt bra saturation.
 2. Pris nedsatt till 200 kr. Verkar rätt bra, bättre än det som finns i Cubase i alla fall. Jag hittade den rätt sent, rean pågar bara i en dag till. https://www.adsrsounds.com/product/software/air-music-tech-db-33-virtual-organ-instrument/
 3. Här är en video som visar hur man gör:
 4. Känns som ett riktigt bra standard reverb. https://www.arturia.com/reverb-gift
 5. Skön låt! Snyggt arrangerat och mixat. Hur gör du för att få sån bredd på mixen? Är det korta delay pannade på motsatt sida, stereo widener eller nåt annat?
 6. Hittade massvis med gratis-samples när jag kom på att googla.
 7. Jag anmäler mig också, trots att jag inte hittar några bjällerklang-klockor Cubase sample-bibliotek. Nån som vet om det finns några?
 8. Ja, vänta du tills han kommer och vill ha en midikeyboard, P-bas, Superior drummer, tredjepartsplugins, neve och api-preampar, marshallstackar, neumann-mikrofoner, vintage les paul...
 9. Det behövs ett ljudkort. Här är två exempel som är populära för nybörjare. https://www.thomann.de/se/presonus_audiobox_itwo.htm https://www.thomann.de/se/focusrite_scarlett_solo_3rd_gen.htm Inspelningsprogram brukar ingå. Om han har en elgitarr är det bara att koppla in i ljudkortet och använda inspelningsprogrammets amp-simuleringar.
 10. Gillar den här också. Du har känsla för melodier och riktigt bra på att få det att svänga. En personlig åsikt bara, från någon som nästan aldrig lyssnar på EDM: jag brukar föredra när det finns analoga akustiska ljud med i ljudbilden (även om det är samplingar). De jag lyssnar på är t ex Clive Tanaka och Dan Lissvik. EDM har en tendens att låta själlöst och mekaniskt, för mig, men om man blandar in ett riktigt trumset, eller en riktig bas, eller några ljud rent generellt som låter som om de är spelade av människor, blir det mer levande.
 11. Nej, jag tycker den är bra. Inte riktigt min sorts musik kanske, lyssnar mest på Neil Young och Townes Van Zandt.
 12. Skillnaden mellan din låt och den andra ligger väl mest i att den andra har mer diskant och ett annat reverb. Om du bara skrivar upp diskanten lite och ändrar reverbet kommer det nog låta ganska lika. Gillar nog din låt bättre dessutom. Mastringen är väl nästan överflödig numera, har man bara -1 db och -14 lufs så tar Spotify hand om resten.
 13. Gratis 1176 här: https://audioplugin.deals/black-76-limiting-amplifier-fet-compressor-limiter-by-ik-multimedia-free-download/?fbclid=IwAR2itU9BoPhkvfZWlvR3QFFhZv2sxK8Z_zyc6pW_PJDd_DltfK3_TvdsK-8 Man måste installera hela T-racks paketet samtidigt dock.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.